Stiri despre munca

  1653 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • S-au călcat în picioare ca să lucreze în Spania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-au călcat în picioare ca să lucreze în Spania

  Sute de botoşăneni fără loc de muncă s-au înghesuit ieri pentru a fi selectaţi la cules de căpşuni în Peninsula Iberică. Firmele de recrutare din străinătate au venit în Botoşani, fiind atrase de forţa de muncă ieftină. Acestea oferă câte 37 de euro pentru ziua de muncă.

 • Licenţiaţii impostori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Licenţiaţii impostori

  Cadrele didactice de la Universitatea Tehnică Iaşi recunosc că traficul cu licenţe copiate a câştigat teren printre studenţi.Oficialii de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ spun că în ultimii ani n-au depistat vreun student care să se fi înscris la examenul de licenţă cu o lucrare cumpărată.

 • Contractele de muncă trebuie înregistrate mai repede
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Contractele de muncă trebuie înregistrate mai repede

  O Hotărâre de Guvern prevede obligaţia angajatorilor de a înregistra contractele de muncă ale angajaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii de către salariat. În caz contrar, pot fi amendaţi cu 1.500 de lei pentru fiecare contract neînregistrat.

 • CFR începe munca adevărată în cantonamentul din Antalya!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CFR începe munca adevărată în cantonamentul din Antalya!

  În această seară, la ora 19.00, staff-ul tehnic, al CFR-ului, împreună cu jucătorii vor pleca la Bucureşti, de unde mâine decolează spre Antalya. 25 de jucători va deplasa antrenorul Andrea Mandorlini în primul stagiu de pregătire al iernii, din Antalya

 • „Ceferiştii” se întorc mâine la muncă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Ceferiştii” se întorc mâine la muncă

  Vacanţa s-a terminat pentru componenţii liderului din prima ligă, CFR Cluj. Începând de mâine, jucătorii vor începe să revină în Cluj, reunirea lotului fiind programată pentru luni, 11 ianuarie

 • Punctul de pensie majorat la 826,2 lei de comisiile de muncă din Parlament
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Punctul de pensie majorat la 826,2 lei de comisiile de muncă din Parlament

  UDMR nu agrează îngheţarea pensiilor la nivelul ceor din 2009. Democrat-liberalii nici nu-şi închipuie că s-ar putea da ceva bani în plus pensionarilor într-un an în care trebuie strânsă din nou cureaua. Bugetul asigurărilor sociale şi problema pensiilor ar putea fi primul obstacol major de trecut de proaspăta coaliţie.

 • Oficial, românul din statistici munceşte mult şi trăieşte puţin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oficial, românul din statistici munceşte mult şi trăieşte puţin

  Cu o speranţă de viaţă dintre cele mai reduse din Europa, românul mediu are cele mai multe ore lucrate de-a lungul carierei. Din statisticile oficiale reiese un personaj care chiar face „totul pentru casă“: munceşte peste măsură, cheltuie aproape toate veniturile şi pleacă rar în vacanţe.

 • Angajatorii băcăuani caută doar şomeri cu experienţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Angajatorii băcăuani caută doar şomeri cu experienţă

  Firmele din judeţ şi-au prezentat oferta de locuri de muncă disponibile la început de an. Cei peste 20.000 de băcăuani aflaţi în căutarea unei slujbe au la dispoziţie numai 294 de posturi, majoritatea în confecţii.

 • Poveştile imigranţilor români de după Anul Nou
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poveştile imigranţilor români de după Anul Nou

  Majoritatea menajerelor şi îngrijitoarelor românce din Italia au petrecut sărbătorile de iarnă alături de bătrânii pe care îi îngrijesc. Duminică au beneficiat de prima lor zi liberă îngăduită de familiile la care muncesc.

