stiri despre mugur isarescu

Cei mai fervenţi susţinători ai preşedintelui Iohannis îi reproşează că nu a fost mai radical în discursul său privind viitorul Uniunii Europene faţă de derapajele Guvernului Dăncilă şi ale majorităţii parlamentare la adresa luptei anticorupţie şi a statului de drept. A greşit preşedintele?

acum 12 ore · comentarii (16)

Da, ştiu, veţi spune că alăturarea, chiar şi în prezenţa lui versus, este deplasată. Am văzut la Astra Film Festival de la Sibiu ultimul documentar al lui Vitaly Mansky „Martorii lui Putin“, 2018. Nu de puţine ori, pe durata documentarului, m-am gândit la Dragnea. Nu mi-am propus să mă gândesc la el, însă imaginea lui a răsărit între frame-uri, insidioasă şi insistentă. Este ceva în film care îi aseamănă. Sunt prădători politici.

acum 16 ore · comentarii (8)

Atunci când l-am cunoscut, George era un copil de şaptesprezece ani, slăbuţ, cu ochelari şi mereu îmbrăcat la sacou. Locuia de foarte mulţi ani la Asociaţia Umanitară Concordia, era elev în ultimul an la liceu şi făcea parte din prima generaţie care a studiat la Şcoala de ucenici, un proiect privat de educaţie profesională din cadrul asociaţiei al cărui prim director am fost.

acum 13 ore · comentarii (0)

Se măreşte salariul minim pe economie, zice Lia-Olguţa Vasilescu, de la 1 noiembrie. Şi, desigur, deja se aude corul celor care deplâng „lipsa productivităţii“ care să acopere un salariu minim de 2.050 lei (445 euro), în acelaşi timp în care restul dintre noi ar trebui să ne bucurăm că cei mai săraci şi precari dintre angajaţii români vor câştiga 68 lei în mână de la anul.

acum 2 zile · comentarii (12)

Conform organizatorilor, Les Films de Cannes à Bucarest a debutat în forţă în acest weekend, cu peste 5000 de spectatori în săli, cu masterclass-uri ale unor maeştri ai cinematografului mondial contemporan precum Asghar Farhadi, Carlos Reygadas, Manuel Claro ori Gaspar Noé, cu proiecţii sold-out şi cu o emoţionantă gală dedicată lui Lucian Pintilie. Ţările-vedetă ale acestei ediţii sunt Japnia şi Mexicul, una mai exotică decât alta.

acum 16 ore · comentarii (0)

Începând cu data de 1 octombrie, postul naţional de televiziune a lansat grila de toamnă. Cu două-trei noi emisiuni de divertisment, despre a căror valoare şi impact nu mi-am putut face încă o idee, cu o oarecare schimbare de filosofie în privinţa canalului TVR 1, care nu mai e tocmai unul de informaţii, dar nici generalist nu e, adică nu e în car, nici în căruţă şi, îndeosebi, cu un nou prilej de angajări cu nemiluita.

acum 23 ore · comentarii (3)

Nu sunt economist. La fel cu 90% dintre cetăţenii acestei ţări. Totuşi, trebuie să înţelegem şi noi, cei cu alte profesii, ce se întâmplă cu economia ţării noastre, încotro ne îndreptăm. Am citit cu interes articolul profesorului Cristian Socol, „7 argumente pentru care #wageledgrowth trebuie să continue“. Mi-a ridicat multe întrebări la care încă nu am răspuns. Poate le găsesc de la cei care citesc acest articol, inclusiv de la profesorul Socol.

acum 23 ore · comentarii (42)

„Acest mesaj va fi şters peste o oră“, scrie Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, pe Facebook în ziua în care Comisia de la Veneţia i-a dat ieşeanului peste degetele de prof. univ. dr. în Drept cu toate modificările legislative făcute în ultimul an. De fapt ştergerea mesajului este un simbol pentru dispariţia acestui ministru ca specialist în domeniul său de activitate.

acum 2 zile · comentarii (26)

În prezent sunt peste 1.600 de infrastructuri de cercetare în România. Lista lor poate fi consultată pe ERRIS. Vă daţi seama ce luptă crâncenă trebuie să existe între acestea pentru a fi declarate „Instalaţie sau Obiectiv Special de Interes Naţional” (IOSIN) şi astfel să fie mufate direct la bugetul MCI şi eventual al fondurilor structurale de la UE. Doar 29 din cele 1.600 au în prezent statut de IOSIN. Lista lor este aici.

acum 23 ore · comentarii (1)