Stiri despre mircea cantor

  31 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Perjovschi, Ilfoveanu şi Câlţia, între cei peste 1.000 de artişti care au semnat petiţia „Pe noi nu ne reprezintă Visarta”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Perjovschi, Ilfoveanu şi Câlţia, între cei peste 1.000 de artişti care au semnat petiţia „Pe noi nu ne reprezintă Visarta”

  Mai mult de o mie de artişti vizuali membri ai Uniunii Artiştilor Plastici sau care îşi desfăşoară activitatea independent au semnat petiţia „Pe noi nu ne reprezintă Visarta”, prin care aduc la cunoştinţa ministrului Culturii faptul că societatea privată de gestiune colectivă a drepturilor artiştilor vizuali Visarta nu mai reprezintă interesul artiştilor, ci interesul propriu, deloc cultural, exclusiv financiar al organelor acesteia de conducere.

 • INTERVIU Tania Mouraud, artista franceză cu origini româneşti: „Îmi place foarte mult atitudinea generaţiei tinere din România“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Tania Mouraud, artista franceză cu origini româneşti: „Îmi place foarte mult atitudinea generaţiei tinere din România“

  Tania Mouraud este o cunoscută artistă pe plan internaţional, cu origini româneşti. Mouraud creează lucrări cu un mesaj ce se bazează pe un puternic angajament social. În România, a expus anul trecut „Despre natura lucrurilor”/ ”On the Nature of Things” (OTNOT) la Galeria Eastwards Prospectus , iar în urmă cu o lună, a revenit pentru lansarea catalogului expoziţiei, prilej cu care „Adevărul” i-a luat un scurt interviu.

 • Dorina Chiriac va fi Micul Prinţ la Teatrul de Comedie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dorina Chiriac va fi Micul Prinţ la Teatrul de Comedie

  Teatrul de Comedie prezintă miercuri 25 ianuarie, ora 19.00, la sala Radu Beligan premiera oficială a spectacolului Micul Prinţ de Antoine de Saint-Exupéry, regia Alexandru Dabija, scenografia şi video Mircea Cantor, muzica Ada Milea, costume Andrada Chiriac, asistent scenografie Simona Marcu, creaţie vulpe Tiberiu Toitan şi Oana Micu.

 • Cuminţenia
pământului la psihanalist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cuminţenia pământului la psihanalist

  Din toată povestea cu achiziţia publică a Cuminţeniei pământului rămânem, într-o palmă, cu 1 million de euro şi în cealaltă palmă cu o tonă de inflamări. Vreo jumătate de an, Brâncuşi a fost un fel de monedă de schimb pentru o târguială care depăşeşte orice judecată estetică. N-am auzit, sau n-am fost eu atentă, pe nimeni să zică: eu donez 2 euro pentru că îmi place pur şi simplu piatra aia.

 • Expoziţia lui Mircea Cantor, „Partea invizibilă a infinitului“, se deschide în galeria Atelierului Brâncuşi din Centrul Georges Pompidou de la Paris
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Expoziţia lui Mircea Cantor, „Partea invizibilă a infinitului“, se deschide în galeria Atelierului Brâncuşi din Centrul Georges Pompidou de la Paris

  Atelierul Brâncuşi îşi deschide porţile, pe 29 septembrie, unei expoziţii inedite propuse de artistul Mircea Cantor.  « Partea invizibilă a infinitului » este o expoziţie care întâlneşte antropologia socială, cu obiecte şi fotografii care atestă instrumentalizarea personalităţii şi operei celebrului artist român Constantin Brâncuşi de către puterea politică din România.

 • 14 iulie, cer variabil. Vive la France!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  14 iulie, cer variabil. Vive la France!

  Astăzi, de ziua ei, tragem Franţa de urechi, o certăm şi o iubim tare de tot. Care sunt slăbiciunile Franţei, în acest moment, şi care este forţa de seducţie a acestei ţări de adopţie? Răspund, pe 14 iulie, intelectuali, artişti, scriitori români care trăiesc în Franţa şi, care prin opera lor, s-au integrat (şi) culturii franceze.

