Stiri despre minte sanatoasa

  17 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Creierul poate
modula durerea pe care o simţim. Studiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Creierul poate modula durerea pe care o simţim. Studiu

  Intensitatea durerii poate fi amplificată sau diminuată de către creier, subliniază un studiu american realizat pe şoarecii de laborator şi care a urmărit aprofundarea mecanismelor creierului responsabile de modularea acestei senzaţii.

 • Cum te poţi feri de bullying-ul de pe internet
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum te poţi feri de bullying-ul de pe internet

  Bullying-ul reprezintă o formă de abuz emoţional şi fizic asupra copiilor de către alţi copii şi se manifestă foarte des în mediul şcolar, dar nu numai. De câţiva ani, acest fenomen s-a mutat în mediul online şi a devenit deosebit de periculos şi de imprevizibil.

 • Hipertensiunea măreşte şi riscul de declin cognitiv
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hipertensiunea măreşte şi riscul de declin cognitiv

  Scăderea considerabilă a tensiunii arteriale a redus în mod semnificativ riscul de declin cognitiv şi demenţă în rândul pacienţilor hipertensivi, potrivit unui studiu american, citat de Reuters.

 • De ce nu mai
rezistă cuplurile în era comunicării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu mai rezistă cuplurile în era comunicării

  Se mai poate vorbi astăzi despre o relaţie de cuplu care să reziste pe termen lung fără a isca zâmbete condescendente? E limpede că pentru cei mai mulţi dintre noi nu mai e ca pe vremea bunicii: suntem mai superficiali, vrem să ardem etape, să schimbăm roluri, sexul devine o descărcare de frustrări sau motiv de laudă, idealuri comune cu celălalt nu mai avem şi, poate, nici nu mai vrem. Rezultatul?

 • Cum să ai mai multă încredere în tine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să ai mai multă încredere în tine

  Te panichezi doar la ideea că ar trebui să vorbeşti în public ori uiţi toate argumentele când trebuie să-ţi dai cu părerea într-o problemă serioasă. Până la un punct, nesiguranţa ta este normală. Când lucrurile se agravează, adică ajungi să te îndoieşti constant de forţele tale şi să stai mereu în umbra celorlalţi, e cazul să iei măsuri.

 • Care sunt cele cinci tipuri de memorie şi care
se pierd cel mai uşor cu vârsta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care sunt cele cinci tipuri de memorie şi care se pierd cel mai uşor cu vârsta

  Memoria episodică, adică aceea care ne permite să ne aducem aminte evenimente trăite de-a lungul vieţii şi localizabile în spaţiu şi în timp, este cea mai vulnerabilă în faţa trecerii timpului. Totuşi, ne putem menţine capacitatea de memorare şi după 40-50 de ani, printr-un proces continuu, care depinde într-o măsură foarte mare de stilul de viaţă.

 • „Kriptonita“ care ţine departe depresia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Kriptonita“ care ţine departe depresia

  Cu toţii suntem deprimaţi uneori, fapt recunoscut şi de Adam Pervez, blogger pentru „Huffington Post“. Deşi s-a mai confruntat cu depresia în trecut, în prezent, afecţiunea nu joacă un rol important în viaţa lui. Modul în care a reuşit să treacă peste momentele dificile a fost cunoaşterea de sine şi maximizarea aspectelor care îi fac plăcere şi minimizarea sau eliminarea a ceea ce îi displace.

 • Activităţi simple care ne menţin
mintea ageră mai mult timp
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Activităţi simple care ne menţin mintea ageră mai mult timp

  După 40 de ani, acuitatea minţii începe să meargă pe o pantă descendentă dacă nu adoptăm un stil de viaţă care să ne menţină sănătatea mintală, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din California.

 • Mai putin inseamna mai mult!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai putin inseamna mai mult!

  Traim intr-o perioada intensa si plina de informatii, produse alese, promotii sofisticate, networking de calitate, acte de caritate, evenimente senzationale,biografii pompoase,psihologie, scandaluri perimate, barbati feminizati si multe gene...false...