
Guvernul olandez a cerut scuze veteranilor trimişi să îndeplinească o „sarcină imposibilă“ la Srebrenica
Guvernul olandez şi-a cerut scuze sutelor de foşti soldaţi trimişi să apere Srebrenica în timpul războiului bosniac, scrie BBC.
Guvernul olandez şi-a cerut scuze sutelor de foşti soldaţi trimişi să apere Srebrenica în timpul războiului bosniac, scrie BBC.
Poliţiştii francezi din localitatea Aulnay-sous-Bois, departamentul Seine-Saint-Denis, situat în regiunea Île-de-France, au destructurat, la începutul acestei săptămâni, o reţea de cerşetori formată din copii şi femei, toţi de naţionalitate română.
Luni, 2 mai, este prima zi de Ramazan Bayram, sărbătoare care încheie Luna Sfântă Ramazan a credincioşilor musulmani.
Muslumanii se pregătesc pentru Noaptea Sfântă de Kadir (27/28 aprilie), care încununează Luna Postului (Ramazan). În această noapte, Allah i-a arătat Profetului Muhammed primul verset din Coran.
Israelul ”nu va schimba” statu-quoul Esplanadei Moscheilor, la Ierusalim, potrivit căruia musulmanii se pot ruga în acest loc sfânt, însă nu şi credincioşi de alte religii, anunţă duminică şeful diplomaţiei israeliene Yair Lapid, relatează AFP.
Foarte rar cad principalele sărbători ale creştinilor, evreilor şi musulmanilor în acelaşi timp ca în acest an. De ce?
Luna Sfântă Ramazan începe în acest an în ziua de 2 aprilie, urmând ca Ramazan Bayramul să fie celebrat în zilele de 2, 3 şi 4 mai.
Peste 200 de femei şi copii musulmani din Ucraina, care au reuşit să treacă graniţa cu republica Moldova, vor ajunge în România şi de aici vor pleca spre Turcia.
Comunitatea musulmană din România celebrează intrarea în Cele Trei Luni Sfinte - Recep, Şaban şi Ramazan, începând cu miercuri, 2 februarie 2022. Joi, 3 februarie 2022, va fi marcată Noaptea Sfântă de Regaib.
O femeie din Pakistan a fost condamnată miercuri la moarte pentru că ar fi trimis pe WhatsApp şi Facebook mesaje şi caricaturi considerate „blasfematoare” la adresa religiei musulmane, notează The Guardian.
Gazetarul Cristian Tudor Popescu a mărturisit că îl bate gândul să devină musulman. Ceea ce l-a determinat să facă această afirmaţie este un mesaj transmis de Muftiatul Cultului Musulman din România legat de vaccinarea anti Covid-19.
Muftiul Iusuf Muurat, liderul spiritual al comunităţii musulmane din România, a anunţat că s-a vaccinat şi cu doza a treia de ser anti Covid-19.
Toate cele 35 de moschei din Koln, inclusiv cea mai mare moschee din Germania, vor avea dreptul să transmită în după-amiezile de vineri în difuzoare chemarea la rugăciune, în urma unui acord între oraşul Koln şi comunitatea musulmană pentru relaxarea restricţiilor, a anunţat luni municipalitatea.
Ortodoxia românească cinsteşte la 16 august jertfa Sfinţilor Martiri Brâncoveni, cei care au fost omorâţi pentru că nu au vrut, nici cu preţul vieţii, să renunţe la credinţa lor.
Comunitatea musulmană din România celebrează marţi, 20 iulie 2021, prima din cele patru zile de Kurban Bayram - Sărbătoarea Sacrificiului - Eid al Adha. Acesta este unul dintre cele mai importante evenimente religioase cu semnificaţie comemorativă din religia islamică şi are loc în luna pelerinajului, organizat la locurile sfinte de la Mecca.
Propagarea în mainstream şi acceptarea bigotismului au dus la violenţe asupra musulmanilor la scară alarmantă, scrie H. A. Hellyer, cercetător la grupul de reflecţie Fundaţia Carnegie pentru Pacea Internaţională şi consultant la Institutul Royal United Services din Londra într-un articol de opinie publicat de Washington Post.
Muftiatul Cultului Musulman din România a avut o iniţiativă salutară în contextul pandemiei de Covid-19 şi a interesului tot mai scăzut pentru vaccinare. Odată cu chemarea la rugăciune a enoriaşilor, Muftiatul a invitat şi medici ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) din Constanţa la geamii, vinerea, înainte de slujba religioasă, pentru a explica oamenilor beneficiul imunizării anti Covid-19.
Muftiatul Cultului Musulman din România a decis să organizeze o campanie insolită de informare a enoriaşilor cu privire la avantajele vaccinării împotriva COVID-19.
Figuri şi peisaje emblematice pentru Dobrogea au fost imortalizate în picturi care se regăsesc în patrimoniul muzeelor din România. O parte dintre acestea sunt cuprinse într-o galerie virtuală care poate fi admirată de la distanţă.
Guvernul austriac a prezentat, joi, o „hartă a islamului“, care cuprinde peste 600 de instituţii musulmane - moschei, asociaţii şi organizaţii. Ministrul Integrării, Susanne Raab, susţine că este vorba despre un proces de transparentizare, însă organizaţiile musulmane din ţară au protestat vehement, acuzând că sunt puse în pericol.
După o lună de post şi rugăciune, musulmanii vor sărbători, începând de joi, 13 mai 2021, timp de trei zile, Ramazan Bayram-ul.
Populaţia musulmană a Germaniei a crescut până la aproximativ 5,5 milioane de persoane, echivalentul a circa 6,5% din total, conform unei anchete prezentate miercuri de Biroul Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi (BAMF), transmite DPA.
În Timişoara trăieşte o comunitate musulmană care numără aproximativ 5.000 de persoane. În ultima perioadă, comunitatea s-a mărit cu refugiaţii şi solicitanţii de azil. Cu toţii au intrat în postul Ramadanului
Musulmanii intră marţi, 13 aprilie 2021, în Luna Sfântă Ramazan. Aceasta precede marea sărbătoare islamică de Ramazan Bayram, ce va fi celebrată, timp de 3 zile, începând din 13 mai.
Musulmanii se pregătesc să intre în postul din Luna Ramazan, ei urmând să celebreze Ramazan Bayramul la 13 mai. Alimente pentru mesele de iftar, cina specifică postului musulman, au fost oferite de Muftiat celor nevoiaşi, cu ajutorul unei fundaţii din Germania.
Doar musulmanii imunizaţi împotriva Covid-19 vor putea să participe la pelerinajul umrah, au anunţat autorităţile saudite, potrivit The Guardian.
O petrecere de logodnă musulmană din Babadag a fost spartă de poliţiştii tulceni, gazdele şi invitaţii fiind amendaţi pecuniar.
Liderul evreilor din România a venit în vizită la liderul musulmanilor din România. Silviu Vexler s-a întâlnit cu Iusuf Muurat, la Constanţa.
Muftiatul Cultului Musulman din România transmite că se alătură campaniei naţionale de promovare a vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2, derulată la nivel naţional, şi salută totodată apariţia vaccinurilor care pot duce la limitarea actualei pandemii.
Orientul Mijlociu a devenit o prezenţă ubicuă în rândul ştirilor de „ultimă oră” şi este adesea considerat un „butoi de pulbere” al lumii. Ştirile despre Orientul Mijlociu operează cu termeni precum „arab”, „musulman”, „jihadist”, „extremist”, „terorist”, dar sunt ei de fapt folosiţi corect?