Stiri despre munca

  1653 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Orar de sclavi pentru liceenii români. Cât învaţă elevii în străinătate?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orar de sclavi pentru liceenii români. Cât învaţă elevii în străinătate?

  Emma Hoştiuc, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul“ din Bucureşti, spune că învaţă 12 ore pe zi, un program deja obişnuit în România. Pe lângă cele şase-şapte ore de cursuri la şcoală, liceenii români mai au nevoie de încă trei ore pentru pregătirea temelor. Ei ajung să depăşească norma unui angajat. 

 • Brăilenii s-au îmbulzit pentru 84 de locuri de muncă vacante
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Brăilenii s-au îmbulzit pentru 84 de locuri de muncă vacante

  Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă pune la dispoziţia şomerilor 84 de locuri de muncă vacante, câte 10 pentru: cofetari, muncitori necalificaţi la ambalarea produselor solide şi semisolide şi patiseri.

 • Soţul Ramonei Cîciu: „Sper că soţia mea nu a murit degeaba“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soţul Ramonei Cîciu: „Sper că soţia mea nu a murit degeaba“

  Bărbatul speră că moartea Ramonei va trage un semnal de alarmă, iar patronii vor respecta mai mult drepturile angajaţilor. Marius Cîciu nu a primit până acum niciun răspuns oficial de la IML sau de la ITM cu privire la cauzele morţii soţiei sale. „Ştiu că stresul şi epuizarea nu se pot cuantifica, dar orele suplimentare se pot calcula“, a declarat Marius Cîciu.

 • Cu minte sau cuminte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu minte sau cuminte

  Blocată în cultura temenelei şi a ordinului de la centru, România n-a ratat şansa contratimpului şi a făcut o serie de paşi înapoi tocmai când lumea o aştepta să înainteze.

 • Studenţii pot obţine câte 500 de euro pe lună, în Grecia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Studenţii pot obţine câte 500 de euro pe lună, în Grecia

  Începând cu luna mai, tinerii pot lucra într-un hotel din Mediterana. Criza economică actuală, dar şi dorinţa de afirmare a tinerilor, viitori absolvenţi de facultate, îi determină să „vâneze" oferte avantajoase, cum ar fi aceea a „practicii plătite".

 • Elevii muncesc mai mult decât părinţii lor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elevii muncesc mai mult decât părinţii lor

  Din ce în ce mai mulţi elevi merg la muncă după orele de curs, veniturile permiţându-le să se întreţină singuri.În timp ce majoritatea elevilor distribuie pliante cu diferite oferte de produse în marile magazine, alţii se mulţumesc să fie vânzători sau ospătari.

 • Inginerul IT: „Ne-au pus la săpat şanţuri“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Inginerul IT: „Ne-au pus la săpat şanţuri“

  Deşi erau angajaţi cu funcţii de conducere, administratori de reţea sau casieri, cei 16 au fost trimişi la Bucureşti să sape şanţuri şi să împartă fluturaşi.

 • Angajat Arcelor Mittal: „E mai rău ca pe vremea lui Ceauşescu”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Angajat Arcelor Mittal: „E mai rău ca pe vremea lui Ceauşescu”

  Cazul Chiţu a deschis cutia Pandorei la Combinat: ies la iveală teroarea şi abuzurile la care sunt supuşi angajaţii. Costel Gavrilă şi Constantin Iuraşcu, doi foşti angajaţi ai ArcelorMittal, rup tăcerea şi povestesc despre condiţiile grele de muncă de acolo.

 • Funcţionara leşinată la serviciu: „M-au sunat şi m-au ameninţat!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Funcţionara leşinată la serviciu: „M-au sunat şi m-au ameninţat!“

  Angajata Primăriei Sectorului 1 care a ajuns la spital din cauza surmenajului spune că a fost ameninţată telefonic de către şefi. Ionela Ţârlescu, de 42 de ani, a leşinat vineri pe fondul stresului la muncă şi a ajuns la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

 • Şomerii de peste 45 de ani, ocoliţi de patroni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şomerii de peste 45 de ani, ocoliţi de patroni

  Din cauza vârstei înaintate, mulţi ajung să lucreze ca zilieri. Statul a alocat trei milioane de lei pentru firmele care dau locuri de muncă şomerilor mai în vârstă, însă banii stau necheltuiţi.

 • Moartea lui Carmen Cîciu ne salvează: stresul la birou, domolit prin lege
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moartea lui Carmen Cîciu ne salvează: stresul la birou, domolit prin lege

  Sindicaliştii din România lucrează la un set de metode după modelul european care să reglementeze surmenajul la locul de muncă. Tiparul dat de Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă este urmat de mai bine de 30 de ani de ţări precum Belgia, Danemarca şi Marea Britanie.

 • Şomerii cu studii îşi caută joburi pe net
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şomerii cu studii îşi caută joburi pe net

  Băcăuanii preferă să scotocească mediul virtual decât să meargă la Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă. Ei spun că pe internet găsesc joburi mai bine plătite şi că oferta de locuri de muncă este mai variată şi mai atrăgătoare.

 • Bucureşti:Moartea, grăbită de o promovare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bucureşti:Moartea, grăbită de o promovare

  Vecinii lui Carmen Ramona Cîciu spun că aceasta muncea exagerat pentru a dovedi că merită avansarea primită în urmă cu aproximativ trei luni. Carmen Cîciu, femeia de 34 de ani căreia i s-a făcut rău la serviciu, a murit sâmbătă seară la Spitalul Universitar Bucureşti după ce a stat în comă aproape o săptămână.

 • Botoşani: Vârsta înaintată, o piedică la angajare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Botoşani: Vârsta înaintată, o piedică la angajare

  Şomerii cu vârsta peste 45 de ani nu reuşesc sub nicio formă să îşi găsească un loc de muncă în Botoşani, deşi statul subvenţionează firmele care recruteaza personal din această categorie.

 • Renunţă la familie ca să scape de şomaj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Renunţă la familie ca să scape de şomaj

  Unii şomeri sunt dispuşi să muncească şi în afara judeţului dacă îşi găsesc slujbe potrivite. În Neamţ sunt înregistrate în jur de 20.000 de persoane fără un loc de muncă.

 • Pensia poate dăuna
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pensia poate dăuna

  Să trăieşti fără să munceşti. Cine n-ar vrea acest lucru? Ei bine, după cum se spune, fii foarte atent ce îţi doreşti în viaţă. Deşi vârsta de pensionare va trebui să crească, vestea bună este că în acest fel randamentul cognitiv al celor trecuţi de 60 de ani se poate menţine la un nivel înalt.

 • Creşte uşor numărul joburilor disponibile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Creşte uşor numărul joburilor disponibile

  La Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 8.639 de posturi vacante, cu 300 de locuri mai multe decât săptămâna trecută.

 • Va importa China muncitori?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Va importa China muncitori?

  Companiile chineze resimt o acută lipsă de forţă de muncă. Programele guvernamentale pentru dezvoltarea zonei centrale au redus migrarea forţei de muncă din zona rurală în cea urbană.

Modifică Setările