Stiri despre miscare legionara

  3 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Afacerea „Legionarii blânzi“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Afacerea „Legionarii blânzi“

  13 iunie 1990, seara. Pentru  Ion Iliescu, tulburările din Bucureşti sunt opera Legionarilor. Prim adjunctul Ministrului Apărării Naţionale e informat că „pe sediul Politiei Capitalei s-a ridicat drapelul verde, legionar, deci miscarea este o rebeliune legionara si se trateaza ca atare“.A fost primul moment dintr-un lung de momente postdecembriste în care s-a invocat Pericolul reînvierii, în context democratic, a Mişcării legionare.

 • Adaos la „cazul“ Vintilă Horia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adaos la „cazul“ Vintilă Horia

  Faptul că s-a născut o mică dezbatere pornind de la interviul acordat doamnei Cristina Hermeziu de academicianul Basarab Nicolescu mi se pare, în sine, un lucru bun. Mulţumesc şi gazetarului intervievator şi profesorului intervievat pentru implicare. Îi mulţumesc şi domnului Radu Ioanid pentru reacţia sa promptă faţă de un comentariu al meu apărut pe acest blog săptămîna trecută.

 • Mărturii pentru cercetări viitoare (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mărturii pentru cercetări viitoare (I)

  În contextul dezbaterilor actuale privind aşa-zisa „lege anti-legionară”, mă simt aproape obligat să adaug arhivei existente cîteva mărturii personale, care ar putea fi utile, în viitor, pentru o solidă documentare a temei. Nu am pretenţia să livrez „documente” decisive.

Modifică Setările