Stiri despre mit

  226 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Top 7 mituri despre felul în care mâncăm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Top 7 mituri despre felul în care mâncăm

  Când vine vorba de alimentaţie, fiecare dintre noi are opinii. De exemplu, multe persoane cerd că trebuie să excludă pâinea din alimentaţie pentru a se menţine supli sau că trebuie să ocolească produsele fără grăsimi. Specialiştii în nutriţie contrazic aceste idei preconcepute.

 • Femeile moderne gătesc mai bine decât mamele lor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Femeile moderne gătesc mai bine decât mamele lor

  Ipoteza conform căreia lumea modernă apelează la mâncare gata preparată sau junk-food pentru că femeile nu mai sunt gospodine desâvârşite rămâne la stadiul de mit.

 • NASA va concepe harta structurii interne a Lunii VIDEO FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  NASA va concepe harta structurii interne a Lunii VIDEO FOTO

  NASA va lansa, joi, două sonde care vor alcătui o hartă a structurii interne a Lunii. Aceasta îi va ajuta pe specialişti să descopere evoluţia exactă a satelitului natural al Pământului, cât şi evoluţia Terrei.

 • Vali Tomescu: „Oricine poate să destrame azi orice mit, iar kenienii şi etiopienii sunt mituri”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vali Tomescu: „Oricine poate să destrame azi orice mit, iar kenienii şi etiopienii sunt mituri”

  Valeriu Tomescu, antrenorul campioanei olimpice la maraton, s-a întors în această vară acasă după zece ani de trăit şi antrenat în America. „Sper să ajut cât mai mulţi români să devină la fel de „nebuni" ca mine întorcându-se acasă şi implicându-se în domeniile lor, încercând să ajute ţara să îşi reaşeze scara de valori aşa cum era pe vremuri, când cultura şi valorile reale erau celebre", spune Vali.

 • REPORTAJ ADS HUNEDOARA Mitul comorilor dacice din Munții Orăștiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  REPORTAJ ADS HUNEDOARA Mitul comorilor dacice din Munții Orăștiei

  La peste un deceniu de la descoperirea lor, brățările din aur purtate de regii daci continuă să creeze controverse. Mărturiile legate de descoperirea celor mai valoroase comori ale dacilor sunt contrazise de cei care susțin că spiralele din aur au fost falsificate.

 • REPORTAJ: Metode de salvat un mit: berzele albe, păsările care aduc copiii!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  REPORTAJ: Metode de salvat un mit: berzele albe, păsările care aduc copiii!

  Un dascăl brăilean a găsit o modalitate ingenioasă de a crea cuiburi pentru berzele albe, păsări aflate pe cale de dispariţie. Profesorul de istorie a lansat un proiect de salvare a berzelor, păsările care „aduc copiii", şi care, deşi ocrotite, sunt pe cale de dispariţie.

 • Mit spulberat: paharul nu îneacă amarul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mit spulberat: paharul nu îneacă amarul

  Pentru cei care beau pentru a uita de ei, cercetătorii britanici au veşti neplăcute. Beţia poate accentua amintirile negative. Oamenii de ştiinţă au descoperit că după câteva pahare de băutură creierul reconstituie doar fragmente dintr-o traumă suferită şi o face mai dureroasă.

 • VIDEO Încălzirea globală, un mit cu picioare scurte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Încălzirea globală, un mit cu picioare scurte

  Climatologii britanici recunosc că datele despre producerea schimbărilor climatice nu au fost niciodată demonstrate ştiinţific. Doctrina conform căreia planeta se supraîncălzeşte din cauza activităţilor industriale practicate de om îşi pierde din credibilitate pe zi ce trece.

 • Adevărul despre Gerul Bobotezei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul despre Gerul Bobotezei

  Variaţiile de temperatură, dar şi schimbarea calendarului ortodox, prin decalarea cu 13 zile a sărbătorii Botezului Domnului, au făcut ca sintagma „Gerul Bobotezei” să fie mai mul o amintire decât o realitate concretă.

 • Punctul G este un mit!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Punctul G este un mit!

  Se pare că punctul G nu există, susţin cercetătorii britanici de la King's College din Londra, citaţi de „The Daily Mail".