Stiri despre mircea miclea

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • România educată: patru erori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România educată: patru erori

  Zilele trecute, şeful statului a avut trei întâlniri dedicate „României educate”, eticheta sub care a aşezat – încă de la debutul primului său mandat – reflecţia despre învăţământ şi reformarea lui. Klaus Iohannis a dat de înţeles că acest proiect prezidenţial e de-acum încheiat. Ceea ce înseamnă că-l putem evalua. Strategia Palatului Cotroceni e un fiasco. Patru sunt erorile majore comise de preşedinte.

 • România needucată până în
anul 2030
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România needucată până în anul 2030

  România educată, Proiect al Preşedintelui Klaus Iohannis, are termen de finalizare anul 2030. Şi până atunci ce facem? Stăm cu educaţia în stadiul în care este acum? Am avut un alt studiu fundamental, „România Educaţiei, România Cercetării”, elaborat de Comisia Prezidenţială condusă de Mircea Miclea, care în 2011 s-a concretizat în Legea Educaţiei Naţionale, Legea 1/2011 (LEN).

 • Disperarea specialistului în faţa politicianismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Disperarea specialistului în faţa politicianismului

  Unul din evenimentele mult discutate ale ultimelor zile a fost ştirea apărută în spaţiul public (începând cu vineri 21 august), privitoare la ieşirea intempestivă a domnului Mircea Miclea în timpul unui dialog purtat cu un jurnalist TV, prilej cu care reputatul profesor doctor psiholog l-a numit pe preşedintele ţării "un idiot".

 • Iohannis K. şi democrat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis K. şi democrat

  Mircea Miclea a dat de urma problemei dar s-a oprit, sfios, la aspectele banale. Dacă s-a dovedit ”tîmpit” şi ”dobitoc” - aşa cum spune Miclea - Preşedintele Iohannis nu se remarcă şi nu contrariază. E, pur şi simplu, o cărămidă standard în turnul orizontal al imbecilităţii politice româneşti.

 • Profesorul Mircea Miclea îi datorează scuze preşedintelui României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Profesorul Mircea Miclea îi datorează scuze preşedintelui României

  Limbajul civilizat ar trebui să fie normă pentru orice persoană publică, cu atât mai mult pentru un profesor universitar, fost ministru al Educaţiei, care înţelege foarte bine diferenţa dintre un discurs bazat pe idei, fapte, argument şi un discurs de tip tabloid.

 • Miclea: „Cum explicăm peste 10 ani că într-un judeţ cu 17 infectaţi nu s-a ţinut şcoala? În 1918, vârf de gripă spaniolă, au venit, la Alba Iulia, 100.000 de oameni”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Miclea: „Cum explicăm peste 10 ani că într-un judeţ cu 17 infectaţi nu s-a ţinut şcoala? În 1918, vârf de gripă spaniolă, au venit, la Alba Iulia, 100.000 de oameni”

  Un fost Ministru al Educaţiei, Mircea Miclea,  critică strategia Guvernului privind închiderea şcolilor până în septembrie. „Măcar astăzi se putea lua decizia ca într-o lună de zile de acum încolo toţi elevii din ţara aceasta să fie dotaţi cu câte un laptop sau o tabletă”, precizează clujeanul.

 • Mihnea Costoiu şi Dinu Pescariu, urmăriţi penal pentru închirierea bazei „Cutezătorii”. Prejudiciul Ministerului Educaţiei este de 93,4 milioane de euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mihnea Costoiu şi Dinu Pescariu, urmăriţi penal pentru închirierea bazei „Cutezătorii”. Prejudiciul Ministerului Educaţiei este de 93,4 milioane de euro

  Modul în care fostul mare jucător de tenis Dinu Pescariu a închiriat în 2004 baza „Cutezătorii”, pentru 9.000 de euro/lună, este investigat de procurorii DNA. Este vorba de o bază sportivă care are terenuri de tenis şi fotbal,  imobile în suprafaţă de 3.000 de mp şi un teren aferent de 60 de hectare. Ancheta vizează şi documentele care au dus la prelungirea contractului de închiriere până în 2034.

 • De ce nu se descurcă elevii la şcoală. Predarea - după o curriculă veche, testarea - în manieră interdisciplinară după o curriculă nouă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu se descurcă elevii la şcoală. Predarea - după o curriculă veche, testarea - în manieră interdisciplinară după o curriculă nouă

  Elevii de clasa a II-a se descurcă destul de bine să scrie corect, însă de la clasa a IV-a încolo încep să aibă probleme ajungând ca în clasa a VI-a să nu se mai descurce să se exprime corect nici în limba lor maternă şi nici într-o limbă străină, potrivit rapoartelor privind Evaluările Naţionale de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a.

 • Avocatul Poporului spune că nu poate sesiza CCR privind ordonanţa din educaţie. Rectorii susţin modificările
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avocatul Poporului spune că nu poate sesiza CCR privind ordonanţa din educaţie. Rectorii susţin modificările

  Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, susţine că nu poate contesta la Curtea Constituţională a României (CCR) ordonanţa de urgenţă publicată săptămâna aceasta, care modifică din nou radical Legea educaţiei, după ce preşedintele Traian Băsescu i-a trimis o scrisoare în acest sens. Pe de altă parte, Consiliul Naţional al Rectorilor şi-a anunţat public susţinerea noilor schimbări din mediul universitar.

 • Cuibuşor de
nebunii la Colegiul Psihologilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cuibuşor de nebunii la Colegiul Psihologilor

  Numeroşi psihologi de prestigiu aduc acuzaţii grave la adresa preşedintelui Colegiului Psihologilor din România, Mihai Aniţei. Membrii breslei îl acuză Aniţei că a îndatorat ilegal Colegiul la bănci şi a ipotecat abuziv sediul instituţiei.

 • Facultate de stat sau privată?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Facultate de stat sau privată?

  Tinerii români aleg universităţile de stat pentru tradiţie, iar pe cele private pentru taxele mici. În prezent, concurenţa dintre universităţile de stat şi cele private din România nu impulsionează calitatea actului educaţional.

Modifică Setările