Stiri despre mircea cartarescu

  336 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Dialog despre ţara adoptivă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dialog despre ţara adoptivă

  Festivalul Internaţional de Literatură Bucureşti debutează miercuri cu o dezbatere între Mircea Cărtărescu şi britanicul Paul Bailey.

 • Salonul European de Bandă Desenată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Salonul European de Bandă Desenată

  Salonul European de Bandă Desenată, aflat la a doua ediţie, propune, până pe 20 noiembrie 2011, la galeria Foto Anexa a Muzeului Naţional de Artă Contemporană (Calea Moşilor, nr. 62-68), 16 expoziţii, numeroase ateliere de creaţie, întâlniri cu artişti din şapte ţări, dezbateri, conferinţe, sesiuni de autografe, lansări de carte, filme şi concerte.

 • Mircea Cărtărescu, în turneu suedez
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Cărtărescu, în turneu suedez

  Scriitorul Mircea Cărtărescu vizitează Suedia în perioada 16-20 noiembrie, cu ocazia publicării în limba suedeză a Jurnalului său dintre anii 1994 şi 2003.

 • Mircea Cărtărescu: „Tranströmer era printre favoriţii mei“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Cărtărescu: „Tranströmer era printre favoriţii mei“

  Mircea Cărtărescu s-a bucurat că poetul suedez, pe care l-a cunoscut acum doi ani la Stockholm, a câştigat ieri Nobelul pentru literatură. Tomas Tranströmer (80 de ani) este câştigătorul Premiului Nobel pentru Literatură în 2011, „deoarece, prin imaginile sale condensate şi translucide, ne-a oferit o perspectivă proaspătă asupra realităţii“, a argumentat Academia Suedeză. Poetul i-a depăşit pe Bob Dylan, Haruki Murakam

 • Şansele lui Cărtărescu la Premiul Nobel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şansele lui Cărtărescu la Premiul Nobel

  Mircea Cărtărescu se numără printre favoriţii la Premiul Nobel pentru Literatură, dar oamenii de cultură români nu cred că va câştiga.

 • Cele mai vândute cărţi ale verii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai vândute cărţi ale verii

  Volume de Herta Müller, George R.R. Martin, Pascal Bruckner sau Mircea Cărtărescu, Aurora Liiceanu şi Mihaela Rădulescu au atras cei mai mulţi cititori. În intervalul iunie-iulie 2011, cumpărătorii din România au ales literatura de ficţiune, literatura SF şi fantasy şi literatura motivaţională.

 • Doi cărturari, Cartianu şi Cărtărescu, în vechiul Callatis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doi cărturari, Cartianu şi Cărtărescu, în vechiul Callatis

  Publiciştii Grigore Cartianu şi Mircea Cărtărescu au fost invitaţii speciali ai serii de sâmbătă la Târgul Estival de Carte de la Mangalia. Într-o atmosferă destinsă, în aer liber şi sub briza mării, scriitorii au vorbit despre literatură.

 • Mircea Cărtărescu, scriitor: „Armata mi-a mai băgat minţile-n cap“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Cărtărescu, scriitor: „Armata mi-a mai băgat minţile-n cap“

  Scriitorul Mircea Cărtărescu (55 de ani) vorbeşte despre copilărie, tema cea mai întâlnită în scrierile sale. Fratele său geamăn, Victor – un alter-ego pe care nu l-a cunoscut –, a dispărut la vârsta de un an. Cărtărescu îşi aminteşte că reţinea pe loc poeziile pe care mama lui i le citea o singură dată. Spune că a fost un copil şters şi că în adolescenţă se izola, preferând lectura continuă.

 • Dilema artiştilor: să plec sau să rămân?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dilema artiştilor: să plec sau să rămân?

  Dacă regizorii Cristi Puiu şi Radu Nica sunt pe punctul de a se stabili în străinătate, scriitorul Mircea Cărtărescu şi cineastul Radu Muntean se revoltă în faţa haosului românesc, dar rămân pe baricade. La rândul lor, majoritatea artiştilor plastici afirmă că e mai profitabil să lucreze în România şi doar să expună în străinătate, pentru că materialele sunt mai ieftine aici.

 • Cărtărescu, cot la cot cu Rushdie în revista „Time“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărtărescu, cot la cot cu Rushdie în revista „Time“

  Scriitorul român, în vârstă de 54 de ani, apare în influentul săptămânal american alături de Salman Rushdie, Jonathan Frazen, Vladimir Sorokin şi Harold Bloom, unde recomandă lecturi de vară. În articolul din „Time“, Mircea Cărtărescu mizează pe Salinger. El a fost selectat dintre cei o sută de autori prezenţi la PEN World Voices Festival din New York.

 • Scriitorul Mircea Cărtărescu vine la Focşani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitorul Mircea Cărtărescu vine la Focşani

  Miercuri, 15 iunie, cu începere de la orele 16.00, Mircea Cărtărescu va susţine la Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia" conferinţa „Despre literatură şi alţi demoni".