Stiri despre muzeul satului

  162 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cafea italiană la Muzeul Satului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cafea italiană la Muzeul Satului

  Săptămâna Italiană de la Muzeul Satului din Bucureşti este inaugurată astăzi, de la ora 12.30, în Sala „Focşa“, prin vernisarea expoziţiei „Espresso Italiano.Cafeaua italiană: Ritual, istorie şi cultură“. 

 • Începe „Noaptea Muzeelor 2010“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Începe „Noaptea Muzeelor 2010“

  Muzeele bucureştene îşi invită publicul să petreacă o noapte printre exponate şi vitrine, iar intrarea este gratuită. Mai multe muzee din Capitală, printre care Muzeul Satului, Muzeul Ţăranului Român, Muzeul de Artă al României şi Muzeul Naţional al Literaturii Române vor fi deschise pentru vizitatori în noaptea de sâmbătă spre duminică.

 • Gălăţenii au invadat Pădurea Gârboavele în căutarea distracţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gălăţenii au invadat Pădurea Gârboavele în căutarea distracţiei

  Zeci de gălăţeni au participat la festivitatea de redeschidere a Muzeului Satului în variantă gălăţeană. Majoritatea participanţilor au urmărit spectacolul de pe dealurile din pădurea Gârboavele în timp ce învârteau micii pe grătar şi îşi savurau berea.

 • Se redeschide Muzeul Satului!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se redeschide Muzeul Satului!

  Gospodăriile ţărăneşti de la Gârboavele vor fi din nou accesibile publicului larg, după doi ani de aştepare şi controverse.Deschis în 2008, obiectivul turistic din pădurea Gârboavele a fost accesibil publicului în mod real o singură zi: când s-a tăiat panglica.

 • Pulsul crizei în cultura română
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pulsul crizei în cultura română

  Ion Caramitru, directorul TNB, Paula Popoiu, directoare a Muzeului Satului, Laura Albulescu, redactorul-şef al Editurii ART, producătorul Daniel Mitulescu şi Mihaela Miron (Asociaţia din Pod) fac un portret-robot al efectului crizei în cultura română. Subvenţiile insignifian-te, scăderea autofinan-ţării, diminuarea cererii, reducerea de personal şi scăderea producţiei în sectorul cultural sunt principalele efecte negative ale crize

 • Oul-gigant, mutat în Muzeul Satului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oul-gigant, mutat în Muzeul Satului

  Oul uriaş din centrul Sucevei, care a fost omologat anul trecut drept cel mai mare ou de Paşte, va fi mutat la Muzeul Satului Bucovinean.

 • Bucureşti: Cu mascaţii pe uliţele Muzeului Satului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bucureşti: Cu mascaţii pe uliţele Muzeului Satului

  Ultima zi a Festivalulului datinilor şi obiceiurilor de Crăciun şi Anul Nou - FLORILE DALBE, organizat la Muzeul Satului, a adunat sute de curioşi care au venit să se bucure de tradiţiile şi obiceiurile de iarnă.

Modifică Setările