stiri despre monica macovei

Am urmărit cu atenţie ultimul discurs politic al premierului Theresa May, într-o formă publică şi cu mass media care a abundat în întrebări, chiar dacă organizatorul reuniunii a fost celebrul think tank Chatham House care are reguli mult mai stricte faţă de publicarea opiniilor exprimate în aceste contexte.

acum 59 minute · comentarii (1)

Situaţia se anunţă atât de gravă şi complicată încât am ales să vă prezint, fără comentarii, poziţiile celor două părţi implicate. Pentru început, iată o relatare iraniană apărută în urmă cu câteva ore în Teheran Times care rezumă, asemeni unui buletin informativ, declaraţiile principalilor actori din zona guvernamentală şi agenţiilor de informaţii de la Teheran.

acum 1 ora · comentarii (2)

Nu prea cred că se vor întâmpla cine ştie ce lucruri ieşite din comun la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD de astăzi. D-na Viorica Vasilica Dăncilă şi-a securizat îndeajuns poziţia, are suficienţi susţinători în respectivul for de conducere, iar retragerea din cursa prezidenţială a d-lui Eugen Orlando Teodorovici şi, ieri, a d-lui Mihai Fifor reprezintă indiciul că, la acest nivel, lucrurile sunt deja tranşate.

acum 5 ore · comentarii (1)

În Valea Uzului, doar morţii mai trăiesc. Şi fantomele trecutului, înviate de UDMR. Aşa cum este reclamaţia lui Kelemen Hunor privind crucea de piatră din cimitirul satului, pentru că ar fi simbol legionar. Şi Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului „Elie Wiesel“ s-a „crucit“ în faţa aberantei solicitări ca Ministerul Culturii să-şi retragă avizul pentru valoarea artistică a simbolului creştin.

Viorica Dăncilă nu are nici pe departe anvergura politică şi forţa managerială a lui Dragnea. Aterizată în funcţia de şef al PSD fără merite deosebite şi fără un istoric în partid, Dăncilă n-are şanse să ducă PSD în turul doi la prezidenţiale. Iar un scor penibil în primul tur ar scoate partidul din cursă pentru locale şi parlamentare. Dăncilă va juca marţi cu demisia din funcţia de premier pe masă.

acum 18 ore · comentarii (15)

Ca şi la Bucureşti, ca şi în multe alte capitale europene, şi aici, pe coasta de Vest a Statelor Unite, la Los Angeles, concertele simfonice adresate marelui public continuă; beneficiind de o încărcătură specială, de elanul unui public care nu vrea să se despartă de marea muzică. Întâlnirea este spectaculoasă; dispune de conotaţii speciale. Dat fiind spiritul acesteia, aparţine datelor sezonului estival.

acum 54 minute · comentarii (0)

Situaţia în care se află societatea românească nu este efectul unei hibe a sistemului, ci „rodul“ unei mentalităţi colective ce pare să aibă consistenţa şi dinamica unei adevărate eredităţi sociale, având în vedere faptul că de aceleaşi lucruri de care ne plângem noi, astăzi, s-au plâns şi înaintaşii: Caragiale, Eminescu, Vlahuţă etc.

Vorbeam în această rubrică de Festivalul internaţional „Vara Magică“ de la Bucureşti, de Festivalul Internaţional „Enescu şi muzica lumii“ de la Sinaia, de Festivalul „Young Euro Classic“ de la Berlin, care ne interesează în primul rând prin prisma românilor care participă la ele, dacă sunt în străinătate sau a posibilităţii noastre de a participa la ele, dacă sunt în România.

acum 24 ore · comentarii (1)

După cum probabil aţi tot citit în ultimele zile, vecini noştri de la sud de Dunăre, s-au confruntat cu cea mai mare breşă de securitate din Europa de Est: date personale, incluzând informaţii financiare a peste 5 milioane de persoane au fost sustrase din bazele de date ale le Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, autoritatea fiscală a Bulgariei, omologul bulgar al ANAF-ului nostru.

acum 2 zile · comentarii (1)

„Cluj, numai Cluj, nimic altceva decât Cluj!“ Aceasta este deviza sub care se desfăşoară seria de întâlniri cu publicul dedicate istoriei Clujului, organizate de asociaţia Vechiul Cluj sub genericul „Poveşti despre Cluj“, care a intrat în sezonul al şaselea. De această dată, întâlnirea cu publicul a avut loc în Mănăştur, cel mai mare cartier al Clujului, care a fost, până în 1895, o localitate distinctă, cu o istorie impresionantă.

acum 3 zile · comentarii (0)