Stiri despre mircea mihaies

  35 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Mircea Mihăieş, autorul „Cărţii anului 2016“, acordat de „România literară“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Mihăieş, autorul „Cărţii anului 2016“, acordat de „România literară“

  Revista "România Literară a desemnat „Cartea anului 2016” cel mai recent volum al lui Mircea Mihăieş, "Ulysses, 732. Romanul romanului", apărut la Editura Polirom. Din juriu au făcut parte Nicolae Manolescu, Gabriel Chifu, Răzvan Voncu, Gabriel Cristea Enache, Gabriel Dimisianu, Angelo Mitchievici, Sorin Lavric şi Simona Vasilache.

 • „Viaţa, patimile şi cântecele lui Leonard Cohen“, cartea lui Mircea Mihăieş despre marele dispărut, va fi reeditată în această toamnă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Viaţa, patimile şi cântecele lui Leonard Cohen“, cartea lui Mircea Mihăieş despre marele dispărut, va fi reeditată în această toamnă

  Mircea Mihăieş descrie în cartea "Viata, patimile şi cântecele lui Leonard Cohen", care va fi reeditată în această toamnă de Editura Polirom, căutările şi paradoxurile din viaţa poetului-muzician, reflectate în finalul volumului si prin 32 de poeme ale lui Cohen, traduse de Mircea Cărtărescu. Leonard Cohen a murit vineri dimineaţă, la 82 de ani.

 • Mircea Mihăieş, desemnat scriitorul anului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Mihăieş, desemnat scriitorul anului

  Un juriu desemnat de Consiliul Uniunii Scriitorilor din România, compus din nouă prestigioşi critici literari, a decis, cu puţin timp în urmă, că Mircea Mihăieş este scriitorul anului 2016.

 • Studiu asupra romanului care
nu va muri niciodată: „Ulysses, 732.
Romanul romanului“ de Mircea Mihăieş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Studiu asupra romanului care nu va muri niciodată: „Ulysses, 732. Romanul romanului“ de Mircea Mihăieş

  Conceput sub forma unui triptic, impresionantul volum „Ulysses, 732. Romanul romanului“ de Mircea Mihăieş, apărut la Editura Polirom în ediţie cartonată, disponibil în curînd şi în ediţie digitală, e prima încercare în România de a face atît o istorie exhaustivă a celei mai celebre cărţi de proză scrisă în limba engleză în secolul XX, cît şi de a expune pentru publicul larg temele, tehnicile şi mizele existenţiale ale acesteia.

 • Mîlul de azi. Despre excluderile din USR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mîlul de azi. Despre excluderile din USR

  Comisia a decis, pe unii i-a păstrat prin nesfîrşita-i indulgenţă, pe alţii i-a mustrat, iar pe alţii i-a exclus. Comisia de Monitorizare, Suspendare şi Excludere îşi face treaba, nu glumă.

 • Nume importante la Festivalul Internaţional de Literatură de la Timişoara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nume importante la Festivalul Internaţional de Literatură de la Timişoara

  Cea de-a III-a ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură „La Vest de Est / La Est de Vest” va avea loc între 22 şi 24 octombrie la Muzeul de Artă din Timişoara. Evenimentul îi va prilejui publicului timişorean întâlnirea cu personalităţi ale literaturii contemporane, precum şi o serie de lecturi publice în premieră absolută.

 • Antiromâni şi pro-români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Antiromâni şi pro-români

  S-au îndesit acuzaţiile de “atitudine antiromânească”. Nu ştiu dacă are sau nu legătură cu promisiunea de campanie a PSD că va trimite în Parlamentul European oameni “mândri că sunt români”. S-ar părea că ţara e locuită de doar două categorii: “antiromâni” şi “pro-români”.

 • Razna
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Razna

  Unul dintre modurile în care oamenii o pot lua razna este vorbirea la întîmplare, folosirea nechibzuită a cuvintelor, cultivarea frivolă a non-sensului. Lucrurile nu mai sunt numite pe numele lor adevărat, legătura între cuvînt şi realitate e suspendată, conceptele intră în delir. Ideile devin idei deviate şi fixe, asocierea lor devine aleatorie.

 • Nici aşa, nici altminteri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nici aşa, nici altminteri

  Într-un comentariu recent (cf.Hiper-obscenul Victor Ponta), am amendat în chipul cel mai drastic cu putinţă stilul specific execuţiilor ideologice din anii ’50 în care premierul României şi preşedintele principalului partid de guvernământ a înţeles să vorbească şi să acţioneze în relaţie cu domnii Horia-Roman Patapievici şi Mircea Mihăieş.

