Stiri despre minoritati etnice

  11 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Yodel It” şi falsa identitate naţională - în atenţia criticilor!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Yodel It” şi falsa identitate naţională - în atenţia criticilor!

  Era de aşteptat ca mulţi români să nu fie de acord cu piesa „Yodel It!“, care va reprezenta România în finala Eurovision 2017 din Kiev. Totuşi, reacţiile unora sunt de-a dreptul aberante. Ei vorbesc despre trădarea „identităţii naţionale“ deoarece piesa „Yodel It“ ar conţine elemente specifice altor naţiuni şi nu celei române. Calm down! E Eurovision şi nu „Pasărea Măiastră“ sau „Cântarea României“!

 • O nouă tentativă de a introduce defăimarea în Codul Penal. PSD vrea închisoare pentru cei care ponegresc ţara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O nouă tentativă de a introduce defăimarea în Codul Penal. PSD vrea închisoare pentru cei care ponegresc ţara

  Zeci de parlamentari PSD au iniţiat un proiect de lege de modificare a Codului Penal, care prevede pedeapsă cu închisoare de la şase luni la trei ani pentru cei care defăimează ţara. Propunerea este similară cu un alt proiect de lege, tot al PSD, care incriminează defăimarea însemnelor naţionale. Ambele iniţiative vizează, în mod explicit, minorităţile etnice.

 • Miza pe votul identitar ca strategie în prezidenţiale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Miza pe votul identitar ca strategie în prezidenţiale

  Votul identitar, cel al minorităţilor etnice, rasiale sau religioase devine hotărâtor în tot mai multe ţări ale lumii. Alegătorii minoritari ar putea avea un rol decisiv şi în alegerile prezidenţiale din România. Despre cum funcţionează această strategie electorală, vă propun să luaţi cunoştinţă în baza unui exemplu concret –ascensiunea lui Obama în funcţia de preşedinte al SUA.

 • Este Integrarea Europeană a Republicii Moldova
ireversibilă?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Este Integrarea Europeană a Republicii Moldova ireversibilă?

  Acordul de Asociere cu UE poate fi un moment de cotitură istorică în evoluţia de mai departe a ţării noastre. Acesta este o şansă unică de a cataliza puternic procesul de modernizare a Republicii Moldova, având ca vehicul integrarea europeană. Este capabilă clasa politică şi societatea să fructifice această oportunitate?  Suntem noi în măsură să asigurăm ireversibilitatea integrării europene a Republicii Moldova?

 • Găgăuzii demult nu mai vorbesc găgăuza
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Găgăuzii demult nu mai vorbesc găgăuza

  De ceva vreme, liderii găgăuzilor (acei turci creştinaţi din sudul Republicii Moldova) revin insistent cu declaraţii războinice faţă de tot ce-i românesc. În cei aproape 20 de ani de când au autonomie, nu am auzit să se fi evidenţiat prin cultura lor, dar i-am văzut în nenumărate faze fluturând pumnii la adresa Chişinăului.

 • Cât de viu mai este naţionalismul în Europa?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de viu mai este naţionalismul în Europa?

  Criza financiară nu lasă gol doar buzunar europenilor ci şi paharul toleranţei şi al concordiei. Teama diluării spiritului naţional, al năzuinţelor şi obiectivelor comune, pare să sperie oamenii de stat europeni cel puţin la fel de mult ca intransigenţa ulterioară adoptării unei poziţii naţionalist dure.

 • Comisia sârbo-române asupra minorităţilor se întâlneşte la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comisia sârbo-române asupra minorităţilor se întâlneşte la Bucureşti

  Deciziile luate la prima întâlnire a comisiei interguvernamentale sârbo-române pentru minorităţi etnice, desfăşurată la Bucureşti, sunt de a se intensifica activitatea comisiei, a se analiza nivelul de îndeplinire a obligaţiilor asupra protecţiei drepturilor minorităţilor etnice şi adopta recomandări pentru îndeplinirea acestor obligaţii, informează agenţia Tanjug, recepţionată de Agerpres.