Stiri despre monica babuc

  50 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • PDM anunţă că „se va opune loviturii de stat provocată de coaliţia PSRM - ŞOR şi transfugi”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PDM anunţă că „se va opune loviturii de stat provocată de coaliţia PSRM - ŞOR şi transfugi”

  Vicepreşedintele Parlamentului, democrata Monica Babuc, a atras atenţia, în cadrul unui briefing de presă, asupra faptului că noua coaliţie oficializată astăzi în Parlament, „Coaliţia Covid” formată din PSRM, Partidul Şor şi transfugi, a preluat practic printr-o lovitură de stat puterea în Parlamentul Republicii Moldova, cosind în constituţionalitate, în lege şi în bunul simţ.

 • PDM anunţă că va vota Legea cu privire la ONG-uri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PDM anunţă că va vota Legea cu privire la ONG-uri

  Deputaţii PDM vor vota în lectură finală proiectul legii cu privire la organizaţiile necomerciale, pentru a asigura îndeplinirea condiţiilor pentru obţinerea celei de-a doua tranşe în valoare de 30 milioane de euro din asistenţa macrofinanciară oferită de UE.

 • Monica Babuc: „Consider războiul de pe Nistru un război dintre R. Moldova şi Federaţia Rusă, în care armata rusă a jucat rol de agresor”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Monica Babuc: „Consider războiul de pe Nistru un război dintre R. Moldova şi Federaţia Rusă, în care armata rusă a jucat rol de agresor”

  Deputata PDM Monica Babuc a negat că dânsa ar promova o politică prorusă şi că s-a detaşat de parcursul european al Republicii Moldova. În acest sens, deputata a declarat că nu susţine afirmaţiile controversate ale ministrului de Externe, Aurel Ciocoi, subliniind: „Consider războiul de pe Nistru un război dintre R. Moldova şi Federaţia Rusă, în care armata rusă a jucat rol de agresor”.

 • Monica Babuc: PDM nu a semnat un „cec în alb” pentru Guvernul Chicu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Monica Babuc: PDM nu a semnat un „cec în alb” pentru Guvernul Chicu

  Vicepreşedinta Parlamentului, deputata PDM Monica Babuc, susţine că Partidul Democrat, chiar dacă a votat pentru învestirea Guvernului Chicu după ce a votat pentru demiterea Guvernului Sandu, rămâne în opoziţie. Potrivit ei, PDM nu a semnat un „cec în alb” pentru noul executiv, dar a lăsat să se înţeleagă că cea mai mare încredere o are în premierul Ion Chicu, transmite IPN.

 • Cum comentează deputaţii solicitarea lui Igor Dodon privind recunoaşterea internaţională a neutralităţii R. Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum comentează deputaţii solicitarea lui Igor Dodon privind recunoaşterea internaţională a neutralităţii R. Moldova

  Solicitarea preşedintelui Igor Dodon către Alianţa Nord-Atlantică de recunoaştere internaţională a neutralităţii permanente a Republicii Moldova este mai degrabă o sperietoare. Neutralitatea, care şi aşa este stipulată în Constituţia Moldovei, este o chestiune care nici nu cere să fie discutată la nivel internaţional pentru că nimeni nici nu solicită aderarea Republicii Moldova la vreun bloc militar.

 • Monica Babuc, reacţie la acuzaţiile Maiei Sandu: Salariile se vor da la timp şi vor fi şi majorate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Monica Babuc, reacţie la acuzaţiile Maiei Sandu: Salariile se vor da la timp şi vor fi şi majorate

  „Salariile se vor da la timp şi majorate, iar noi lucrăm mereu pentru a găsi surse de creştere a lor”, susţine ministra Educaţiei, Monica Babuc. Asigurările vin după ce lidera PAS, Maia Sandu, a declarat că actuala guvernare a dispus majorarea salariilor profesorilor universitari, celor din cadrul centrelor de excelenţă şi instituţiilor de învăţământ profesional, dar nu a alocat şi bani pentru ca aceste majorări să fie posibile, transmite IPN

