Stiri despre motivatie

  95 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Şut în fund
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şut în fund

  Cedasem. Eforturile părinţilor mei nu puteau fi răsplătite de mine aşa cum ei îşi doreau. După 3 ani în care încercasem să iau examenul de admitere la facultate ajunsesem să cred ceea ce mulţi din jurul meu spuneau, şi anume, că sunt prost.

 • Cum motivăm copiii să înveţe: „Trăirea unui copil care reuşeşte la 4-5 ani să-şi lege şireturile e asemănătoare cu a unui câştigător de Premiu Nobel“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum motivăm copiii să înveţe: „Trăirea unui copil care reuşeşte la 4-5 ani să-şi lege şireturile e asemănătoare cu a unui câştigător de Premiu Nobel“

  Pare un mic Einstein la grădiniţă, câştigă premiu după premiu în şcoala primară, succesul se mai perpetuează în primii ani de gimnaziu, după care motivaţia scade. E firesc, spun specialiştii, modificările pe care le suportă copiii în stadiile de dezvoltare explică asta, de aceea interesul pentru studiu, pentru descoperire, pentru cunoaştere trebuie stimulat permanent, în paralel cu creşterea stimei de sine.

 • Reduşi la imobilizare cu ajutorul statului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reduşi la imobilizare cu ajutorul statului

  În Republica Moldova, accesul în edificiile publice sau private este restricţionat pentru persoanele cu nevoi speciale. Acestea se confruntă cu dificultăţi chiar dacă legislaţia interzice darea în exploatare a obiectivelor de infrastructură socială fără a avea pistă necesară persoanelor cu mobilitate redusă.

 • Puterea cuvintelor care ne ridică stima de sine şi motivaţia: „sunt genial“, „sunt frumos“, „sunt recunoscător“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Puterea cuvintelor care ne ridică stima de sine şi motivaţia: „sunt genial“, „sunt frumos“, „sunt recunoscător“

  Andrei Ureche, un designer clujean, crede că schimbarea este un lucru pe care toţi trebuie să-l facem când lucrurile nu sunt aşa cum vrem şi că dacă nu vom învăţa să fim recunoscători cu ceea ce deja avem nu vom avea niciodată mai mult. Acestea sunt câteva din ideile care îşi găsesc locul în cele 52 de sfaturi despre cum să fi inspirat din cartea ”Inspiraţie pe Plus”, scrisă de trei clujeni. Lorand Soares Szasz, Dacian Păşcuţă şi Andrei Ureche.

 • Cât timp ai
pierdut azi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât timp ai pierdut azi?

  M-am gândit mult (sper că şi bine) cum aş putea în scris să motivez oamenii să înceapă ceva. Orice. În sala de curs mi-e uşor – îmi place, îi simt şi ne apucăm împreună de treabă repede şi cu spor. Dar în scris?

 • Dragnea a găsit motivul pentru eşecul de la prezidenţiale: „PSD trebuie să respingă comunismul”. Partidul nu e de acord cu el: „Să-şi asume răspunderea”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dragnea a găsit motivul pentru eşecul de la prezidenţiale: „PSD trebuie să respingă comunismul”. Partidul nu e de acord cu el: „Să-şi asume răspunderea”

  La patru luni de la alegerile prezidenţiale, preşedintele executiv al PSD şi şeful de campanie electorală, Liviu Dragnea, a oferit explicaţii colegilor social-dmeocraţi în privinţa eşecului înregistrat în 16 noiembrie. În cadrul Consiliului Naţional, social-democraţii au ales-o pe Rovana Plumb în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional, o funcţie rămasă vacantă după arestarea lui Adrian Năstase.

 • Şi dacă motivaţie nu ar mai fi, ce ar mai fi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şi dacă motivaţie nu ar mai fi, ce ar mai fi?

  Te zbaţi, te agiţi, scrii, te consumi, alergi, deschizi uşi sau nu, te umileşti, ceri, te victimizezi sau pur şi simplu te plângi, nu numai din dorinţa de a stoarce lacrimile altora sau de a cere, voalat, ajutorul, ci pur şi simplu că aşa simţi atunci, aşa gândeşti sau este o altă formă de a spune Stop sau de la capăt!

