Stiri despre muntii apuseni

  120 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • FOTO Imagine terifiantă. Pilotul Iovan, zdrobit în cabina
avionului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Imagine terifiantă. Pilotul Iovan, zdrobit în cabina avionului

  Pilotul Adrian Iovan a murit în urma accidentului aviatic care a avut loc în Munţii Apuseni, luni după-amiaza. Secretarul comunei Horea din judeţul Alba, Corneliu Olar, a afirmat că pilotul nu era mort în momentul impactului. Acest lucru i-l spusese medicul Radu Zamfir prin telefon. Însă o imagine cutremurătoare cu trupul pilotului te lasă fără grai.

 • Ţara lui „nu am nimic să-mi reproşez“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţara lui „nu am nimic să-mi reproşez“

  Un reprezentant ROMATSA spune la televizor că instituţia nu are nimic să-şi reproşeze în accidentul produs în Apuseni. Ba chiar „stăm mult mai bine ca în alţi ani“.

 • Lupta tonomatelor peste cadavre nevinovate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lupta tonomatelor peste cadavre nevinovate

  Ziua neagră din data de luni, 20 ianuarie  2014, va intra în istoria catastrofelor recente, lăsând în urma ei morţi şi răniţi, în mai multe zone ale României. Tragediile rutiere provocate de inconştienţa şi iresponsabilitatea unor şoferi au dus la pierderea de vieţi omeneşti, victime vinovate şi nevinovate.

 • FOTO VIDEO Mărturii din avionul groazei. Unul dintre medicii supravieţuitori: „Ne-am prăbuşit, sunt întins pe pământ, abia respir”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO Mărturii din avionul groazei. Unul dintre medicii supravieţuitori: „Ne-am prăbuşit, sunt întins pe pământ, abia respir”

  Medicul Valentin Calu, rănit în accidentul aviatic din Munţii Apuseni în care pilotul Adrian Iovan a murit, a sunat-o imediat după prăbuşire pe directoarea medicală a Spitalului Elias, Dana Safta, şi i-a transmis starea în care se află, informează Mediafax. În urma tragediei, pilotul Adrian Iovan şi o rezidentă au murit, iar cei cinci medici aflaţi la bord au fost internaţi la Terapie Intensivă la UPU Cluj.

 • UPDATE FOTO Tragedia aviatică din Apuseni: Adrian Iovan şi o rezidentă au murit. Medicii din Cluj: ceilalţi cinci răniţi sunt internaţi la Terapie Intensivă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UPDATE FOTO Tragedia aviatică din Apuseni: Adrian Iovan şi o rezidentă au murit. Medicii din Cluj: ceilalţi cinci răniţi sunt internaţi la Terapie Intensivă

  Pilotul Adrian Iovan, aflat la bordul aparatului de zbor care a aterizat forţat, luni, în Munţii Apuseni, a murit. La câteva minute, rezidenta din acelaşi avion a murit. Avionul, care efectua o cursă medicală de la Bucureşti la Oradea, a forţat aterizarea într-o pădure de la graniţa judeţelor Cluj, Alba şi Bihor. La bord se aflau patru doctori, o rezidentă şi doi piloţi, care urmau să aducă în Bucureşti mai multe organe pentru transplant.

 • FOTO În căutarea aurului din Munţii Apuseni, cu hurca şi şaitrocul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO În căutarea aurului din Munţii Apuseni, cu hurca şi şaitrocul

  „Băişagul” a fost  o ocupaţie istorică specifică pentru locuitorii Ţării Moţilor. Ei foloseau hurca şi şaitrocul pentru extragerea aurului din nisipul aluviunilor de pe râurile Arieş şi Crişul Alb cu văile afluente. Tehnica era ideala pentru cei care cautau metalul nobil în sedimente ale apelor curgătoare, minereul fiind de regula de mici dimensiuni. Bucatile mari trebuiau sfărâmate.

 • FOTO VIDEO Vacanţă în România. Platoul Padiş, poarta Apusenilor către Rai
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO Vacanţă în România. Platoul Padiş, poarta Apusenilor către Rai

  Platoul Padiş, din Parcul Natural Apuseni, este un festival al naturii pure situat la întretăierea a trei judeţe: Alba, Cluj şi Bihor. Adevărul vă prezintă, în cadrul celei mai frumoase campanii „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă“, o parte incredibilă din ţara noastră.

 • „Şi tu, Brutus?” vs. „Şi tu, USL?”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Şi tu, Brutus?” vs. „Şi tu, USL?”