 • Monica Babuc: Statul trebuie să elaboreze un program clar de studiere a limbii române
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Monica Babuc: Statul trebuie să elaboreze un program clar de studiere a limbii române

  Ministra Educaţiei, Monica Babuc, susţine că Republica Moldova trebuie să elaboreze un program foarte clar de studiere a limbii române, preferenţial pentru alolingvi. De asemenea, trebuie să pregătească un set întreg de manuale care, actualmente, sau sunt lipsă şi învechite, sau nu corespund anumitor necesităţi locale pe care le au minorităţile etnice, transmite IPN.

 • Monica Babuc: Codul Educaţiei
trebuie suplinit cu prevederi noi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Monica Babuc: Codul Educaţiei trebuie suplinit cu prevederi noi

  Codul Educaţiei, care a fost elaborat acum câţiva ani, trebuie suplinit cu unele prevederi care urmează să soluţioneze problemele cu care se confruntă sistemul de educaţie din Republica Moldova, a declarat ministrul Educaţiei, culturii şi cercetării, Monica Babuc, la emisiunea „Tema zilei” de la Canal 2, transmite IPN.

 • Monica Babuc: Indemnizaţia pentru tinerii pedagogi va fi majorată de aproape trei ori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Monica Babuc: Indemnizaţia pentru tinerii pedagogi va fi majorată de aproape trei ori

  De la 1 ianuarie 2019, indemnizaţia unică pentru tinerii pedagogi va fi majorată de aproape trei ori. Mai exact aceasta va fi majorată de la 45 de mii de lei la 120 de mii de lei. Declaraţia a fost făcută de ministra Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc, în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune Prime TV, transmite IPN.

 • Monica Babuc: Codul educaţiei nu a reuşit să devină o viziune strategică a statului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Monica Babuc: Codul educaţiei nu a reuşit să devină o viziune strategică a statului

  Codul educaţiei care a fost introdus în Republica Moldova în anul 2014 nu a reuşit să devină o viziune strategică a statului, a politicului, a autorităţilor publice centrale şi locale. Declaraţia a fost făcută de ministra educaţiei, culturii şi cercetării, Monica Babuc, în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune Prime TV, transmite IPN.

 • Lista elevilor scutiţi de susţinerea unor examene de bacalaureat, aprobată de Ministerul Educaţiei de la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lista elevilor scutiţi de susţinerea unor examene de bacalaureat, aprobată de Ministerul Educaţiei de la Chişinău

  În cadrul şedinţei Comisiei Naţionale de Examene (CNE) miercuri, 30 mai, a fost aprobată lista candidaţilor cărora li se acordă nota „10” (zece) din oficiu la proba de examen la limba străină din cadrul examenului de bacalaureat, din actuala sesiune, care au susţinut, pe parcursul învăţământului general, examene cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine.

 • Monica Babuc: Suntem alarmaţi că pedagogia este cel mai puţin populară printre tineri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Monica Babuc: Suntem alarmaţi că pedagogia este cel mai puţin populară printre tineri

  Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării este extrem de alarmat de faptul că specialităţile pedagogice sunt cel mai puţin populare printre absolvenţii liceelor. Declaraţia a fost făcută de ministra Educaţiei, Monica Babuc, în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

 • Mai puţine discipline obligatorii pentru elevii din Moldova. A fost redus şi numărul de ore de studii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai puţine discipline obligatorii pentru elevii din Moldova. A fost redus şi numărul de ore de studii

  Începând cu următorul ciclu de studii, numărul de ore în planul de învăţământ liceal se va reduce de la 31 la 28 de ore pe săptămână. Liceeni vor avea până la şase discipline obligatorii şi până la trei discipline opţionale. Modificările se conţin în conceptul de dezvoltare a Curriculumului Naţional, elaborat de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, transmite IPN.

