Stiri despre moldova

  2948 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Galaţi:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Galaţi: "Podul de flori" devine "Podul de diplome"

  Ultima vizită a preşedintelui României la Cahul a readus pe tapet discuţiile legate de extensia din acest oraş a Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, închisă în urmă cu doi ani.

 • Aparat de salvat vieţi inspirat din tragedia de la Scânteia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aparat de salvat vieţi inspirat din tragedia de la Scânteia

  Un ieşean a realizat un avertizor electronic care să îi ferească pe şoferi de pericolele din trafic. Impresionat de tragedia feroviară din localitatea ieşeană Scânteia, din august 2009, profesorul Constantin Antohi crede că a găsit soluţia care va reduce simţitor numărul accidentelor rutiere.

 • Vremia Novostei: România nu recunoaşte graniţele sovietice ale Republicii Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vremia Novostei: România nu recunoaşte graniţele sovietice ale Republicii Moldova

  Preşedintele român Traian Băsescu a promis sprijin politic în vederea integrării republicii în Uniunea Europeană, ajutor financiar în valoare de 100 milioane de dolari şi accelerarea procedurii de acordare a cetăţeniei române pentru moldoveni, cu prilejul vizitei oficiale pe care a desfăşurat-o în Republica Moldova, scrie cotidianul Vremia Novostei.

 • Echipamentele SMURD întârzie în Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Echipamentele SMURD întârzie în Moldova

  Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, care se ocupă de derularea proiectului privind achiziţia de echipamente de tip SMURD, au organizat miercuri prima licitaţie evaluată la aproape 20 milioane de lei.

 • Vaştag l-a „mirosit” pe interlopul Moldovei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vaştag l-a „mirosit” pe interlopul Moldovei

  Corduneanu a abandonat sportul de performanţă pentru a deveni şef de clan. Fost coleg la Lotul Olimpic al României cu luptătorul Costel Corduneanu, Feri Vaştag spune că interlopul ieşean este un tip duplicitar.

 • Chişinău se pregăteşte pentru vizita preşedintelui Traian Băsescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chişinău se pregăteşte pentru vizita preşedintelui Traian Băsescu

  Vizita preşedintelui Traian Băsescu la Chişinău a declanşat restricţii de circulaţie în oraş, muncitorii deszăpezesc drumurile şi lucrează de zor la minus 20 de grade Celsius, în timp ce Vladimir Voronin crede că vizita este una inoportună sugerându-i preşedintelui Băsescu"să-şi caute de treabă acasă, în România".

 • Drum pe banii UE blocat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Drum pe banii UE blocat

  Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a decis ca licitaţia pentru asfaltarea drumului spre Vaslui să fie reluată din stadiul analizei celor zece oferte.

 • Licenţiaţii impostori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Licenţiaţii impostori

  Cadrele didactice de la Universitatea Tehnică Iaşi recunosc că traficul cu licenţe copiate a câştigat teren printre studenţi.Oficialii de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ spun că în ultimii ani n-au depistat vreun student care să se fi înscris la examenul de licenţă cu o lucrare cumpărată.

 • Moldova vrea să convingă Washingtonul că este un stat democratic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moldova vrea să convingă Washingtonul că este un stat democratic

  Ministrul moldovean de Externe Iurie Leancă a declarat că el şi premierul Vlad Filat sunt optimişti că pot convinge oficialii SUA, în timpul vizitei la Washington, că guvernul lor este hotărât să transforme Moldova într-o "adevărată democraţie" .