Stiri despre muzeul taranului

  43 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum ne-a transformat Muzeul Ţăranului Român într-un popor de
manelişti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum ne-a transformat Muzeul Ţăranului Român într-un popor de manelişti

  Expoziţia tablourilor cu manelişti de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român reprezintă o ruşine la fel de naţională ca şi muzeul pentru că ne arată eşecul elitei româneşti de a combate degradarea culturală. De fapt, elita culturală nu doar că nu combate acest fenomen, dar tocmai ce l-a promovat la nivel de expoziţie muzeală. Aţi văzut un protest al oamenilor de cultură? Tocmai ce am fost declaraţi oficial un popor de manelişti.

 • Stăpânul manelelor de la Muzeul Ţăranului
Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stăpânul manelelor de la Muzeul Ţăranului Român

  O expoziţie scandaloasă va avea loc la Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MNŢR) din Capitală începând cu 2 iulie: tablourile maneliştilor în foiţă de aur vor fi prezentate cu titlu de opere de artă într-o instituţie care ar trebuie să fie reprezentativă pentru tradiţia şi arta românească. Cum este cu putinţă o asemenea batjocură şi până unde permitem kitsch-ului să ne invadeze?

 • Varujan Vosganian lansează un nou roman, „Jocul celor o sută de frunze şi alte povestiri“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Varujan Vosganian lansează un nou roman, „Jocul celor o sută de frunze şi alte povestiri“

  Un nou volum semnat de Varujan Vosganian, numit „Jocul celor o sută de frunze şi alte povestiri“, va fi lansat miercuri, 18 februarie, de la 17.30, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, Studioul „Horia Bernea“. Cartea a apărut de curând în colecţia „Fiction Ltd.“ a Editurii Polirom, precum şi în ediţie digitală.

 • Oravitzan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oravitzan

  Zilele acestea, până la final de iunie, Bucureştiul se bucură de un dublu privilegiu. La Muzeul Ţăranului Român şi la Palatul Mogoşoaia expune Silviu Oravitzan. Expoziţiile concomitente reprezintă o invitaţie unică: să ne amintim de cer în pofida amneziei pământenilor contemporani.

 • România, văzută din America
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România, văzută din America

  Imaginea ţării din care provii nu are cum să nu te intereseze, indiferent de anii petrecuţi în străinătate şi de paşaportul pe care îl ai în buzunar. Modul în care este privită astăzi România tulbură sufletele a milioane de români aflaţi peste graniţe.

 • VIDEO Marile filme ale lui Tarkovski, proiectate la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Marile filme ale lui Tarkovski, proiectate la Bucureşti

  În 2012 s-au împlinit 80 de ani de la naşterea marelui regizor rus Andrei Tarkovski (1932-1986), prilej de organizare pe plan mondial (în Rusia, Lituania, India, Sri Lanka, SUA şi România) a unei serii de importante evenimente comemorative.

 • VIDEO „Shame“, cu Michael Fassbender, la Festivalul Internaţional de Film Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO „Shame“, cu Michael Fassbender, la Festivalul Internaţional de Film Bucureşti

  Cele mai bune filme de la Festivalul Internațional Bucureşti, între care "Shame", "Crimele din Snowtown" şi "Tiranozaur", se întorc între 15 şi 19 august la Noul Cinematograf Al Regizorului Român (NCRR), din cadrul Muzeului Ţăranului Român din Capitală. Intrarea la film este 10 lei, la preţ întreg, sau 7 lei pentru studenţi.

 • Ioan Măric expune în foaierul Senatului României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ioan Măric expune în foaierul Senatului României

  Pictorul naiv băcăuan Ioan Măric va expune luni, 28 noiembrie, peste 150 de lucrări în foaierul Senatului României. Bădița  vine cu picturi noi, care simbolizează viața satului românesc, trăirile și obiceiurile țăranilor.

 • FOTO Căsuţa de hârtie, supusă testului vremii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Căsuţa de hârtie, supusă testului vremii

  La două săptămâni de când a fost scoasă în faţa Muzeului Ţăranului, căsuţa de hârtie încă rezistă, în ciuda vântului şi a ploii. Hârtierul Răzvan Supuran a decis să reinventeze acest material şi să-l transforme într-unul de  construcţie.

Modifică Setările