  Din când în când, cu o pasiune mai rar întâlnită, în România se reia dezbaterea obsedantului subiect „Ce mai vindem din această ţară?”. Să mă prezint: sunt un român de mijloc, cum se spune, adică veniturile şi acareturile mele sunt relativ modeste.

 • Moşu' din Apuseni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moşu' din Apuseni

  Nu i-am spus niciodată „bunic“ sau „tataia“, pentru că în zona Munţilor Apuseni, unde stăteau părinţii tatălui meu, bunicilor li se zice „moşu’“ şi „buna“ (pentru cineva care nu are nicio legătură cu partea aceea a Ardealului, îmi dau seama că apelativele ăstea pot părea ridicole, dar eu m-am obişnuit cu ele şi le consider absolut fireşti).

 • FOTO Peșteri din Munții Apuseni, închise pentru protejarea coloniilor de lilieci
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Peșteri din Munții Apuseni, închise pentru protejarea coloniilor de lilieci

  Cincisprezece peșteri din Munții Apuseni vor fi închise, astfel încât coloniile de lilieci care trăiesc în ele să se poată dezvolta fără a fi deranjate de acțiunile oamenilor. Restricționarea accesului în peșteri face parte dintr-un proiect finanțat cu peste un milion de euro, care are ca scop salvarea liliecilor.

 • Conflict ungaro-maghiar din cauza Roşiei Montane
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conflict ungaro-maghiar din cauza Roşiei Montane

  Peter Eckstein Kovacs, consilier prezidenţial pentru minorităţi, le cere foştilor săi colegi din conducerea UDMR să-şi precizeze poziţia faţă de proiectul minier din Munţii Apuseni. Intervenţia lui Eckstein Kovacs vine după ce ministrul Culturii, Kelemen Hunor, în acelaşi timp preşedinte al UDMR, şi-a dat avizul pentru realizarea proiectului.

 • Alba: Zăpadă pe drumurile din Apuseni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alba: Zăpadă pe drumurile din Apuseni

  În Munţii Apuseni, în zona oraşelor Zlatna, Abrud şi Câmpeni s-a depus un strat de zăpadă de până la 2 centimetri. Se circulă în condiţii de iarnă. În Alba se intervine cu 24 de utilaje şi 86 de tone de material antiderapant.

 • Excursii cu microbuze Eco în Munţii Apuseni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Excursii cu microbuze Eco în Munţii Apuseni

  Cei care doresc să se relaxeze la sfârşit de săptămână pot alege să-şi petreacă timpul şi la pensiunile din Apuseni care oferă linişte şi mâncare tradiţională.

 • Oferte bogate pentru vacanţa de Paşte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oferte bogate pentru vacanţa de Paşte

  În funcţie de facilităţi şi program, preţurile pentru un sejur de patru variază între 280 de lei şi 600 lei. Oferta pensiunilor este valabilă în perioada 2-5 aprilie 2010. Majoritatea pensiunilor din Apuseni şi de pe Valea Sebeşului au anunţat că locuri disponibile pentru sejuruul de Paşte au fost deja ocupate.

 • Ioana Axinte, îndrăgostită de peşteri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ioana Axinte, îndrăgostită de peşteri

  Tânăra iubeşte muntele şi îi place să-şi petreacă timpul liber explorându-l împreună cu colegii şi prietenii ei speologi.

 • Zăpada dă din nou bătăi de cap şoferilor din Alba
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zăpada dă din nou bătăi de cap şoferilor din Alba

  Autorităţile susţin că nu au probleme în ceea ce priveşte curăţarea drumurilor. 30 de utilaje au intervenit în această dimineaţă de la ora 6.00 pe drumurile naţionale din judeţ. Cu toate acestea, şoferul unui autobuz de călători a fost nevoit să apeleze 112 pentru ca autorităţile să trimită utilajele de deszăpezire în zona Dealul Mare din Munţii Apuseni.

 • Alba: Harta energiilor „verzi“, săracă la potenţialul eolian şi solar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alba: Harta energiilor „verzi“, săracă la potenţialul eolian şi solar

  ADR Centru a realizat un studiu privind identificarea resurselor de energii regenerabile. Analiza prezintă zonele din cele şase judeţe ale Regiunii Centru unde se pot dezvolta proiecte privind producerea energiei „verzi“. În ceea ce priveşte judeţul Alba, aici există un potenţial eolian modest şi unul hidrografic ridicat.

 • Lumina de Crăciun a învăluit Aradul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lumina de Crăciun a învăluit Aradul

  Într-un cadru festiv, cu muzică folclorică, oamenii au luat parte la aprinderea beculeţelor pe bradul de Crăciun.

Modifică Setările