Stiri despre muzica baroca

  13 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Opera FANtastica prezintă concertul de muzică barocă La Lumiere Comique
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera FANtastica prezintă concertul de muzică barocă La Lumiere Comique

  Marţi, 6 martie 2018, ora 19:00, Filarmonica George Enescu şi Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură vă invită la Ateneul Român, pentru un concert de muzică barocă susţinut de  Musica Ricercata Orchestra - prima orchestră de muzică barocă (acordată la diapazon 415 Hz) înfiinţată de un dirijor român.  Dirijor, Gabriel Bebeşelea.

 • Orchestra Barocă a Uniunii Europene în concert la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orchestra Barocă a Uniunii Europene în concert la Sala Radio

  Joi, 17 noiembrie 2016, ora 19.00, Orchestra Barocă a Uniunii Europene concertează la Sala Radio. Cei mai buni tineri artişti europeni specializaţi în muzică barocă prezintă „The Birth of The Orchestra". Un concept concertistic inedit, menit să readucă în prim plan prospeţimea şi noutatea muzicii vechi, cu repertorii din vremurile în care ansamblurile instrumentale au început să semene cu ceea ce numim astăzi „orchestră”.

 • S-a stins un mare dirijor postbelic, căutător al „adevărului“
în muzică VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-a stins un mare dirijor postbelic, căutător al „adevărului“ în muzică VIDEO

  Celebrul dirijor austriac Nikolaus Harnoncourt, considerat „părintele noului stil baroc“, a decedat la vârsta de 86 de ani, conform unui anunţ făcut de familia muzicianului. Nikolaus Harnoncourt, unul din ceI mai importanţi dirijori postbelici, este principalul „responsabil“ de grandiosul revival al muzicii baroce, pe plan european, din ultimele decenii.

 • Ghici cine vine azi la Cotroceni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ghici cine vine azi la Cotroceni

  Săptămâna aceasta au loc ultimele două concerte din cea de-a IX-a ediţie a Festivalului de Muzică Veche Bucureşti. Azi, de la ora 19.00, în Salonul Cerchez al Muzeului Cotroceni, sunteţi invitaţi la „Par mes Chants“, un recital solo susţinut de Marco Horvat (Franţa, voce, teorbă şi chitară barocă). În program, printre alţii: Girolamo Frescobaldi (1583-1643).

 • Rameau cu Raluca Enea la Biserica Anglicană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rameau cu Raluca Enea la Biserica Anglicană

  Bucureştiul omagiază în această lună cei 250 de ani trecuţi de la stingerea marelui compozitor francez Jean-Philippe Rameau (1683-1764) prin cea de-a IX-a ediţie a Festivalului de Muzică Veche Bucureşti. Unul dintre highlighturi este concertul „Rameau – 250“, susţinut în această seară, de la ora 19.00, la Biserica Anglicană de clavecinista Raluca Enea, una dintre puţinele noastre specialiste reale în muzica veche.

 • Rameau 250, sărbătorit şi la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rameau 250, sărbătorit şi la Bucureşti

  „Nasc şi la Moldova oameni“... Bucureştiul intră şi el în rândul lumii şi omagiază cei 250 de ani trecuţi de la stingerea marelui compozitor francez Jean-Philippe Rameau (1683-1764) prin cea de-a IX-a ediţie a Festivalului de Muzică Veche. Evenimentul începe joi, cu concertul-spectacol „Rameau – Le Musicien du Roi“, la Palatul Cotroceni, şi are ca highlight concertul „Rameau – 250“, susţinut la Biserica Anglicană de clavecinista Raluca Enea.

 • Jordi Savall: „Capitalismului i-a trecut timpul“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jordi Savall: „Capitalismului i-a trecut timpul“

  Celebrul muzician catalan Jordi Savall, în vârstă de 71 de ani, explică, în interviul acordat în exclusivitate pentru suplimentul „Enescu“, de ce epoca noastră are atât de multe asemănări cu epocile mai vechi ale istoriei.

 • Sălaj-Muzică barocă la... „Flauto Dolce“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sălaj-Muzică barocă la... „Flauto Dolce“

  Recitalul formaţiei "Flauto Dolce" face parte din programul Festivalului Artelor Muza Fest Zaşău 2010. Astăzi, de la ora 20.00, tot în cadrul festivalului, este programată piesa de teatru "Cine pe cine mântuieşte", o adaptare după Teodor Mazilu.

 • Concert de muzică barocă la Liceul de Artă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concert de muzică barocă la Liceul de Artă

  Iubitorii de muzică veche şi barocă din Zalău pot asculta în această seară concertul susţinut de formaţia Dulcis Animus. La evenimentul organizat în incinta Liceului de Artă „Ioan Sima" a fost invitat şi Ansamblul Flauto Dolce.

Modifică Setările