Stiri despre muzeul comunismului

  27 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • FOTO Ce au în comun Vlad Ţepeş şi dictatorul Nicolae Ceauşescu: „Singurii care au iubit ţara asta. Păcat de ei“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Ce au în comun Vlad Ţepeş şi dictatorul Nicolae Ceauşescu: „Singurii care au iubit ţara asta. Păcat de ei“

  Deschisă în 2016, expoziţia dedicată execuţiei cuplului didactatorial Ceauşescu, la Târgovişte, naşte reacţii interesante. Muzeul Comunismului sau „Metamorfozele unui loc al memoriei: de la cavalerismul Şcolii de Ofiţeri Ferdinand I la spaţiul profan al procesului şi execuţiei soţilor Ceauşescu şi al sfârşitului regimului totalitar din România“ este vizitat de mii de turişti din ţară şi din străinătate.

 • Unitatea militară unde au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu, transformată capitalist. Ce se ridică pe terenul de 26 de hectare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unitatea militară unde au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu, transformată capitalist. Ce se ridică pe terenul de 26 de hectare

  Unitatea Militară în care şi-a găsit sfârşitul cuplul Ceaşescu va fi transformată radical în următorii ani. Autorităţile din Târgovişte au început lucrările de construcţie pe şantierul de la UM Gară din Târgovişte, pe locul rămas nefolosit. Zidul unde au fost împuşcaţi dictatorul şi soţia sa rămâne în continuare în circuitul turistic, fiind integrat în Muzeul Comunismului, de aproximativ 4 ani.

 • Expoziţia
„Comunismul în
România“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Expoziţia „Comunismul în România“

  Dacă la începutul verii erau prezentate primele două teme – rezistenţa şi represiunea –, azi, la Ateneu, s-a deschis întreaga expoziţie foto-documentară Comunismul în România. Este realizată de IICCMER cu sprijinul Fundaţiei Konrad Adenauer.

 • Clădirea fostei Şcoli de Cavalerie de la Târgovişte ar putea prinde viaţă cu ajutorul fondurilor europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Clădirea fostei Şcoli de Cavalerie de la Târgovişte ar putea prinde viaţă cu ajutorul fondurilor europene

  Fosta Şcoală de Cavalerie se află pe lista de obiective propuse pentru reabilitare de Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Consiliul Judeţean Dâmboviţa are pregătite proiecte de atragere de fonduri europene în valoare însumată de circa 200 de milioane de euro, iar autorităţile spun că aşteaptă ghidurile de finanţare pentru a definitiva şi depune documentaţiile acestor proiecte.

 • Muzeul comunismului va fi înfiinţat în Hunedoara. Localnicii sunt invitaţi să doneze amintiri din
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Muzeul comunismului va fi înfiinţat în Hunedoara. Localnicii sunt invitaţi să doneze amintiri din "Epoca de Aur"

  Muzeul de Arheologie, Istorie şi Etnografie din Hunedoara a iniţiat o campanie inedită, prin care localnicii care păstrează obiecte care amintesc de Hunedoara, în „epoca de aur”, sunt invitaţi să le doneze pentru o viitoare expoziţie. Cei de la muzeu le promit turiştilor care vor vizita muzeul experienţa întoarcerii în timp, în atmosfera din Hunedoara înainte de 1990.

 • Klaus Iohannis - Sfârşitul răbdării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Klaus Iohannis - Sfârşitul răbdării

  Nu am de gând să rectific în vreun fel ceea ce, de-a lungul timpului, am scris în comentariile publicate pe blogurile adevărul.ro. Nici nu aş avea cum. Nu de alta dar scripta manent.  Tocmai de aceea repet acum ceea ce am mai spus şi cu alte ocazii.

 • Nimic nu este de la sine înţeles
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nimic nu este de la sine înţeles

  Am primit zilele trecute un set de întrebări de la o studentă la drept cu preocupări jurnalistice. Răspunsul la asemenea solicitări reprezintă o parte consistentă a muncii zilnice. Este, ca sa zic aşa, partea de public relations a instituţiei.

 • Târgovişte: Record de vizitatori la
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgovişte: Record de vizitatori la "Noaptea Muzeelor", în 2015

  Evenimentul “Noaptea Muzeelor” a însemnat pentru Complexul Naţional Muzeal "Curtea Domnească" Târgovişte un nou record de vizitatori. Peste 15.000 de oameni au trecut, sâmbătă seara, pragul celor 7 instituţii muzeale care şi-au deschis gratuit porţile pentru a potoli setea de cultură a dâmboviţenilor.

