Stiri despre monarhie

  233 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Grupul regaliştilor din Alba susţin reinstaurarea monarhiei în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grupul regaliştilor din Alba susţin reinstaurarea monarhiei în România

  Regalitatea şi ideea reinstaurării monarhiei în România sunt susţinute şi la Alba Iulia de un grup de persoane care se manifestă public şi participă la evenimente destinate Regelui Mihai şi Reginei Ana. Dintre aceştia s-a detaşat ca un lider de mesaj medicul chirurg Radu Vieru, reprezentant de frunte şi al organizaţiei PNŢCD Alba.

 • 10 Mai, a doua Zi Naţională. De ce?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 Mai, a doua Zi Naţională. De ce?

  Celebrată drept sărbătoare a Regalităţii, ziua de 10 mai are, de fapt, semnificaţii pentru toţi românii, monarhişti şi republicani deoptrivă.  Este nimic altceva decât continuarea firească a lui 9 mai, Ziua Europei. Este ziua europenizării României.

 • 10 mai şi vocaţia libertăţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 mai şi vocaţia libertăţii

  Hulită în anii regimului comunist, ziua de 10 mai rămâne unul dintre cele mai puternice expresii simbolice ale României de dinainte de totalitarism. Construită în jurul datei la care se naşte noua dinastie, sărbătoarea de 10 mai este şi o sărbătoare a libertaţii.

 • Regina Elisabeta a II-a va aproba o lege care permite unei femei să urce pe tronul Marii Britanii, dacă este primul copil născut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regina Elisabeta a II-a va aproba o lege care permite unei femei să urce pe tronul Marii Britanii, dacă este primul copil născut

  Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va aproba o modificare istorică a Legii pentru Succesiunea Coroanei, după ce proiectul a primit luni noapte avizul în Camera Lorzilor - camera superioară a parlamentului britanic. Cea mai importantă schimbare adusă legii este că se va specifica faptul că la tron urmează primul copil născut şi nu primul băiat născut al cuplului relag sau princiar.

 • Monarhia salvează România ?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Monarhia salvează România ?

  Aşadar, românii sunt din ce în ce mai monarhişti. Conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda ziarului Adevărul, 17,7 % dintre cetăţenii României ar prefera ca formă de guvernământ monarhia constituţională. Dacă nu ne înşeală memoria, este cel mai mare procent din 1990 încoace

 • Reforma Constituţională – vor fi anulate efectele
loviturii de stat din 30 decembrie 1947?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reforma Constituţională – vor fi anulate efectele loviturii de stat din 30 decembrie 1947?

  În România post-decembristă factorii politici care au declanşat procesul de reformă constituţională – în numele democratizării şi aderării statului român la spaţiul, cultura şi interesele euro-atlantice – au evitat permanent să discute despre problema Monarhiei Constituţionale. Republica ex-comunistă a îmbrăcat haina plină de pete şi petece a unei republici democratice bolnave.

 • Ion Caramitru vrea referendum pe
forma de guvernământ: „Dacă monarhia pierde, pierde pe mâna
poporului, nu a partidelor”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Caramitru vrea referendum pe forma de guvernământ: „Dacă monarhia pierde, pierde pe mâna poporului, nu a partidelor”

  Directorul Teatrului Naţional Bucureşti, actorul Ion Caramitru, a cerut sâmbătă, în cadrul reuniunii de constituire a Clubului Monarhiştilor Clujeni, asociaţiilor monarhiste din România să insiste în Parlament pe organizarea unui referendum pentru forma de guvernământ, în contextul dezbaterii pentru revizuirea Constituţiei.

 • Ar fi oportună revenirea la monarhie?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ar fi oportună revenirea la monarhie?

  În spaţiul public vor fi ample discuţii referitoare la revizuirea Constituţiei, ceea ce va prilejui, din partea susţinătorilor,  pledoaria pentru reinstaurarea regimului monarhic. Îndată se va spune: nu, în cadrul revizuirii nu se poate  discuta schimbarea formei republicane de guvernământ( art.152).

 • Celelalte
Românii: proiectele de ţară care n-au mai apucat să fie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Celelalte Românii: proiectele de ţară care n-au mai apucat să fie

  Monarhia a rezistat vreme de 82 de ani la cârma României, dar existenţa ei – în forma cunoscută şi sub dinastia de Hohenzollern – a fost mereu ameninţată de alte proiecte politice. Cum ar fi arătat ţara dacă ele deveneau realitate? Adevărul şi Dela0.ro vă oferă câteva tablouri.

 • Societatea românească în derivă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Societatea românească în derivă

  Nu este numai o părere personală, societatea românească n-a evoluat pe măsura aşteptărilor, a speranţelor, după ieşirea din infernul comunist iar după mai bine de 20 de ani deşi suntem cuprinşi în structuri precum NATO sau UE, capacitatea noastră de a face faţă integrării depline şi eficiente coordonatelor acestor structuri stă încă sub semnul unei preocupante întrebări.