 • Monica Babuc: Procesul de optimizare a şcolilor va fi revizuit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Monica Babuc: Procesul de optimizare a şcolilor va fi revizuit

  În procesul de optimizare a instituţiilor de învăţământ din ţară au fost admise acţiuni pripite şi chiar greşite. În acest context, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării planifică să-l revizuiască, cu aplicarea în cadrul evaluării a patru grupuri de indicatori. Declaraţii în acest sens a făcut ministra Monica Babuc în cadrul briefingului de presă susţinut după şedinţa săptămânală a Partidului Democrat, transmite IPN.

 • Monica Babuc: Ministerul nu poate indica şcolilor cum să organizeze careul solemn
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Monica Babuc: Ministerul nu poate indica şcolilor cum să organizeze careul solemn

  Ministerul Educaţiei nu îşi arogă nici dreptul, dar nici posibilitatea de a interzice sau a indica comunităţilor locale, colectivelor de părinţi şi elevi şi administraţiilor şcolilor cum să procedeze în cazul organizării careului solemn, a declarat ministrul Monica Babuc, ca răspuns la demersul unui grup de iniţiativă care cere interzicerea oficierii slujbelor religioase la careurile în şcolile publice, transmite IPN.

 • Prankerii ruşi şi
victimele lor din Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prankerii ruşi şi victimele lor din Republica Moldova

  În limba română, cuvântul englez „prank” înseamnă farsă, glumă, ştrengărie, ghiduşie, năzbâtie, bazaconie. Un „pranker” este un farsor, un ştrengar. În societate, activitatea unui pranker se cere luată ca atare, adică precum o glumă, ceva neserios, rizibil. Răspunsul aşteptat din partea „victimei” este surprinderea, apoi o porţie sănătoasă de râs, ceea ce binedispune.

 • Europenii
investesc milioane de euro în cultura din Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europenii investesc milioane de euro în cultura din Moldova

  Uniunea Europeană va investi 4,2 milioane de euro pentru dezvoltarea culturii în ţările Parteneriatului Estic în următorii cinci ani. Astfel, în Republica Moldova, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia şi Ucraina se vor organiza seminare, instruiri intensive, vizite de studiu şi întâlniri între actorii culturali din sectoarele public şi privat.

 • Festivalul
Internaţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” revine la Chişinău. Cât a costat
organizarea grandiosului eveniment
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul Internaţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” revine la Chişinău. Cât a costat organizarea grandiosului eveniment

  Festivalul Internaţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” revine la Chişinău în perioada 4-13 septembrie cu şapte spectacole celebre precum „Romeo şi Julieta”, „Elixirul Dragostei” şi „Don Quijote”. Invitaţii speciali ai acestei ediţii sunt solista Operei de Stat din Viena, Valentina Naforniţă şi solistul Teatrului Bolşoi de la Moscova, Andrei Jelihovschi.

 • Tainele iei
tradiţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tainele iei tradiţionale

  Ziua Iei a adunat mii de oameni la Centrul Expoziţional „Moldexpo”, acolo unde vizitatori de toate vârstele au venit îmbrăcaţi în haine tradiţionale pentru a aduce un omagiu celui mai recunoscut element din portul tradiţional – ia. Evenimentul a reunit artişti, jurnalişti şi ambasadori care şi-au exprimat admiraţia faţă de bluza românească inconfundabilă.

 • DEZBATERE ELECTORALĂ (6) Comerţul stradal din Chişinău,o practică medievală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  DEZBATERE ELECTORALĂ (6) Comerţul stradal din Chişinău,o practică medievală

  Comerţul stradal este o practică medievală, spun candidaţii la Primăria Chişinăului. Cu toate acestea, fenomenul rămâne încă destul de răspândit chiar în centrul capitalei. Autorităţile au scuze: prevederile legale nu le permit să aplice amenzi, să ridice marfa sau să ia atitudine. Adevărul Moldova i-a întrebat pe pretendenţii la funcţia de primar general al municipiului Chişinău ce soluţin propun pentru soluţionarea acestei probleme.

Modifică Setările