 • Noaptea Muzeelor: Lista obiectivelor deschise până la miezul nopţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noaptea Muzeelor: Lista obiectivelor deschise până la miezul nopţii

  Complexul Naţional Muzeal “Curtea Domnească” din Târgovişte se alătură şi anul acesta programului cultural european „Noaptea Muzeelor”, iniţiat de Ministerul Culturii  din Franţa. Cea de-a XI-a ediţie a evenimentului ”Noaptea Muzeelor” va avea loc sâmbătă, 16 mai.

 • Marile proiecte ale anului 2015 la Botoşani: bazine de înot, zone de agrement ultra-moderne,drumuri reabilitate şi muzeul comunismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marile proiecte ale anului 2015 la Botoşani: bazine de înot, zone de agrement ultra-moderne,drumuri reabilitate şi muzeul comunismului

  În anul 2015, autorităţile din Botoşani speră să finalizeze sau să se apropie de finalizarea unor obiective importante precum baza de agrement de la Cornişa în municipiul Botoşani, începerea lucrărilor la cei 250 de kiloemtri de drum strategic în judeţ dar şi de finalireaza lucrărilor la Teatrul ”Mihai Eminescu” din Botosani.

 • Dacă vreţi să aveţi ghid la Muzeul Comunismului, din Târgovişte, trebuie să vă faceţi programare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dacă vreţi să aveţi ghid la Muzeul Comunismului, din Târgovişte, trebuie să vă faceţi programare

  Serviciul de ghidaj în cadrul expoziţiei permanente „Metamorfozele unui loc al memoriei: de la cavalerismul Şcolii de Ofiţeri „Ferdinand I” la spaţiul profan al procesului şi execuţiei soţilor Ceauşescu şi al sfârşitului regimului totalitar din România”, aflată în fosta U.M. 01417, din Târgovişte, se va face numai pe bază de programare.

 • Zidul unde au fost executaţi soţii Ceauşescu, tencuit spre disperarea celor care plănuiau deschiderea unui muzeu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zidul unde au fost executaţi soţii Ceauşescu, tencuit spre disperarea celor care plănuiau deschiderea unui muzeu

  După ce au anunţat că vor să amenejeze un muzeu la fosta unitate militară de la Târgovişte, unde a avut loc execuţia soţilor Ceauşescu, autorităţile locale au descoperit că pe zidul unde au fost împuşcaţi cei doi a fost tencuit în primii ani după Revoluţie, nemairegăsindu-se urmele de gloanţe. În lipsa acestora, muzeul nu ar mai avea niciun „farmec”, iar acum se caută o metodă de restaurare.

 • Un muzeu cât o ţară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un muzeu cât o ţară

  Actuala majoritate parlamentară a respins înfiinţarea la Bucureşti a Muzeului Comunismului. Un prim refuz a venit de la efemerul guvern Ungureanu. Cel puţin la acest capitol, stânga şi dreapta au convingeri identice. De ce, totuşi, un muzeu?

 • Lecţia poloneză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lecţia poloneză

  Am vizitat nu demult închisoarea Pawiak din Varşovia, loc prin care au trecut, în perioada Imperiului Rus, polonezii deportaţi în Siberia, iar, mai apoi, în timpul ocupaţiei naziste a Poloniei, în jur de 300.000 de prizonieri, majoritatea aflaţi în drum spre lagărele de exterminare.

 • Muzeul şi Columna
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Muzeul şi Columna

  Săptămâna trecută, majoritatea parlamentară uselistă a respins, într-o deplină unitate de cuget şi simţiri, un proiect de lege rămas restant încă din legislatura trecută, proiect ce prevedea înfiinţarea la Bucureşti al unui Muzeu al comunismului.

 • Senatul a adoptat tacit înființarea Muzeului Comunismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Senatul a adoptat tacit înființarea Muzeului Comunismului

  Senatul a adoptat tacit, marți, o inițiativă legislativă prin care se propune înființarea „Muzeului Comunismului", unde să fie etalate exponate relevante pentru această perioadă istorică, atât în România, cât și în străinătate.

 • Revoluţionarii se opun Muzeului Comunismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Revoluţionarii se opun Muzeului Comunismului

  Clădirea centrală a UM 01417 Târgovişte, unitatea militară în care au ţinuţi închişi, au fost judecaţi şi apoi executaţi Elena şi Nicolae Ceauşescu va intra în proces de reabilitare, urmând să adăpostească un Ghişeu Unic şi un Muzeu al Comunismului. Autorităţile judeţului caută finanţare pentru acest proiect la Uniunea Europeană.

Modifică Setările