 • Mesajul Regelui Mihai, de Crăciun: „Naşterea Domnului este o frumoasă lecţie de grijă pentru cei neînsemnaţi, despre cum noi, oamenii, suntem o mare familie“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mesajul Regelui Mihai, de Crăciun: „Naşterea Domnului este o frumoasă lecţie de grijă pentru cei neînsemnaţi, despre cum noi, oamenii, suntem o mare familie“

  „Ajunşi la Săvârşin, după un an plin de activităţi publice, Regina şi cu mine, alături de întreaga noastră Familie, sărbătorim naşterea Domnului Nostru Isus, cu speranţă şi credinţă. Ca de fiecare dată în ultimii şaptezeci şi doi de ani, mă adresez vouă, de Crăciun, cu aceeaşi afecţiune şi cu bucurie“, scrie Regele în mesajul său.

 • Pruncul care va intra în istorie: copilul lui William şi al lui Kate va moşteni tronul, indiferent de sex
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pruncul care va intra în istorie: copilul lui William şi al lui Kate va moşteni tronul, indiferent de sex

  Anunţul sarcinii ducesei de Cambdridge a făcut rapid înconjorul lumii şi a suscitat un interes imens atât din partea presei, cât şi din partea publicului. Dacă 2012 a fost anul Jubileului Reginei Marii Britanii, anul viitor atenţia va fi îndreptată asupra cuplului Kate - William şi a copilului lor, instituţia monarhiei fiind mai în siguranţă ca oricând, scrie „The Telegraph“.

 • Regele şi dublarea simbolică a statului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regele şi dublarea simbolică a statului

  Calm şi subtil, civilizat şi temeinic, Casa Regală inoculează alternativa monarhică în dezbaterile şi mai ales în speranţele unei Românii care-şi caută repere.

 • Tãriceanu: Aş opta pentru monarhie la revizuirea Constituţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tãriceanu: Aş opta pentru monarhie la revizuirea Constituţiei

  Liderul deputaţilor PNL, Cãlin Popescu Tãriceanu, a declarat cã ar opta pentru reintroducerea monarhiei ca regim constituţional, în contextul revizuirii Constituţiei în 2013, iar cea de-a doua opţiune pe care o sprijinã este republica parlamentarã.

 • Discursul regelui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Discursul regelui

  La prima vedere, s-ar crede că mă gândesc la filmul omonim premiat cu Oscar la Hollywood, dar am în vedere evenimentul de ieri, discursul regelui Mihai, susţinut în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului.

 • DEZBATERE ADEVĂRUL Monarhia salvează România?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  DEZBATERE ADEVĂRUL Monarhia salvează România?

  România se confruntă, în ultima perioadă, cu o situaţie politică din ce în ce mai tensionată. Preşedintele ţării a fost suspendat, justiţia este zguduită din temelii, avem un premier acuzat de plagiat şi urmează, la finele lunii, referendumul privind demiterea preşedintelui.

 • INTERVIU Vartan Arachelian, între monarhie şi nostalgia comunismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Vartan Arachelian, între monarhie şi nostalgia comunismului

  Scriitorul şi jurnalistul Vartan Arachelian povesteşte despre momentele zbuciumate pe care le-a trăit după cel de-al Doilea Război Mondial şi despre cariera sa de jurnalist, marcată de două regimuri politice – comunism şi democraţie – şi cu iz de monarhie.

 • Regaliștii nu renunță la mitingurile pe care le organizează lunea GALERIE FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regaliștii nu renunță la mitingurile pe care le organizează lunea GALERIE FOTO

  La începutul fiecărei săptămâni, câteva persoane cu steaguri și embleme ale Casei Regale, dar și bannere cu mesaje precum „Monarhia salvează România”, se strâng în Piața Operei. Nu protestează zgomotos față de actuala putere, dar își împărtășesc argumentele oricărui trecător curios.

 • DEZBATERE ADEVĂRUL
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  DEZBATERE ADEVĂRUL "Monarhia salvează România"! Ce părere ai?

  DEZBATERE ON-LINE România se confruntă de mai bine de două săptămâni cu proteste în întreaga ţară, concentrate în special împotriva preşedintelui Traian Băsescu, a Guvernului Boc şi a întregii clase politice din România. În tumultul evenimentelor şi al sloganurilor de tot felul, o scandare din anii '90 s-a făcut auzită din ce în ce mai mult: "Monarhia salvează România".

 • Cum a abdicat Regele Mihai
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a abdicat Regele Mihai

  Abdicarea tânărului Rege Mihai I la finele anului 1947 era un eveniment previzibil pentru mulţi contemporani ai epocii. În fond, el era ultimul lider care reprezenta regimul de dinainte de al Doilea Război Mondial în întreaga Europă Centrală şi de Est.