Stiri despre mircea morariu

  14 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Credo
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Credo

  Stimate Dl. Morariu, Vă voi răspunde încă o dată. Şi Vă asigur că Vă răspund cu toată bunăvoinţa - departe de mine gîndul superiorităţii. Nu voiam nici să Vă jignesc cu termenul „publicist”.

 • Trianon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trianon

  Îmi pare nespus de bine că Dl. Mircea Morariu îmi face onoarea să răspundă la articolul meu. Îmi pare însă nespus de rău că persistă în obiecţiile privind grupul de cercetători ”Trianon 100”.

 • 1 Decembrie demn. Viitorul luminat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  1 Decembrie demn. Viitorul luminat

  Mircea Morariu s-a pornit din nou. Scrie din frustrări şi din ură, scrie lucruri înfricoşătoare, enormităţi, absurdităţi.

 • 3 ani la adevărul.ro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  3 ani la adevărul.ro

  Nu sunt din fire din cale afară de atent la aniversări. Cu atât mai puţin la cele ce au legătură strict cu persoana mea.

 • Un baron teatral: Mircea Münchausen
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un baron teatral: Mircea Münchausen

  „Ca în fiecare an, Gala Premiilor UNITER şi-a început ritualul bizantin. Gafele, dar mai ales incultura teatrală îşi pun pecetea pe selecţiile operate de komisarii nominalizărilor.

 • Consecvenţa lui Victor
Rebengiuc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Consecvenţa lui Victor Rebengiuc

  Scriu aceste rânduri care urmează să apară într-o carte despre autenticul artist creator care e Victor Rebengiuc în ultimele zile ale lui decembrie 2007. Două sunt marile teme care se revarsă de pe ecranele televizoarele.

 • Nu vârsta ne desparte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu vârsta ne desparte

  Stimate domnule Morariu, mă bucură faptul că sunteţi deschis dialogului şi vă nu rezumaţi doar la discuţii pe la colţuri aşa cum se practică des pe la noi.

 • Mariana Mihuţ: rege şi bunică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mariana Mihuţ: rege şi bunică

  Criticul de teatru Mircea Morariu, autorul cărţii „Cu şi despre Mariana Mihuţ“, subliniază momentele importante din viaţa actriţei. A interpretat un moş, un bufon, un rege, dar şi o babă, atunci când s-a săturat să mai fie frumoasă. Acum, e bunică. Pe scenă, în spectacolul „Îngropaţi-mă pe după plintă“, dar şi acasă, unde împarte iubirea pentru nepoţelul Mircea cu soţul ei, Victor Rebengiuc

 • Religiosul, în arta contemporană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Religiosul, în arta contemporană

  După Revoluţie, scriitorii Mircea Cărtărescu, Dan Stanca, Petru Cimpoeşu, Tatiana Niculescu Bran, alături de regizorii Mihai Măniuţiu, Andrei Şerban, Radu Alexandru Nica şi Radu Afrim au abordat problematica religiosului, în romanele şi, respectiv, spectacolele lor de teatru. Artiştii au reflectat în lucrările lor şi parcursul căutării divinităţii, dar şi strigătul de neputinţă al necredinţei. Printre artiştii plastici

 • Înălţimi şi prăpăstii în anul teatral 2009
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Înălţimi şi prăpăstii în anul teatral 2009

  Criticul Mircea Morariu şi-a încălcat un jurământ (dar toată lumea are de câştigat), acela de a nu aduna în acelaşi volum cronici de teatru diseminate în periodicele de specialitate. Cartea „2009 - Un an teatral aşa cum l-am văzut“, apărută la Editura Universităţii din Oradea, închide între două acolade impresiile criticului despre producţia teatrală românească a anului trecut.

Modifică Setările