Stiri despre moldova

  2923 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Şoferii uituci au făcut coadă la service-uri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şoferii uituci au făcut coadă la service-uri

  Sute de conducători auto din Moldova au stat la rânduri interminabile pentru a-şi pregăti maşina de iarnă. Şoferii au trebuit să scoată din buzunar sume cuprinse între 60 şi 1.200 de lei pentru a-şi schimba cauciucurile de vară cu cele pentru vreme rea.

 • Căldură „verde“ în Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Căldură „verde“ în Moldova

  Zeci de localităţi din Regiunea Nord-Est au depus proiecte pentru instalarea de sisteme ecologice de încălzire. Grădiniţe, şcoli, creşe, sedii de primării şi spitale din Moldova vor beneficia anul viitor de sisteme alternative de producere a energiei temice.

 • Iaşiul a rămas la uşă în aşteptarea energiei alternative
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iaşiul a rămas la uşă în aşteptarea energiei alternative

  În judeţul Iaşi vor ajunge aproape 8 milioane de lei pentru ca şcolile, spitalele sau sediile primăriilor să beneficieze de panouri solare. Municipiul Iaşi a fost lăsat la uşă, în timp ce comune din judeţ au primit fonduri pentru achiziţia de sisteme ecologice necesare producerii de energie verde.

 • VIDEO Simbol evreiesc doborât la Chişinău de creştini moldoveni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Simbol evreiesc doborât la Chişinău de creştini moldoveni

  Peste o sută de creştini din Republica Moldova au smuls ieri din Chişinău unul dintre cele mai vechi simboluri ale poporului evreu, menora. În locul candelabrului cu şapte braţe prezent pe stema statului Israel, protestatarii au pus o cruce de lemn, potrivit unimedia.md.

 • Doi băcăuani merg pe urmele „Speranţei“, spre Ţara de Foc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doi băcăuani merg pe urmele „Speranţei“, spre Ţara de Foc

  Marius şi Cătălina Albu, plecaţi în călătorie acum cinci luni, au trecut prin momente dificile. Soţii Albu au început în această săptămână traversarea Atlanticului, iar până în 2011 nu vor mai pune piciorul pe pământ românesc.

 • Ieşenii îşi vând trofeele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ieşenii îşi vând trofeele

  Dulapuri, cărţi, schiuri, butelii sau trofee din coarne de cerb sunt scoase la vânzare de ieşenii care încearcă să depăşească greutăţile financiare. Pentru a face rost de bani pentru utilităţi, mâncare şi îmbrăcăminte, zeci de persoane au dat anunţuri în ziarele locale pentru a găsi cumpărători pentru cărţi, jucării, dulapuri, butelii, sobă, uşi sau chiar camere video defecte.

 • Moldova caută un parteneriat cu Rusia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moldova caută un parteneriat cu Rusia

  Republica Moldova va încerca să îşi dezvolte cooperarea cu Rusia şi va cere autorităţilor ruse să îi acorde un împrumut, a declarat vicepremierul moldovean Valeriu Lazăr, înainte de vizita pe care o întreprinde vineri la Moscova, transmite RIA Novosti.

 • Bătaie de 30.000 de lei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bătaie de 30.000 de lei

  Un deţinut cere despăgubiri  de la un fost coleg de cameră şi de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi. Bătăile din Penitenciarul Iaşi au ajuns motiv de proces la Judecătorie. Pentru că ar fi fost lovit şi maltratat de un coleg de detenţie Petru Cozma (34 de ani) l-a dat în judecată şi a solicitat daune morale.

 • Comisarul-şef Crap a picat în plasa ANI
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comisarul-şef Crap a picat în plasa ANI

  Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a cerut procurorilor suceveni să deschidă cercetările asupra lui Ioan Crap, comisar-şef al Poliţiei Municipiului Suceava, suspectat de fals în declaraţii.

 • Gravidele, cobai pentru vaccinul Cantgrip
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gravidele, cobai pentru vaccinul Cantgrip

  Indicaţia a fost primită de Direcţia de Sănătate Publică Botoşani. Acum câteva zile, Cercel declara la Iaşi că gravidele nu pot fi vaccinate deoarece serul nu a fost testat pe acestea.

 • Anticipate pentru a doua oară în Moldova / Comuniştii nu au votat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anticipate pentru a doua oară în Moldova / Comuniştii nu au votat

  A doua încercare de alegere a preşedintelui Republicii Moldova a eşuat. Singurul candidat la funcţia supremă în statul moldovean, preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, a obţinut în Parlament doar 53 de voturi din cele 61 necesare pentru alegerea sa ca şef al statului.

 • Naşterea la stat, cât la privat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Naşterea la stat, cât la privat

  Femeile care nasc în clinici private plătesc la fel ca mămicile care aduc pe lume copii în maternităţile de stat. Venirea pe lume a unui copil devine pentru multe gravide un moment al negocierii şpăgilor cu liftiera şi al înmânării „atenţiilor“ pentru asistentă sau doctor.

 • Staţie electrică robotizată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Staţie electrică robotizată

  Şefii E-ON Distribuţie au inaugurat la Iaşi o staţie modernă de transformare a energiei electrice, unică în zona Moldovei. Gospodăriile, dar şi firmele din zona Miroslava, aflată la marginea municipiului Iaşi, vor scăpa de grija penelor de curent.