 • Peste drum de Brâncuşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peste drum de Brâncuşi

  În anul 1977, ca urmare a unor decizii politice venite succesiv prin „vocea” a trei preşedinţi ai Franţei, Charles de Gaulle, Georges Pompidou şi Valery Giscard d’Estaing, la Paris a fost inaugurat cel mai vizionar spaţiu dedicat artei contemporane, Centrul Pompidou, a cărui misiune declarată şi, mai ales, pusă în operă, a devenit de atunci un model exemplar urmat de multe muzee ale lumii.

 • Cinci ani de dezvoltare a filmului experimental românesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cinci ani de dezvoltare a filmului experimental românesc

  Festivalul Internaţional de Film Experimental Bucureşti (BIEFF) sărbătoreşte cinci ani de sprijin acordat creaţiei locale de film experimental, printr-o proiecţie a celor mai reprezentative titluri şi autori ai acestei perioade, realizată în parteneriat cu Institutul Cultural Român. Evenimentul va avea loc vineri, 11 decembrie, de la ora 18.00, la sediul ICR.

 • Mircea Cantor, „Double Heads
Matches”: dreptul de a-i refuza pe refugiaţi este egal cu dreptul de a-i primi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Cantor, „Double Heads Matches”: dreptul de a-i refuza pe refugiaţi este egal cu dreptul de a-i primi

  Trebuie sau nu să-i primim pe refugiaţi? Pentru că, dincolo de opinia mea personală, e nevoie de o dezbatere pertinentă, am dat cuvîntul unor mari creatori .Cînd l-am provocat pe Mircea Cantor la o reflecţie pe tema delicată a refugiaţilor aveam în memorie una din creaţiile sale: Rainbow. Lucrarea închipuie arcul unui curcubeu făcut din spire de sîrmă ghimpată, care la rîndul ei, e făcută din înşiruirea amprentelor digitale. Ei bine, nu!

 • FRAGMENTE „Dublă expunere“, între carte de literatură şi album de artă contemporană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FRAGMENTE „Dublă expunere“, între carte de literatură şi album de artă contemporană

  Antologia „Dublă expunere“ este un dialog între zece scriitori şi zece artişti vizuali. Autori precum Ştefan Agopian, Bogdan Coşa, Adela Greceanu, Nora Iuga, Marin Mălaicu-Hondrari şi Radu Paraschivescu au parcurs portofoliile celor zece artişti prezenţi în proiect şi au ales o singură imagine drept sursă de inspiraţie pentru redactarea textelor.

 • Expoziţia artistului vizual Mircea Cantor la MNAC a ajuns la final
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Expoziţia artistului vizual Mircea Cantor la MNAC a ajuns la final

  În urmă cu un an, artistul vizual Mircea Cantor vernisa, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC), prima sa expoziţie în România, în care reunea 30 de lucrări devenite celebre pe plan internaţional. Pe 13 aprilie, Cantor revine la Bucureşti pentru cea din urmă întâlnire cu publicul în centrul expoziţiei sale, „Quod Erat Demonstrandum“ (Q.E.D.).

 • Artistul Mircea Cantor îşi invită cei doi băieţi la „Camera de oaspeţi“ de la MNAC
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Artistul Mircea Cantor îşi invită cei doi băieţi la „Camera de oaspeţi“ de la MNAC

  După cum ne-a obişnuit deja, Mircea Cantor a invitat în fiecare lună, începând din aprilie 2013, diverşi artişti la vernisajul expoziţiei sale de la Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC). Pe 9 martie, invitaţii săi speciali sunt cei doi copii, Pavel şi Tudor, principalele surse de inspiraţie ale artistului. Evenimentul curpinde şi un workshop la care sunt invitaţi toţi copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 8 ani.

 • Mircea Cantor invită, în februarie, două tinere artiste la expoziţia sa de la MNaC
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Cantor invită, în februarie, două tinere artiste la expoziţia sa de la MNaC

  Invitatele artistului vizual Mircea Cantor pentru luna februarie sunt Adina Mocanu şi Alexandra Sand, două tinere aflate la început de drum în domeniul artei. Cele două vor susţine, pe 10 februarie, începând cu 19.00, momente artistice în sala mare a expoziţiei „Quod Erat Demonstrandum“ (Q.E.D.), vernisată de Mircea Cantor în aprilie 2013, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNaC).

