
Ce debandadă: Situaţie jenantă la naţională după victoria de la Podgorica. Contra a reacţionat printr-un comunicat
România a ajuns cea mai slabă de pe locul 2 în Liga C a Naţiunilor, fiindcă a fost depăşită la golaveraj de Israel şi de Ungaria.
România a ajuns cea mai slabă de pe locul 2 în Liga C a Naţiunilor, fiindcă a fost depăşită la golaveraj de Israel şi de Ungaria.
Ambalarea minciunii într-o hârtie colorată şi lucioasă e specialitatea casei în România, iar fotbalul nu face excepţie de la regulă.
Tricolorii au încheiat prima ediţie a Ligii Naţiunilor pe locul 2 şi rămân în liga a treia a fotbalului european. Drama e că vor avea un drum infernal pentru a ajunge la următorul turneu final.
Muntenegru găzduieşte, diseară (ora 21.45, Pro TV), meciul cu România, ultimul din grupa a 4-a din cadrul Ligii Naţiunilor. E posibil însă ca partida să fie amânată.
România a zdrobit Lituania, scor 3-0, şi a urcat peste Muntenegru, învinsă de Serbia cu 2-1. Ceea ce nu se vede în clasamentul actual e că tricolorii sunt, de fapt, într-o situaţie de care nu pot fi mândri în niciun caz.
Selecţionerul a promovat deja câţiva fotbalişti din rândul celor care au calificat naţionala de tineret la Euro 2019.
România n-a mai câştigat o grupă de 11 ani, de când ajungea la Euro 2008, devansând Olanda în preliminarii. Acum, tricolorii încearcă să fie cei mai tari printre „piticii“ continentului, fiindcă în joc e nu doar miza sportivă, ci şi o sumă mare de bani.
Forul european a „inventat“ o nouă competiţie care va reduce la minimum numărul partidelor amicale, fără nicio miză.
Tricolorii vor juca în prima etapă pe teren propriu, înaintea deplasării de luni, în Serbia, însă nu se vor bucura de susţinerea fanilor.
Acum patru ani, Parlamentul European şi Comisia hotărau blocarea extinderii UE până în 2020. Progresele făcute de ţările din Balcanii de Vest pe calea europeană sunt limitate. În ultimele luni, la Bruxelles există din nou interes pentru regiune, iar în fiecare ţară se petrece câte ceva interesant.
Imagini cu fostul deputat PSD Sebastian Ghiţă, care în 2016 a fugit din ţară deşi era sub control judiciar şi se află în Serbia, unde autorităţile au respins recent cererea de extrădare formulată de ministerul român al Justiţiei, au fost difuzate de Digi 24. Sebastian Ghiţă a fost surprins pe o plajă din Muntenegru
Autorităţile din Muntenegru au emis joi un mandat internaţional de arestare pe numele unui fost agent CIA suspectat că a fost implicat într-o acţiune din 2016 considerată de guvernul muntenegrean drept un complot pus la cale de Rusia pentru a împiedica aderarea acestui stat balcanic la Alianţa Nord-Atlantică.
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a cerut liderului PSD, Liviu Dragnea, „să o ţină acasă pe Viorica Dăncilă” şi „să nu o mai lase să umble liberă prin lume”, după ce aceasta a confundat capitala Muntenegru cu cea a regiunii Kosovo. Cu toate acestea, Orban afirmă că se îndoieşte că Dragnea se poate „dispensa în acest moment de această slugă care execută prosteşte toate comenzile”.
Partizanii au fost cel mai crunt ghimpe din coasta oricărei armate de ocupaţie. O armată neregulată, formată din luptători foarte pricepuţi, determinaţi şi fanatici, care semăna teroare în rândurile inamicului aplicând tactici de gherilă, lovind din umbră şi sabotând tot ce se putea. Cele mai renumite trupe de partizani au apărut de-a lungul istoriei în estul Europei şi în Balcani.
Doctrina apărării reciproce este aplicabilă tuturor aliaţilor din NATO, indiferent dacă sunt mari sau mici, a ţinut să sublinieze cancelarul german Angela Merkel în urma declaraţiei preşedintelui american Donald Trump precum că Muntenegru, noul stat membru al Alianţei Nord-Atlantice, nu merită să fie apărat în caz de atac, relatează Reuters.
