Stiri despre moravuri

  19 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Un an nou mai bun pentru moravurile publice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un an nou mai bun pentru moravurile publice

  Mai toată lumea ştie ce ne lipseşte, ce nu merge cum ar trebui, ce-ar fi de sperat ca să ne reaşezăm măcar în condiţia normalităţii, dacă nu în aceea a funcţionalităţii optime. Stăm prost cu spitalele, cu şcolile, cu autostrăzile, cu prestaţia politică a guvernanţilor, cu prestaţia politică a Opoziţiei, cu legile şi cu respectarea lor, cu rigoarea profesională a gazetarilor etc.

 • Gazetarii de pe vremuri şi relatările lor despre moravurile uşoare din societatea interbelică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gazetarii de pe vremuri şi relatările lor despre moravurile uşoare din societatea interbelică

  Cetăţenii anilor ’20 respirau aerul modernităţii. În timp ce tinerii se eliberau de lanţurile convenţiilor sociale, care cum putea, conservatorii şi în special bătrânii fierbeau de mâhnire. Presa vremii a surprins reacţii ale societăţii la derapajele inspirate în mare parte din modul de viaţă al occidentalilor, gazetarii plasându-se într-o zonă de compromis între tabere.

 • Ce face de Crăciun un gay ?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce face de Crăciun un gay ?

  Se spune că sărbătoarea Crăciunului este un eveniment unic în an, dedicat familiei şi sigur a tradiţiilor religioase aferente. Este un moment de bucurie pentru cei mai mulţi dintre noi, dar şi un eveniment care pentru unii români reprezintă o constrângere, de a-şi afişa bucuria şi dragostea, în spiritul Crăciunului.

 • O istorie de demult
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O istorie de demult

  Cei din generaţia mea care au avut norocul să călătorească în Occident înainte de 1989 îşi vor fi amintind, fără plăcere, ca şi mine, de formalităţile care trebuiau îndeplinite pentru obţinerea vizei de ieşire din ţară şi de dificultăţile întâmpinate la trecerea numeroaselor frontiere.

 • Ce însemna sărutul pentru greci şi romani?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce însemna sărutul pentru greci şi romani?

  Majoritatea studiilor despre perspectivele asupra iubirii în antichitatea greco-romană se referă la semnificaţiile actului sexual, influenţate de tendinţa de a senzaţionaliza acest aspect al lumii antice.

 • Să fie tăcere!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să fie tăcere!

  În 24 de ani de neocomunism - şi în nici un caz de democraţie – am hăulit ca lupii în gol, muşcându-ne unii pe alţii ca turbaţii, ne-am rupt în bucăţi pentru aceeaşi dreptate pe care până la urmă n-a mai revendicat-o nimeni până la capat.

 • Politicienii ar lăsa Biserica în trecut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politicienii ar lăsa Biserica în trecut

  Biserica a avut un rol istoric în constituirea şi modernizarea Statului Român. Drept răsplată, Statul recunoaşte, în noua Constituţie, acest rol. Pe viitor însă, el pare că se diminuează sau dispare.

 • Obsedat sexual, reţinut de poliţiştii de la Investigaţii Criminale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Obsedat sexual, reţinut de poliţiştii de la Investigaţii Criminale

  Patru zile le-au trebuit criminaliştilor buzoieni să pună mâna pe un obsedat sexual, care intra în blocuri după femei pentru a le pipăi în zonele intime. Trei plângeri au fost depuse la Poliţia municipiului împotriva bărbatului acuzat de ultraj contra bunelor moravuri.

 • Cronică de moravuri: Comori redescoperite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cronică de moravuri: Comori redescoperite

  P icasso a fost atât de prolific – numărul de lucrări realizate pe parcursul celor aproximativ opt decenii de carieră ridicându-se la ordinul zecilor de mii, aproape 1.900 de picturi, 1.228 de sculpturi, aproximativ 2.900 de obiecte din ceramică şi zeci de mii de desene -, încât era inevitabil ca multe dintre ele să se piardă. Câteodată însă, unele reapar la suprafaţă.

 • Cronică de moravuri: Video sharing
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cronică de moravuri: Video sharing

  Graţie unei idei genial de simple şi, bineînţeles, tehnologiei avansate, oamenii din toate colţurile lumii pot împărţi unii cu alţii imagini personale, abandonând nevoia, oarecum desuetă astăzi, de intimitate. Via YouTube.

 • Cronică de moravuri: Evreul Süss
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cronică de moravuri: Evreul Süss

  Un film de propagandă antisemită, comandat de guvernul nazist, este subiectul unei pelicule germane intrată luna aceasta în sălile de cinema din Germania şi Austria.