 • Sunt o fascistă tânără şi tristă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sunt o fascistă tânără şi tristă

  Respectul. R-E-S-P-E-C-T-U-L. Decenţa. D-E-C-E-N-Ţ-A. Nu ne-a mai rămas mare lucru, de vreme ce politicienii, cei mai vizibili oameni din această ţară, se porcesc zi de zi la televizor, cum le vine la gură, cu un comportament comparabil cu al unor (şi aici las un loc liber. Aş jigni pe oricine, orice fel de comparaţie aş face).

 • Hiper-obscenul Victor Ponta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hiper-obscenul Victor Ponta

  Lupta politică de la Bucureşti şi războiul dintre cele două palate au dobândit în zilele din urmă aspecte hiper-obscene. Dar chiar şi aşa, chiar şi în contextul halucinantului `totul este permis” reintrat în uzul cotidian, felul în care premierul Victor-Viorel Ponta a înţeles să îşi motiveze decizia absurdă de a nu contrasemna Decretul prezidenţial privind decorarea unor mari personalităţi ale culturii române a căzut ca un trăsnet.

 • „O jignire a firii”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „O jignire a firii”

  Prima măsură pe care a luat-o Victor Ponta, odată instalat la guvernare, susţinut de o majoritate de 70% în Parlament, a fost scoaterea Institutului Cultural Român de sub autoritatea preşedintelui României, aşa cum stipula Legea de funcţionare de la înfiinţare  (la naştere: „Fundaţia Culturală Română”) şi trecerea sub controlul Senatului.

 • De ce nu contrasemnează Ponta decorarea foştilor lideri ai ICR: Domnul Mihăieş e un fascist bătrân. Mihăieş: Este o neghiobie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu contrasemnează Ponta decorarea foştilor lideri ai ICR: Domnul Mihăieş e un fascist bătrân. Mihăieş: Este o neghiobie

  Victor Ponta a declarat, miercuri, la Giurgiu, că nu a contrasemnat documentele pentru decorarea lui Horia Roman Patapievici pentru că există un raport al Curţii de Conturi care arată nereguli în gestionarea banilor la ICR în perioada în care acesta a condus institutia. Pe fostul vicepreşedinte al ICR, Mircea Mihăieş, premierul l-a gratulat cu apelativul fascist bătrân. „Este o neghiobie“, i-a replicat Mihăieş.

 • De ce nu e România altfel. Ce a fost greşit în celebra previziune a lui Silviu Brucan făcută pentru „Le Figaro“ în 1990
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu e România altfel. Ce a fost greşit în celebra previziune a lui Silviu Brucan făcută pentru „Le Figaro“ în 1990

  Politologul Silviu Brucan a fost etichetat ca antipatriot şi chiar dat în judecată în 1990, atunci când afirma, într-un interviu pentru publicaţia franceză „Le Figaro“, că „pentru a deprinde democraţia, românii vor avea nevoie de 20 de ani“. Specialişti de prestigiu analizează pentru „Adevărul“ cauzele stării de fapt actuale: a trecut aproape un sfert de secol de la celebra previziune, iar România nu are încă o democraţie consolidată.

 • Cum a ajuns
Patapievici rechin imobiliar cu doar un metru de teren la Roşia Montană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a ajuns Patapievici rechin imobiliar cu doar un metru de teren la Roşia Montană

  Acuzaţi într-o emisiune la Antena 3 că ar deţine terenuri la Roşia Montană, Horia-Roman Patapievici şi Mircea Mihăieş au dezamorsat bomba de presă. Aceştia spun că au cumpărat câte un metru pătrat de teren, printr-un gest simbolic de solidaritatea faţă de oponenţii proiectului Roşia Montană.

 • La 50 de ani de la moarte, Faulkner este celebrat la Gaudeamus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La 50 de ani de la moarte, Faulkner este celebrat la Gaudeamus

  Astăzi, de la ora 17.00, în cadrul Târgului Gaudeamus, desfăşurat până duminică în Pavilionul Central de la Romexpo, va avea loc lansarea volumului "Ce rămâne. William Faulkner şi misterele ţinutului Yoknapatawpha" , scris de Mircea Mihăieş. Alături de autor, cartea va fi prezentată de Horia-Roman Patapievici şi Dan C. Mihăilescu.

Modifică Setările