 • Anchete restante pe anul 2009 pentru cei de la Inspecţia Muncii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anchete restante pe anul 2009 pentru cei de la Inspecţia Muncii

  Anchetele a două dintre cele mai grave accidente de muncă din 2009 nu sunt încă finalizate. Cel de la Combinat Siderurgic de la Oțelu Roșu este cercetat de ITM București, iar evenimentul de la TMK, în care angajatul unei firme de pază a decedat, de ITM Caraş-Severin.

 • La început de an, studenţii reşiţeni pot să meargă la muncă în Germania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La început de an, studenţii reşiţeni pot să meargă la muncă în Germania

  Angajatorii nemţi caută studenţi pentru periaoada de vară. Domeniile în care sunt oferite locurile de muncă sunt: hotelier, gastronomie clasică sau de tip fast-food, industrie uşoară sau menaj. Ofertele de muncă sunt bine plătite,un student poate căştiga până la 3.000 de euro.

 • Botoşani: Deţinuţii s-au specializat după gratii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Botoşani: Deţinuţii s-au specializat după gratii

  40 de deţinuţi s-au calificat pe parcursul acestui an după gratii. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă a organizat în 2009 cursuri speciale pentru persoanele private de libertate, pentru operartor confecţioner industrial şi pentru tîmplar universal.

 • Suceava, săracă în locuri de muncă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suceava, săracă în locuri de muncă

  Cei 18.000 de şomeri din judeţ au şanse infime să-şi găsească o slujbă. În prezent, la nivelul întregului judeţ există doar 13 locuri de muncă disponibile.  Conform datelor furnizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), în ţară există 6.244 de posturi vacante. Cele 13 locuri de muncă disponibile plasează Suceava pe penultimul loc în ţară, fiind depăşit doar de Vâlcea, cu şase locuri dis

 • Românii suferă de epuizare profesională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii suferă de epuizare profesională

  Criza economică a dus la reducerea numărului locurilor de muncă, iar cei care au un job lucrează peste program pentru a şi-l păstra. Stresul cronic, scăderea forţei fizice, dar şi prăbuşirea emoţională sunt principalele simptome ale epuizării la serviciu, cunoscută şi ca sindrom burnout.

 • „Cinstea m-a ajutat să-mi găsesc de lucru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Cinstea m-a ajutat să-mi găsesc de lucru"

  Silvia Ion este un exemplu de corectitudine, atât pentru români, cât şi pentru spanioli. Tânăra româncă lucrează ca asistent de curăţenie la un centru de fitness exclusivist din Barcelona.

 • Au rămas fără pâine, după decenii de muncă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Au rămas fără pâine, după decenii de muncă

  300 de salariaţi de la Fortus au fost daţi afară pentru ca societatea să nu-şi închidă porţile la începutul lui 2010. Cu banii economisiţi prin plecarea lor, conducerea societăţii ar reuşi să-şi plătească datoriile abia în 40 de ani.

 • 80 de şomeri pe un loc de muncă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  80 de şomeri pe un loc de muncă

  Pentru cei 17.205 şomeri dâmboviţeni sunt disponibile doar 208 locuri de muncă. Mulţi dintre cei care au rămas fără joburi au şanse minime să-şi găsească un nou loc de muncă pentru că în preajma sărbătorilor nicio firmă nu este dispusă să facă angajări.

 • Piaţa muncii lasă profesorii corijenţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Piaţa muncii lasă profesorii corijenţi

  Studenţii învaţă în România materii expirate, predate de dascăli neantrenaţi în competiţia de pe piaţa reală. Absolvenţii de facultate sunt nepregătiţi pentru piaţa muncii şi din cauza programei universitare. Mulţi au şanse mici de angajare. Cei care obţin un job află că nu-i ajută mai deloc cele învăţate.

 • Băcăuanii le dau de lucru cizmarilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băcăuanii le dau de lucru cizmarilor

  Decât să plătească peste 200 de lei pe o pereche nouă de papuci, unii băcăuani plătesc între 5 şi 15 lei la cizmar sau îşi iau încălţăminte second-hand.

Modifică Setările