Stiri despre musaca

  31 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Reţetă de primăvară. Cum se face musacaua de urzici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reţetă de primăvară. Cum se face musacaua de urzici

  A venit primăvara şi este perioada în care răsar urzicile. Avantajul e că nici nu trebuie să mergeţi prea departe după ele pentru că cresc peste tot, pe lângă garduri, pe marginea drumurilor şi a apelor, în grădini, livezi, pe dealuri.

 • Musaca din legume cu sos
de roşii şi parmezan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Musaca din legume cu sos de roşii şi parmezan

  Musacaua este prezentă în special în bucătăria ţărilor din Balcani şi Orientul Îndepărtat. Denumirea preparatului vine din arabă şi înseamnă „servit rece“.

 • Musacaua, istoria unui preparat îndrăgit de multe popoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Musacaua, istoria unui preparat îndrăgit de multe popoare

  Te-ai întrebat vreodată care sunt originile îndrăgitului preparat numit musaca? Delicioasă şi apetisantă, musacaua este o marcă a bucătăriei greceşti. Dar oare acest preparat chiar îşi are originea pe teritoriul Greciei sau mai degrabă grecii plecaţi din ţara natală au dezvoltat această asociere?

 • Musaca de cartofi cu carne de curcan şi brânză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Musaca de cartofi cu carne de curcan şi brânză

  O reţetă mai deosebită de musaca, dar care te va cuceri de prima dată când o vei prepara. Iată cum se prepară delicioasa musaca de cartofi cu carne de curcan şi brânză.

 • Musaca delicioasă cu brânză şi carne
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Musaca delicioasă cu brânză şi carne

  Când ai ceva mai mult timp la dispoziţie, pregăteşte-le celor dragi o delicioasă musaca, făcută dintr-un amestec de carne tocată.

 • Musaca de dovleac, preparatul perfect pentru iarnă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Musaca de dovleac, preparatul perfect pentru iarnă

  Dovleacul este un ingredient de sezon extrem de căutat, aşa că îl poţi folosi într-o reţetă de musaca. Rezultatul este gustos şi săţios, iar această musaca îţi va încânta toate simţurile!

 • Musaca vegetariană, o mâncare delicioasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Musaca vegetariană, o mâncare delicioasă

  Ţi-ai propus să mănânci mai puţină carne? Încearcă această reţetă de musaca vegetariană. Nu este o reţetă de post, dar este la fel de bună ca varianta cu carne tocată.

 • Cea mai bună musaca de ciuperci
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cea mai bună musaca de ciuperci

  Ciupercile sunt un ingredient delicios, care poate fi inclus cu uşurinţă în reţetele tale preferate de musaca. Încearcă şi reţeta de mai jos şi vei descoperi un preparat delicios.

 • 5 moduri în care poţi prepara musacaua
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 moduri în care poţi prepara musacaua

  Cunoscută mai degraba ca o mâncare grecească, musacaua îşi are originea undeva în Arabia. Reţeta, care reuneşte laolalta legume, carne şi condimente dintre cele mai neobişnuite, a pătrunsîn Europa din bucătăria vechiului Imperiu Otoman, de unde a trecut la greci şi mai apoi în restul continentului.

 • Musaca de cartofi cu carne. Reţetă clasică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Musaca de cartofi cu carne. Reţetă clasică

  Am pregătit de multe ori această reţetă clasică de musaca de cartofi cu carne şi niciodată nu ne săturăm cu o singură porţie. De fiecare dată poftim la încă una, şi la încă una şi tot aşa. udăm festinul culinar cu puţin vin roşu şi ne bucurăm de o reţetă care nu îşi are originile în bucătăria românească, dar care a devenit una foarte obişnuită pentru noi.

 • Cea mai simplă musaca de vinete şi carne de vită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cea mai simplă musaca de vinete şi carne de vită

  Nu uita să dai un plus de savoare acestei reţete de musaca de vinete şi carne de vită cu puţin busuioc. Originar din Asia tropicală, busuiocul a ajuns în Europa cu un secol înainte de Hristos. Pentru condimentarea mâncărurilor, specialiştii recomandă să se utilizeze frunzele plantei numai la final, deoarece în timpul fierberii ele îşi pierd atât culoarea, cât şi aroma.

 • Cum să faci musaca după o reţetă tradiţională grecească
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să faci musaca după o reţetă tradiţională grecească

  Musacaua este pentru greci ceea ce este lasagna pentru italieni. Este acel preparat pe care trebuie să-l încerci de mai multe ori în viaţă. Această musaca preparată după o reţetă tradiţională grecească este făcută din straturi de vinete cu carne de vită în sos bogat de roşii, şi pe deasupra cu sos bechamel. Ce ţi-ai putea dori mai mult de la o mâncare „de casă“?

 • Musaca de peşte cu cartofi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Musaca de peşte cu cartofi

  Un meniu complet poate să conţină şi acest tip de reţetă de musaca de peşte cu cartofi. Caşcavalul îi dă un gust fin, iar carnea… o aromă inconfundabilă. Aşa că profită de recomandările noastre pentru un meniu reuşit.

 • Reţetă clasică de musaca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reţetă clasică de musaca

  Urmează sfaturile noastre şi vei învăţa să prepari o musaca delicioasă, ca pe meleagurile însorite ale Greciei, de unde vine acest fel de mâncare.

 • Cea mai bună musaca de cartofi şi carne
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cea mai bună musaca de cartofi şi carne

  Nu este o mâncare tradiţională românească, dar ne este foarte familiară şi aşteptăm cu nerăbdare să mai mâncăm o porţie de musaca de cartofi şi carne.

 • Cum să prepari cea mai bună musaca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să prepari cea mai bună musaca

  Cine nu a mâncat vreodată dintr-o musaca aburindă, de-abia ieşită din cuptor? Nu-i aşa că v-am făcut poftă? Ce mai aşteptaţi?

 • Musaca în stil mexican
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Musaca în stil mexican

  Musacaua în straturi este o mâncare care s-a impus mai mult în bucătăria grecească decât în cea turcească sau arabă. În bucătăria românească, musacaua se serveşte în straturi, de obicei cu carne şi cartofi care pot fi înlocuiţi cu vinete şi neapărat aburindă. Dacă mai adaugi şi un pic de salsa şi taco, deja capătă influenţe mexicane. Vă propunem să încercaţi şi această variantă.

 • Musaca delicioasă cu şuncă şi brânză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Musaca delicioasă cu şuncă şi brânză

  Această reţetă este gata în doar o jumătate de oră. O combinaţie de şuncă, brânză şi paste absolut delicioasă, pe care trebuie s-o încercaţi.