Stiri despre muzeul national de arta al romaniei

  29 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Istoria Bucureştiului: Scurt itinerariu istoric al zonelor pietonale din Capitală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Istoria Bucureştiului: Scurt itinerariu istoric al zonelor pietonale din Capitală

  La finalul lunii mai, Primăria Capitalei a decis să le ofere pietonilor mai mult spaţiu de recreere: şapte zone din centru devin pietonale în fiecare sfârşit de săptămână, între orele 08.00 şi 22.00. Iniţiativa e mai veche şi aparţine Asociaţiei ARCEN, însă a stat la sertar până acum. Aceste zone de promenadă sunt adevărate bijuterii culturale, aşa că „Weekend Adevărul“ vă propune o scurtă incursiune istorică pe bulevarde şi străduţe lăturalnice.

 • EXCLUSIV Ultima „bătălie“ pentru averea uriaşă a unui ministru ucis de comunişti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV Ultima „bătălie“ pentru averea uriaşă a unui ministru ucis de comunişti

  Fiica ziaristului N.D. Cocea şi nepoata politicianului liberal Ion Manolescu Strunga nu a mai trăit să îşi vadă visul cu ochii: recuperarea averii familiei. După decesul Ioanei Maria Cocea, la Instanţa supremă solicită restituirea unei impresionante colecţii de artă moştenitorii ei, Alexandra, Maria şi Vladimir Habiballa.

 • De „Sezon...”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De „Sezon...”

  Printre expoziţiile cuprinse în proiectul cu care am cîştigat concursul pentru funcţia de director general al Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR) în anul 2016 s-a aflat şi cea intitulată „Victor Brauner, între oniric şi ocult”.

 • 12 muzee din România, recomandate de ghidul Michelin 2019
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  12 muzee din România, recomandate de ghidul Michelin 2019

  Douăsprezece muzee le sunt recomandate turiştilor de Ghidul Michelin 2019, din şapte oraşe ale României: Bucureşti - trei muzee, Cluj-Napoca, Sibiu şi Sighetu-Marmaţiei - câte două, Baia-Mare, Constanţa şi Iaşi câte unul. Trei dintre acestea, notate cu trei stele, sunt considerate cele mai reprezentative:  Muzeul ASTRA din Sibiu, Muzeul Ţăranului Român şi Muzeul Naţional de Artă al României.

 • Registrele cu inventarul obiectelor din Tezaurul României restituit de URSS în 1956
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Registrele cu inventarul obiectelor din Tezaurul României restituit de URSS în 1956

  Muzeul Naţional de Artă al României deţine în patrimoniul său un număr important de obiecte provenind din Tezaurul României restituit de Uniunea Sovietică în 1956, precum şi o serie de documente redactate cu ocazia predării acestor bunuri de patrimoniu. Printre acestea se află inventarul obiectelor restituite, întocmit la Moscova în intervalul 1948-1950.

 • A fost sau nu a fost?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A fost sau nu a fost?

  Comunismul a venit în România o dată cu tancurile Armatei Roşii, în august 1944, şi şi-a încheiat existenţa în zilele de decembrie ale anului 1989, în uruitul tancurilor care înconjurau fostul Palat Regal, unde, în afara Consiliului de Stat funcţiona şi Muzeul Naţional de Artă al Republicii Socialiste România.

 • Traseul iubirii la Muzeul
Naţional de Artă al României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Traseul iubirii la Muzeul Naţional de Artă al României

  Pe 14 februarie 2015, cu ocazia Zilei Sf. Valentin, la Muzeul Naţional de Artă al României publicul va avea acces gratuit la expoziţiile „Ars Amandi. Tema iubirii în arta europeană a secolelor XVI-XIX” şi „Modele de comportament în secolul al XVIII-lea”. Intitulat „Dor de săgeţi. Semnat: Cupidon!”, traseul iubirii funcţionează ca o hartă, provocându-i pe toţi cei care vor vizita expoziţiile să descopere cele dragostea în mai frumoase imagini.

 • Un
ceas pentru artă la MNAR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un ceas pentru artă la MNAR

  Expoziţia „Modele de comportament în secolul al XVIII-lea”, deschisă în corpul Ştirbei al Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR), va putea fi vizitată sâmbătă, 31 ianuarie, de la ora 11.00, cu ghidaj gratuit. Prezentarea este susţinută de Mălina Conţu, curatorul expoziţiei şi specialist în cadrul Biroului de Artă Europeană şi Arte Decorative al MNAR.

 • Vizite ghidate în Muzeul Naţional de Artă al României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vizite ghidate în Muzeul Naţional de Artă al României

  Muzeul Naţional de Artă al României organizează o serie de vizite ghidate în spaţiile istorice din corpul central al Palatului Regal (Sufrageria Regală, Sala Tronului şi Scara Voievozilor), care au loc în al treilea weekend din fiecare lună. Preţul unui bilet întreg costă 20 de lei.

 • Vizite ghidate la Muzeul Naţional de Artă al României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vizite ghidate la Muzeul Naţional de Artă al României

  Vizitatorii care trec pragul Muzeului Naţional de Artă al României se pot bucura de vizite ghidate în spaţiile istorice din corpul central al Palatului Regal, care au loc în al treilea weekend din fiecare lună.

 • Tururi virtuale, la Muzeul Naţional de Artă al
României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tururi virtuale, la Muzeul Naţional de Artă al României

  Puteţi vizita sălile Muzeului Naţional de Artă al României şi stând pe scaun, în faţa calculatorului, graţie Tururilor virtuale ale MNAR, care sunt accesibile de astăzi pe site-ul muzeului.

 • „ExplorART“, un proiect non-formal de educaţie artistică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „ExplorART“, un proiect non-formal de educaţie artistică

  Muzeul Naţional de Artă al României (MnaR) organizează un program de activităţi didactice destinat elevilor cu şi fără nevoi speciale, pentru a se familiariza cu universul artelor vizuale prin intermediul unor vizite şi întâlniri interactive în muzeu.

 • 57 de lucrări din Colecţia British Council, expuse la Muzeul de Artă din Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  57 de lucrări din Colecţia British Council, expuse la Muzeul de Artă din Bucureşti

  Vernisajul expoziţiei „Imagini din Marea Britanie. 100 de ani de artă a peisajului din Colecţia British Council“ va avea loc , joi, de la ora 19.00, la Muzeul Naţional de Artă al Românie. În cadrul evenimentului vor fi prezentate 57 de lucrări care prezintă o imagine complexă a peisajului insular sub diversele sale aspecte.

 • Omagiu Japoniei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Omagiu Japoniei

  Imaginile Muntelui Fuji în viziunea lui Hokusai sunt printre cele mai influente din istoria artei. Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR) are excelenta iniţiativă de a omagia eroicul popor japonez prin expunerea gravurilor de Hokusai existente în colecţia sa.

 • FOTO Călătorie la capătul nopţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Călătorie la capătul nopţii

  Expoziţia „Dracula – voievod şi vampir“, de la Muzeul Naţional de Artă al României, oferă posibilitatea unui inedit voiaj, atât în perioade neguroase ale istoriei, cât şi în zona întunecată, dar fascinantă, a psihicului uman. Voievodul valah şi mitul vampirismului sunt puse, pentru prima dată, într-un context istoric şi documentar realist.

Modifică Setările