Muntenegrul - o ”ţară mică” cu oameni ”foarte agresivi”, susceptibilă să provoace un conflict mondial în opinia şefului statului american - i-a ripostat joi lui Donald Trump lăudându-se cu contribuţia sa la ”stabilitate şi pace”, relatează AFP.
Lucrurile încep să devină foarte serioase, pe măsură ce temerile privind existenţa viitoare a instituţiilor fundamentale ale spaţiului euro-atlantic sunt alimentate nu doar de presupuneri, ci de fapte concrete, toate în linia care duce, cu voia deplină a lui Trump, înspre gara unde Putin aşteaptă, liniştit şi zâmbitor, trenul victoriei sale împotriva Occidentului necreştin-ortodox, duşmănos şi agresiv.
Preşedintele american, Donald Trump, a criticat din nou NATO marţi seară, sugerând că trimiterea trupelor NATO pentru a apăra un aliat de mici dimensiuni ca Muntenegru s-ar putea încheia cu un dezastru, scrie Politico.
Finala campionatului mondial de fotbal m-a prins la Podgorica. Am petrecut, apoi, o zi şi jumătate în întâlniri cu parlamentari, miniştri şi judecători ai Curţii Constituţionale, iar preşedintele Milo Đukanović ne-a primit preţ de două ore. Cu toţi am discutat despre posibila intrare a muntenegrenilor în UE, nu mai devreme de 2025.
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi anunţă pe cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că autorităţile locale au instituit restricţii de circulaţie din cauza unor lucrări de construcţie/reabilitare de drumuri.
Nava-Şcoală „Mircea” a ridicat ancora din Portul Bari vineri, 15 iunie, pentru a continua marşul internaţional de instrucţie, luând cap-compas Portul Tivat din Muntenegru, unde acostează luni, 18 iunie.
Albania are sute de kilometri de graniţă cu marea. Informaţia „m-a trăznit“ acum câţiva ani, când mi-am zis că ar trebui să fie ieftin şi că este dubios de nepromovată turistic, comparativ cu mult mai celebrii vecini din Grecia. Gândul mai mult neserios de la început s-a transformat în primăvara lui 2018 într-o călătorie în doi cu maşina, cale de 2.700 de kilometri.
Autorităţile din Letonia investighează dacă bănci locale au fost implicate în intermedierea unor transferuri de fonduri din Rusia către alte ţări în scopuri politice, inclusiv de amestec în alegeri.
Extinderea Alianţei Nord-Atlantice în zona Balcanilor subminează securitatea şi stabilitatea regiunii, a afirmat luni preşedinta camerei superioare a parlamentului rus, Valentina Matvienko, aflată în vizită în Bosnia, relatează Reuters.
Partidul Democratic al Socialiştilor (PDS) din Muntenegru e, probabil, cea mai fericită formaţiune politică din Europa. E la putere din 1990 până azi, chiar dacă ţara în care guvernează a dispărut şi s-a reinventat de două ori.
Ţările din Balcani sunt cele mai vulnerabile din Europa în faţa fenomenului „fake news“ (ştiri false, în trad.). Aceasta este concluzia unui studiu publicat la sfârşitul acestei săptămâni de Institutul pentru o Societate Deschisă din Sofia, fondat de miliardarul american de origine ungară George Soros.
Deputaţi din cadrul opoziţiei din Kosovo au dispersat miercuri gaze lacrimogene în Parlamentul de la Priştina pentru a împiedica ratificarea acordului de demarcare a graniţei cu Muntenegru, o condiţie-cheie pentru ca cetăţenii kosovari să obţină dreptul de a călători fără viză în Uniunea Europeană.
Bestia din Est 2.0 s-a abătut weekend-ul acesta asupra Europei cu un nou val de frig, ploi îngheţate şi ninsori. În Ungaria este cod roşu de ninsori şi viscol, Croaţia a declarat stare de urgenţă din cauza inundaţiilor. În Ucraina sunt prognozate ploi, căderi de zăpadă însemnate cantitativ şi viscol, precum şi vânt puternic.
Un sârb a aruncat în noaptea de miercuri spre joi o grenadă către clădirea Ambasadei SUA din Muntenegru, la Podgorica, după care s-a detonat cu un alt dispozitiv exploziv. Bărbatul avea 41 de ani şi era un veteran al armatei lui Slobodan Miloşevici.
Comisia Europeană va prezenta, marţi, Strategia privind Balcanii de Vest, în condiţiile în care integrarea rapidă în UE a şase ţări din Balcanii de Vest este promovată de 12 state membre.