Stiri despre mircea snegur

  27 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Lungul drum spre regăsire, libertate şi
independenţă. Cazul Republicii Moldova (9)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lungul drum spre regăsire, libertate şi independenţă. Cazul Republicii Moldova (9)

  Pe 7 octombrie 1989, câteva zeci de tineri au ieşit în Piaţa Centrală din Chişinău şi au început să afişeze placarde cu următoarele înscrisuri: „Cerem alternativă PCUS!”, „Jos Constituţia stalinistă!”, „Jos limba rusă de stat!” etc. Miliţia RSSM a intervenit în forţă şi au avut loc ciocniri cu tinerii demonstranţi.

 • Vadim Krasnoselskii: Avem totul pentru a ne apăra independenţa VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vadim Krasnoselskii: Avem totul pentru a ne apăra independenţa VIDEO

  Preşedintele nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, a participat luni, 6 februarie, la ceremonia festivă cu prijelul împlinirii a 26 de ani de la formarea aşa-numitului Minister de Interne de la Tiraspol. Krasnoselski a ţinut un discurs, fără a ezita să arunce săgeţi în direcţia politicienilor de la Chişinău, care, potrivit lui, continuă să învinuiască Rusia şi separatiştii de declanşarea conflictului de pe Nistru.

 • VIDEO Documentar din stânga Nistrului. Soldaţii ruşi – „soldaţi ai păcii”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Documentar din stânga Nistrului. Soldaţii ruşi – „soldaţi ai păcii”

  Un material de propagandă difuzat de un post de televiziune din stânga Nistrului prezintă trupele ruseşti staţionate în raioanele de est ale Republicii Moldova drept „soldaţi ai păcii”. În documentarul de 20 de minute, autorii îi prezintă pe aşa-zişii pacificatori ruşi drept nişte bravi soldaţi foarte bine pregătiţi şi încearcă să demonstreze necesitatea aflării militarilor Federaţiei Ruse în regiunea transnistreană.

 • Mircea Druc, primul
premier al Republicii Moldova: „Războiul din Transnistria a
izbucnit din banala motivaţie mafiot-economică”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Druc, primul premier al Republicii Moldova: „Războiul din Transnistria a izbucnit din banala motivaţie mafiot-economică”

  La 23 de ani de la izbucnirea războiului din Transnistria, prin care separatiştii proruşi s-au rupt de Chişinău, Mircea Druc vorbeşte despre culisele conflictului care au rupt Moldova în două. Adevărata miză pentru care rusofonii au forţat izbucnirea conflictului n-ar fi alta în afară de valoarea armamentului sovietic depozitat în Transnistria, estimată la aproximativ patru miliarde de dolari, spune Druc.

 • Poate Nicolae Timofti nu va trăda ca Mircea Snegur...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poate Nicolae Timofti nu va trăda ca Mircea Snegur...

  Anatol Munteanu este un român. Unionist. Pe care vânturile istoriei l-au obligat să îmbrace, iniţial, uniforma de militar răsăritean. Apoi pe aceea de cetăţean liber al Republicii Moldova, liber să lupte, alături de alţi conaţionali, pentru independenţa, de moştenitoarea URSS, a entităţii statale născute din prăbuşirea imperiului pe care şi azi îl visează restabilit Vladimir Putin. În cele ce urmează sunt confesiuni tulburătoare.

 • Putin vrea înlocuirea Uniunii Euroasiatice cu Rusia mare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Putin vrea înlocuirea Uniunii Euroasiatice cu Rusia mare

  Aşa cum semnalam, popasul lângă lacul Seliger, nu a fost un simplu moment pe agenda preşedintelui Vladimir Putin, brusc animat, chipurile, de dorinţa de a se adresa unor juni din Rusia. Dincolo de arătarea pisicii nucleare, aliaţilor din NATO, şi de agitarea oratorică a contopirii voite, de către liderul de la Kremlin, a ucrainenilor cu poporul rus, a fost ţintit, incredibil, dar adevărat, şi Kazahstanul. Pe când Republica Moldova?

 • Un monument al domnitorului Ştefan cel Mare a fost inaugurat la Criuleni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un monument al domnitorului Ştefan cel Mare a fost inaugurat la Criuleni

  În centrul oraşului Criuleni a fost inaugurat monumentul domnitorului Ştefan cel Mare. La ceremonie au participat preşedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti, primul preşedinte al ţării Mircea Snegur şi liderul PLDM, Vlad Filat, ctitorul monumentului.

 • Domnule Ion Iliescu, judecata istoriei n-o să vă ierte
niciodată ratarea Unirii cu Basarabia!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Domnule Ion Iliescu, judecata istoriei n-o să vă ierte niciodată ratarea Unirii cu Basarabia!

  Recent, Ion Iliescu a fost revoltat de reproşul făcut de europarlamentarul Monica Macovei faţă de ratarea Unirii Basarabiei cu România în anii 1990. Macovei a afirmat la o emisiune pe adevărul.ro că în anii 1990 Unirea se putea face şi chiar preşedintele de atunci al Republicii Moldova, Mircea Snegur, a venit la Bucureşti să discute cu Ion Iliescu, preşedintele României, pe tema aceasta, însă a fost refuzat.

 • Mircea Snegur, primul preşedinte al Republicii Moldova: „Nu mă întrebaţi la ce nivel s-a vorbit despre unirea cu România”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Snegur, primul preşedinte al Republicii Moldova: „Nu mă întrebaţi la ce nivel s-a vorbit despre unirea cu România”

  Mircea Snegur, primul preşedinte al Republicii Moldova după proclamarea independenţei de URSS, a povestit, pentru „Adevărul”, culisele discuţiilor despre unirea dintre cele două ţări. Recent, Monica Macovei, candidat la preşedinţie, a afirmat că Snegur a venit, în 1991, la Bucureşti pentru a-i propune lui Ion Iliescu unirea, însă Iliescu l-a refuzat.

 • „Ce aţi căutat voi în Transnistria?”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Ce aţi căutat voi în Transnistria?”

  Din când în când primesc mesaje de la europeni de peste Prut. Unii s-au stabilit ulterior în Franţa, muncind, studiind, întemeindu-şi o familie acolo. Alţii au venit în dreapta Prutului dorind să trăiască acum, nu într-un viitor incert, în comunitatea europeană. Şi pe unii şi pe alţii îi leagă de Republica Moldova amintiri uneori mai puţin plăcute. Cum o demonstrează şi epistola unui ofiţer în rezervă.