Stiri despre mons

  17 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cine este adevăratul inamic al NATO?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine este adevăratul inamic al NATO?

  În timp ce orgoliile unor preşedinţi din state aliate generează comentarii nu tocmai optimiste, privind modul cum se va desfăşura summitul NATO, din luna decembrie 2019, la nivelul generalilor cu funcţii cheie în Europa, normalitatea dialogului indică victoria raţiunii împotriva sindromului lipsei de realism geopolitic.

 • Radu Mihăileanu prezidează juriul Festivalului Internaţional al Filmului de Dragoste de la Mons
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Radu Mihăileanu prezidează juriul Festivalului Internaţional al Filmului de Dragoste de la Mons

  Radu Mihăileanu, regizor şi scenarist, este preşedintele juriului internaţional, Teodor Lucian Rus, actor principal, va prezenta filmul Inimi cicatrizate, Ştefania Maftei, co-regizoare, este membră a juriului tânăr, iar Horea Lapteş, director de imagine, este membru al juriului Confederaţiei internaţionale a cinematografelor de artă şi de experimentare (CICAE) în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Mons (Belgia).

 • Revenirea umbrelor morţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Revenirea umbrelor morţii

  Săptămâna trecută, în dulcea, paşnic-burgheza şi oarecum liniştita Belgie s-a produs un eveniment care a stârnit nelinişte şi controverse pasionate: la Mons, sindicaliştii au organizat în piaţa centrală a oraşului o cermonie simbolică de „spânzurare în efigie“ a prim-ministrului Charles Michel.

 • Veneţia, 1900
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Veneţia, 1900

  “S-a stins viaţa falnicei Veneţii”, ar putea fi subintitulată expoziţia de fotografie “Gustave Marissiaux. O poetică a privirii”, deschisă până la 31 ianuarie 2016 în Sălile Kretzulescu ale Muzeului Naţional de Artă al României – pentru că o secţiune considerabilă a acesteia este dedicată canalelor, fanatelor palazzo şi cotloanelor şi interioarelor pustii, surprinse de artist în oraşul din lagună pe la anii 1900.

 • Emigranţii pot fi salvaţi? Artă digitală la Mons, Capitala Culturală 2015: un spectacol 3D, cu imagini descărcate în timp real
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Emigranţii pot fi salvaţi? Artă digitală la Mons, Capitala Culturală 2015: un spectacol 3D, cu imagini descărcate în timp real

  Un spectacol de lumini 3D, pregătit de artistul  István Szakáts, cu Andrei Roşulescu la chitară şi poeta Iarina Copuzaru recitând un text avangardist despre tema imigraţiei în Europa, a fost reprezentat la Maison Folie, în weekendul cultural românesc, desfăşurat în Belgia, la Mons, Capitala Culturală Europeană din 2015.

 • Încep zilele culturale româneşti de la Mons, Capitala Culturală Europeană 2015
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Încep zilele culturale româneşti de la Mons, Capitala Culturală Europeană 2015

  Vineri începe un weekend cultural românesc la Mons, care se va desfăşura până duminică în Capitala Culturală Europeană 2015 din Belgia. Artişti plastici cu creaţiile lor, muzicieni, artă gastronomică românească sunt prezenţi până duminică în oraşul aflat la 70 de kilometri de Bruxelles.

 • Weekend cultural românesc la Mons, capitală culturală europeană 2015
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Weekend cultural românesc la Mons, capitală culturală europeană 2015

  Institutul Cultural Român (ICR) Bruxelles şi Fundaţia Mons 2015 vor organiza un week-end cultural românesc între 10 şi 12 iulie la Mons, Capitală Culturală Europeană din Belgia. Mons, un oraş francofon din regiunea Valonia din Belgia, are o populaţie de 91.152 locuitori.

 • Cântarea Mons-ului, în manieră
suprarealistă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cântarea Mons-ului, în manieră suprarealistă

  Expoziţia de fotografie „Marcel-G. Lefrancq. Suprarealismul cotidianului“, vernisată în acest weekend la Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR), prezintă 60 de lucrări ale unui artist valon mai puţin cunoscut, asociat în perioada interbelică mişcării suprarealiste belgiene. Din ele rezultă un Mons – oraşul fotografiat cu predilecţie de Lefrancq – crepuscular, apropiat mai degrabă de romantism decât de suprarealismul propriu-zis.

 • Ce a discutat generalul Mircea Chelaru cu generalii de la Mons şi Washington D.C.
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce a discutat generalul Mircea Chelaru cu generalii de la Mons şi Washington D.C.

  "Alo! Staţi liniştiţi pe locurile voastre!" Cuvintele rostite de preşedintele României socialiste, în decembrie 1989, sunt acum, cu modificările de rigoare, exact acelea cu care încep, continuă şi îşi termină mesajele, deloc oneste, personaje care mai bântuie prin arena atenţiei publice. Şi care, deloc surprinzător, pledează, subtil, cauza imperiului răsăritean, nu cea a comunităţii euroatlantice, din care face parte şi România.

 • NATO ar trebui să fie „mai mult decât o bucată de hârtie”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  NATO ar trebui să fie „mai mult decât o bucată de hârtie”

  La 29 martie 2004 am avut onoarea de a fi în suita celui mai popular general post-decembrist, care, în calitatea sa de şef al Statului Major General a fost invitat să participe la ceremonia organizată la Comandamentul Suprem al Forţelor Aliate din Europa, de la Mons, în Belgia, unde Tricolorul României a fost înălţat pe catargul ridicat lângă acelea deja existente, pe care fluturau drapelele celorlalte state membre ale NATO.

 • România, în capitala filmului de dragoste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România, în capitala filmului de dragoste

  Ţara noastră este invitată de onoare la Festivalul Internaţional al Filmului de Dragoste de la Mons (Belgia), ce se va desfăşura anul acesta între 19 şi 26 februarie. Cele mai recente producţii cinema­tografice româneşti vor fi centrul atenţiei unui festival care celebrează, în fiecare an, filmele ce gravitează în jurul temei iubirii.

Modifică Setările