Stiri despre mircea tiberian

  24 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Eugen Suciu, sărbătorit la Green Hours, într-o seară de muzică şi poezie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eugen Suciu, sărbătorit la Green Hours, într-o seară de muzică şi poezie

  Între 21 şi 27 august, Muzeul Naţional al Limbii şi Literaturii Române organizează spectacole de teatru, dezbateri, concerte de muzică folk, ateliere de manufacturat hârtia şi tururi ghidate cu scriitori, muzeografi pentru o zi. Printre aceste evenimente se numără şi cel de miercuri, 23 august, de la ora 19.00, de la Green Hours, dedicat lui Eugen Suciu.

 • Strada de C'Arte legalizează traficul de cultură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Strada de C'Arte legalizează traficul de cultură

  Festivalul Strada de C'Arte, ajuns la cea de-a patra ediţie, se va desfăşura între 23 şi 27 septembrie, în zona statuii ecvestre a Regelui Carol I din Bucureşti, unde, timp de cinci zile vor avea loc diverse evenimente, de la concerte la proiecţii de film.

 • Timbrul care încaieră lumea
culturală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Timbrul care încaieră lumea culturală

  DEZBATERE Proiectul de lege privind timbrul cultural, care ar trebui să scumpească toate produsele din acest domeniu, a stârnit o dispută între artişti, scriitori şi editori.

 • Mircea
Cărtărescu şi Mircea Tiberian, cântec pentru Luca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Cărtărescu şi Mircea Tiberian, cântec pentru Luca

  „Full moon”, un eveniment artistic şi caritabil, în cadrul căruia muzicianul Mircea Tiberian va susţine un recital solo, iar scriitorul Mircea Cărtărescu va citi un text propriu, va avea loc la Green Hours, duminică, pe 21 decembrie, la ora 20.30.

 • Mircea
Tiberian acompaniază poezia la Teatrul de Comedie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Tiberian acompaniază poezia la Teatrul de Comedie

  Bogdan Ghiu, Augustin Ioan, Doru Mareş şi Bogdan O. Popescu vor participa la „Serile de poezie şi jazz ale Muzeului Naţional al Literaturii Române”, pe 8 decembrie, de la ora 18.00, la Sala Studio a Teatrului de Comedie din Bucureşti.

 • „Bătaie
cu flori” pe ritmuri de jazz şi poezie la Odeon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Bătaie cu flori” pe ritmuri de jazz şi poezie la Odeon

  În această seară, de la ora 19.30, la Sala Studio a Teatrului Odeon din Bucureşti, va avea loc o „Seară de poezie şi jazz” în cadrul căreia unul dintre cei mai importanţi poeţi români contemporani, Ion Mureşan, se întâlneşte, într-o lectură publică eveniment, cu Ioana Crăciunescu, Ioan Es. Pop şi Eugen Suciu, acompaniaţi de Mircea Tiberian.

 • Maraton de percuţie la Râşnov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maraton de percuţie la Râşnov

  Cinematograful „Amza Pellea“, din Râşnov, găzduieşte, în 12 octombrie primul maraton de muzică cu percuţie – Rosenau Cross Beats.

 • Copiii, invitaţi la Jazz în Grădina Icoanei. Mircea Tiberian şi trupa sa vor ţine un spectacol cu atmsoferă ludică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Copiii, invitaţi la Jazz în Grădina Icoanei. Mircea Tiberian şi trupa sa vor ţine un spectacol cu atmsoferă ludică

  Jazz for Kids este un spectacol interactiv ce va avea loc sâmbătă, 15 iunie, începând cu ora 10:30, în parcul Grădina Icoanei din Bucureşti. Gândit şi articulat de compozitorul şi pianistul de jazz, Mircea Tiberian, concertul oferă copiilor - şi părinţilor, deopotrivă - o întâlnire ludică, interactivă şi plină de ritm cu jazzul şi improvizaţia muzicală, anunţă organizatorii într-un comunicat de presă.

 • INTERVIU Mircea Tiberian, jazzman: „La Mineriadă, când m-au văzut cu barbă, plete, blugi şi drapelul american pe geacă, au venit spre mine cu lanţurile“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Mircea Tiberian, jazzman: „La Mineriadă, când m-au văzut cu barbă, plete, blugi şi drapelul american pe geacă, au venit spre mine cu lanţurile“

  Mircea Tiberian povesteşte despre toate aventurile muzicale prin care a trecut înainte de a deveni unul dintre cei mai cunoscuţi jazzmani din Europa: a fost profesor de muzică în satul Elenei Ceauşescu, a cântat la nunţi, în spectacolele de la ţară ale unui teatru mic şi a înregistrat muzică uşoară.

 • Mircea Tiberian: „Sufăr că nu cânt atât cât aş putea“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Tiberian: „Sufăr că nu cânt atât cât aş putea“

  Spaţiile de concerte sunt tot mai puţine şi spectatorii care să aprecieze muzica de calitate, tot mai rari, crede muzicianul Mircea Tiberian. Unul dintre cei mai im-portanţi jazzmani din Europa, Mircea Tiberian va lansa în curând un nou disc, intitulat „Rosa das Rosas“, o călătorie muzicală din Spania trubadurilor în lumea noastră.

 • Jazzul din noi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jazzul din noi

  Cu un efort minim putem găsi muzică nouă şi de calitate trăită, gândită şi simţită de artiştii români. Nu mai puţin de patru albume apărute în 2010 – trei dintre ele chiar în decembrie – au reafirmat faptul că artiştii autohntoni au cu adevărat ceva de spus.

 • Visul unei vacanţe de vară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Visul unei vacanţe de vară

  Mai multe personalităţi ale vieţii noastre culturale au compus, pentru „Adevărul literar şi artistic“, portretul relaxării ideale care îmbină utilul cu plăcutul. Zona rurală bistriţeană, Lisabona, peisajele de vis din Toscana sau locul de baştină al Marelui Will sunt doar câteva destinaţii alese.

Modifică Setările