Stiri despre multiculturalism

  37 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Multiculturalismul pe înţelesul oricui VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Multiculturalismul pe înţelesul oricui VIDEO

  POLITIC Filmul de animaţie „Zootopia“ / „Zootropolis“, deja un mare succes la noi şi în toată lumea, este de fapt o „fabulă“ cu animale, o parabolă străvezie a lumii noastre globalizate şi multiculturale.

 • Musulmană în România: „Sunt femei care aleg pur şi simplu să poarte vălul islamic. Nu mai e nevoie de explicaţii“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Musulmană în România: „Sunt femei care aleg pur şi simplu să poarte vălul islamic. Nu mai e nevoie de explicaţii“

  Fatma Ruxandra Yılmaz poartă hijab sau, uneori, turban, îşi practică religia şi crede în diversitatea lumii. Fatma vorbeşte deschis despre orice subiect considerat tabu în comunitatea din care provine. Fără să arate cu degetul spre „adversarul“ de altă religie, ştie că istoria e despre indivizi, nu doar despre popoare, iar asta o încurajează să-l cunoască şi pe „celălalt“, indiferent de bagajul cultural şi religios pe care-l poartă cu el.

 • Sfântă bătrâneţe legionară: Ana Blandiana şi disidentul Gabriel Liiceanu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sfântă bătrâneţe legionară: Ana Blandiana şi disidentul Gabriel Liiceanu

  Poeta Ana Blandiana a primit din partea Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca titlul de doctor honoris causa. Prezentă la eveniment, Ana Blandiana a ţinut un discurs pe care audienţa universitară l-a aplaudat şi comparat – prin vocea rectorului Universităţii, Aurel Pop –, cu discursul inaugural al lui Vasile Pârvan, care a fost invitat să vorbească la înfiinţarea Universităţii clujene, în 1919.

 • Victoria lui Huntington?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victoria lui Huntington?

  Europenii nu trebuie să fie învinovăţiţi pentru tot ceea ce nu merge bine în ţările din Asia şi Africa. În Europa avem patriotism, în Asia şi Africa avem, în principal, tribalism. Aici loialitatea faţă de ţară se construieşte foarte greu, aproape imposibil, în absenţa sistemelor de educaţie bune şi care să cuprindă toată ţara. De aici şi diferenţele culturale care i-au împins pe unii dintre imigranţi la acte abominabile.

 • Ce facem cu străinii refugiaţi în România? Laurent Subilia, pshioterapeut specializat în tortură: „Avem nevoie de o Europă fără graniţe naţionale“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce facem cu străinii refugiaţi în România? Laurent Subilia, pshioterapeut specializat în tortură: „Avem nevoie de o Europă fără graniţe naţionale“

  Laurent Subilia, medic şi psihoterapeut elveţian, vorbeşte despre destinul tragic al refugiaţilor din Europa şi despre îngrijirea specială de care aceştia au nevoie. Despre pluralism şi multiculturalism se vorbeşte în bătrânul continent şi aiurea de câteva decenii. Paradoxal, migranţii şi refugiaţii sunt simple anexe ale acestor discuţii. Laurent Subilia nu vorbeşte însă din cărţi. A cunoscut şi a tratat câteva mii de refugiaţi.

 • Premierul ungar denunţă multiculturalismul şi sincretismul religios
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premierul ungar denunţă multiculturalismul şi sincretismul religios

  Vremea multiculturalismului s-a încheiat, iar Ungaria trebuie să facă tot posibilul pentru atenuarea consecinţelor acestui curent, afirmă premierul Viktor Orban, înăsprind tonul în privinţa imigraţiei şi respingând amestecul elementelor credinţelor religioase.

 • Jurnaliştii din Republica Moldova vor prezenta noi modele europene de succes din România într-un proiect al TVR Cluj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jurnaliştii din Republica Moldova vor prezenta noi modele europene de succes din România într-un proiect al TVR Cluj

  Astăzi a început a doua etapă a proiectului „Jurnalist în România”, la TVR Cluj. În cadrul acesteia, şase jurnalişti din Republica Moldova (inclusiv UTA Găgăuzia) şi Ucraina vor realiza reportaje care vor prezenta publicului modele europene de succes implementate în Transilvania, sub genericul "Acasă în Europa – multiculturalismul".

 • „Unitate în diversitate” pe dracu`!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Unitate în diversitate” pe dracu`!

  Europa e departe de a rezolva problemele legate de integrarea emigranţilor sau de crearea unei identităţi cu adevărat europene.

 • Raluca Alexandrescu: Intoleranţa de stat împotriva cetăţenilor - aventuri cu România în Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Raluca Alexandrescu: Intoleranţa de stat împotriva cetăţenilor - aventuri cu România în Europa

  Ce moment mai potrivit să vorbeşti despre multiculturalism şi europenizare decît la capătul unei campanii electorale prezidenţiale care a opus două modele politice: primul s-a bazat pe afişarea unei românităţi rîncede, slinoase, intolerante, celălalt – pe acceptarea diferenţelor, pe valorizarea deschiderii culturale trăite, experimentate, şi nu numai afirmate retoric.

 • Enclavizarea Europei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Enclavizarea Europei

  Europenii sunt educaţi în spiritul toleranţei şi al multiculturalismului, acestea fiind valori cu adevărat civilizaţionale, perfect mulate pe exigenţele epocii postmoderniste în care trăim şi adaptate viziunii eurocentriste integratoare.

 • Statele Unite şi eşecul strategiilor identitare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statele Unite şi eşecul strategiilor identitare

  „Casa, dezbinată împotriva ei însăşi, nu poate dăinui”, spusese odată Abraham Linclon, inspirat din Evanghelia după Matei (12:25). Lincoln se referea la America anilor 1860. În ce măsură este valabil acest adagiu pentru America contemporană? Într-o măsură mai mare decât ne închipuim.