 • Cât de mult ne ţinem de promisiunile făcute de Anul Nou
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de mult ne ţinem de promisiunile făcute de Anul Nou

  AMĂGIRE Majoritatea omenilor îşi setează noi obiective la început de an, promiţând să facă diferite schimbări. Se bazează mai degrabă pe magia momentului, nu pe un angajament real şi sigur. Din perspectiva psihologilor, fenomenul intră în categoria „a-şi fura singur căciula“

 • Cum ne afectează alegerile viaţa psihică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum ne afectează alegerile viaţa psihică

  De fiecare dată când un individ trebuie să ia o decizie, să facă o alegere, el se ghidează preponderent fie după emoţii, fie după raţiunea sa. Acesta este unul dintre motivele pentru care alegerile pot fi „fraudate” în sensul că ele pot fi manipulate de o sursă exterioară individului care se confruntă cu actul decizional.

 • Angajaţii motivaţi. Există aşa ceva?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Angajaţii motivaţi. Există aşa ceva?

  Ce înseamnă motivare? Capacitatea unei organizaţii de a reuşi să spună cu claritate de ce se află pe piaţă, de a susţine pulsul pozitiv, de a-şi indeplini promisiunile şi de a iubi omul!

 • Cum îţi poate schimba viaţa în bine parola de la calculator
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum îţi poate schimba viaţa în bine parola de la calculator

  Cuvântul sau combinaţia de litere şi cifre pe care o alegem ca parolă pentru diverse gadget-uri sau pentru conturile de e-mail pot părea lipsite de importanţă la prima vedere, dar s-a descoperit că semnificaţia acestora ar putea să joace un rol motivaţional incredibil la nivel mental.

 • ANALIZĂ De ce clasele de elită nu aduc performanţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ De ce clasele de elită nu aduc performanţă

  Recenta discuţie despre clasele „de elită” din şcolile din Bucureşti aduce în spaţiul public o dezbatere importantă pentru orice sistem de educaţie: care este varianta cea mai potrivită cu privire la modul în care sunt gestionate şcolile şi clasele.

 • Plăcerea de a vorbi despre propria persoană sau cum deschiderea de sine creează o senzaţie de bine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plăcerea de a vorbi despre propria persoană sau cum deschiderea de sine creează o senzaţie de bine

  Oamenii sunt animale sociale. Ne petrecem o mare parte din timp comunicând cu semenii noştri, subiectele de discuţie fiind dintre cele mai diverse: de la planuri de viitor, la glume sau la amintiri din trecut şi viziuni asupra viitorului, adică un schimb de idei şi o răspândire de informaţii. Dar subiectul preferat rămâne întotdeauna propria persoană.

 • Cum
să te motivezi pentru visele tale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să te motivezi pentru visele tale

  Este destul de uşor să devii mulţumit de sine, deprimat sau nemotivat despre modul în care merge viaţa, în funcţie de circumstanţe. Suntem cu toţii diferiţi. Suferim înfrângeri, eşecuri şi facem greşeli şi pentru unii dintre noi acestea distrug dorinţa noastră de a ne lupta. În cele din urmă vine un moment când ne aşezăm simţindu-ne la capătul puterilor şi ne spunem „Ce rost are să pierd timpul încercând?”

 • Motivaţia la job
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Motivaţia la job

  Dincolo de CV, de scrisoarea de intenţie şi interviuri revelatoare, se află ‘tărâmul magic’ al unui nou job. Dar după ore şi ore de stat în faţa aceluiaşi laptop, înconjurat de aceiaşi colegi, când intri într-o rutină călduţă, ce te motivează să vii in fiecare zi la birou şi să nu îţi reîncepi periplul prin lumea căutării unui noi loc de muncă?

 • Cum să îţi faci norocul cu mâna ta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să îţi faci norocul cu mâna ta

  Cei mai mulţi dintre noi sunt obişnuiţi ca norocul să „răsară“ sub forma unui trifoi cu patru foi, dar există şi un alt tip de noroc, acela pe care îl porţi mereu cu tine. A avea noroc cu adevărat înseamnă a-ţi lua viaţa în propriile mâini şi a fi receptiv la oportunităţile care se ivesc de-a lungul timpului.

 • Chiar ne ajută gândirea pozitivă să ne simţim mai bine ?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chiar ne ajută gândirea pozitivă să ne simţim mai bine ?

  În cartea „Antidotul: Fericirea pentru persoanele care nu suportă gândirea pozitivă“, jurnalistul de origine britanică Oliver Burkeman a analizat conceptul atitudinii optimiste şi s-a întrebat cât de eficient este acest curent.

Modifică Setările