 • INTERVIU Artistul vizual Mircea Cantor: „Suntem nişte cabotini“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Artistul vizual Mircea Cantor: „Suntem nişte cabotini“

  Lucrările expuse de Mircea Cantor la Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti reflectă contradicţiile din societatea noastră, cu tradiţiile autentice, dar şi cu toate ipocriziile noastre prin care vrem să salvăm lumea.

 • VIDEO Începe Festivalul de Film Experimental de la Bucureşti. Care sunt cineaştii-vedetă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Începe Festivalul de Film Experimental de la Bucureşti. Care sunt cineaştii-vedetă

  La cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Film Experimental de la Bucureşti (BIEFF), producţii ale unor artişti celebri precum Mircea Cantor şi Terry Gilliam vor rula, între zilele 11-15 decembrie, la Cinema Studio şi Elvira Popescu. În juriul competiţiei internaţionale a festivalului se numără cineaşti profesionişti precum Remi Bohomme şi Joost Daamen.

 • Artişti români care fac istorie la New York: Mircea Cantor, Adrian Ghenie şi Ciprian Mureşan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Artişti români care fac istorie la New York: Mircea Cantor, Adrian Ghenie şi Ciprian Mureşan

  Aşa cum se întâmplă şi în alte domenii, artiştii plastici Mircea Cantor, Adrian Ghenie şi Ciprian Mureşan sunt mai cunoscuţi în străinătate decât în România. Lucrările lor sunt expuse la Museum of Modern Art (MoMA) din San Francisco şi la Galeria Plan B, care are sedii deopotrivă la Cluj şi la Berlin. Publicaţia „New York Times“ le acordă un spaţiu generos pentru a le spune povestea.

 • Arta iese din ramă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Arta iese din ramă

  Licitaţiile şi galeriile de artă contemporană pun spoturile pe artiştii inovatori, care folosesc materiale neconvenţionale.

 • PIAŢA DE ARTĂ Elevii lui Baba îi egalează pe elevii lui Grigorescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PIAŢA DE ARTĂ Elevii lui Baba îi egalează pe elevii lui Grigorescu

  PREMIERĂ Pentru prima dată o licitaţie „Valori Tradiţionale" a fost egalată ca vânzări de una dedicată picturii contemporane. Licitaţia de Postmodernism şi Contemporană, cu Corneliu Baba în prim-plan, a obţinut pe 13 noiembrie o cifră de vânzări de 239.550 de euro, la o rată de adjudecare de 83%.

 • Mircea Cantor ridică o casă maramureşană în Paris
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Cantor ridică o casă maramureşană în Paris

  Artistul Mircea Cantor a construit o casă în stil maramureşean în Grădinile Tuileries din capitala Franţei. În paralel, la Centrul Pompidou din Paris, expoziţia sa personală e salutată de Aurelie Filippetti, Ministrul francez al culturii.

 • FOTOGALERIE O casă maramureșeană la poalele Luvrului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTOGALERIE O casă maramureșeană la poalele Luvrului

  Dacă în urmă cu mai bine de 90 de ani Brâncuși ducea în inima Parisului o părticică din sudul României, a venit rândul tânărului artist Mircea Cantor să "exporte" o fărâmă maramureșeană la poalele Luvrului, în grădinile Tuileries.

 • Mircea Cantor a primit premiul Marcel-Duchamp
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Cantor a primit premiul Marcel-Duchamp

  Artistul român Mircea Cantor, care trăieşte şi lucrează la Paris, a obţinut premiul Marcel-Duchamp pe 2011, la cea de-a 38-a ediţie a Târgului Internaţional de Artă Contemporană (FIAC)

 • Un artist elogiat în Franţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un artist elogiat în Franţa

  „Am hotărât să nu salvez lumea“, anunţă Mircea Cantor în prima sa expoziţie personală din regiunea Parisului.

Modifică Setările