Stiri despre ministrul apararii nationale

  24 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • VIDEO Alianţa Nord-Atlantică rămâne activă în gestionarea crizelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Alianţa Nord-Atlantică rămâne activă în gestionarea crizelor

  Întâlnirea miniştrilor apărării din ţările membre ale NATO, prin utilizarea videoconferinţei a pus sub lupa militară ceea ce anterior au discutat şefii diplomaţiilor din statele aliate. Dincolo de declaraţiile oficiale va conta doar rapiditatea cu care preşedinţii şi premierii din Alianţă vor înţelege lecţiile de învăţat, multe dureroase, generate de pandemia de Coronavirus, pentru ca erorile uluitoare, la nivel înalt, să nu se mai repete.

 • Victoria lui Jens Stoltenberg
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victoria lui Jens Stoltenberg

  Îndeosebi înainte de Summitul NATO, dar şi pe timpul derulării reuniunii de la Londra, a aliaţilor,  a existat un demers constant, echilibrat, lucid argumentat, al unui foarte bun cunoscător al stării de spirit a fiecăruia dintre participanţii la discuţiile generate de aniversarea Alianţei Nord-Atlantice.

 • Ministrul Apărării spune că în 2020 România ar putea avea cel mai modern transportor blindat amfibiu din Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul Apărării spune că în 2020 România ar putea avea cel mai modern transportor blindat amfibiu din Europa

  Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, joi, la Târgovişte, că România va produce în 2020 cel mai modern transportor blindat amfibiu din Uniunea Europeană. Transportorul Agilis se va construi aproape integral la Moreni. La solicitarea Ministerului Apărării Naţionale, Parlamentul a aprobat, miercuri, demararea procesului de realizare a prototipurilor viitoarelor transportoare blindate amfibii 8×8 pentru Armata Română.

 • Adrian Ţuţuianu, ministrul Apărării Naţionale: „Legislaţia va fi modificată, astfel încât industria naţională de apărare să aibă prioritate“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adrian Ţuţuianu, ministrul Apărării Naţionale: „Legislaţia va fi modificată, astfel încât industria naţională de apărare să aibă prioritate“

  „Trebuie să avem o industrie de apărare puternică, în interesul securităţii naţionale şi voi propune modificarea legislaţiei astfel încât industria naţională de apărare să aibă prioritate, fără a încălca regulile europene“, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Târgovişte, ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu.

 • Casa în care s-a născut generalul Vasile
Milea va fi transformată în muzeu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Casa în care s-a născut generalul Vasile Milea va fi transformată în muzeu

  De aproape două luni, casa părintească a generalului Vasile Milea din comuna argeşeană Lereşti a fost scoasă la vânzare de către moştenitorii acestuia pentru suma de 80.000 de euro. Primăria Lereşti intenţionează să o achiziţioneze şi să o transforme în casă memorială, numai că deocamdată este un impediment legat de preţul prea mare cerut de rudele generalului.

 • Încrederea în armată a românilor a ajuns la 70%
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Încrederea în armată a românilor a ajuns la 70%

  Prezent duminică la Bistriţa, Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale, a ţinut să precizeze că gradul de încredere al românilor în Armată a ajuns la 70%. Proporţia este comparativă cu încrederea avută de români în Biserică. Cu această ocazie, Mircea Duşa a înmânat Drapelul de luptă Batalionului Sprijin Logistic „Năsăud”.

 • Ce a căutat generalul Vasile Milea la Pentagon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce a căutat generalul Vasile Milea la Pentagon

  Trăim într-un prezent nebulos pentru cei ce ignoră trecutul, previzibil pentru cei care ştiu precedentele unor conduite aparent noi, ale cărui rădăcini sunt temporar ascunse de ochii opiniei publice, din raţiuni conjuncturale. Trecând peste astfel de prejudecăţi pasagere am invitat la un dialog pe martorul vizitei unei delegaţii militare româneşti, la Departamentul Apărării al SUA, spre finalul epocii încheiate în decembrie 1989.

 • Chestiunea (de)politizării armatei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chestiunea (de)politizării armatei

  M-a amuzat excesul de zel al unui post de televiziune perceput ca o tribună, necesară, deseori utilă, uneori dând cu stângul în dreptul, al forţelor politice de opoziţie. Un (re)portărel sau ce o fi respectivul în schema postului asmuţit pe actualul ministru al Apărării făcea caz de faptul că acesta a fost membru al partidului decedat în decembrie 1989. Comedie mare...

 • Generalii deşertului - iniţial afgan, apoi irakian - numiţi în funcţiile cheie din Armata României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Generalii deşertului - iniţial afgan, apoi irakian - numiţi în funcţiile cheie din Armata României

  Generalul Nicolae Ciucă a preluat comanda Statului Major al Forţelor Terestre Române, generalul Lucian Foca a fost numit la comanda Diviziei 2 Infanterie "Getica", generalul Dumitru Scarlat este promovat locţiitor al şefului Statului Major General. Iată doar trei înstelaţi cu fire aurii de nisip, rămase din teatrele de război, pe epoleţii meritaţi de general.

 • Lacul Balaton nu se mută în Transilvania, nici Chişinău în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lacul Balaton nu se mută în Transilvania, nici Chişinău în România

  Îmi este dor de Stan şi Bran. Fie Stan budapestan şi Bran de la castelul...Bran. Pentru că de la ei am învăţat că orice păruială are un final fericit. Adică publicul nu pleacă trist, marcat de o tragedie. Stan oricum nu are muşchi. La el contează inspiraţia. De moment. La Bran, naivitatea şi muşchii mioritici. Unul fără altul, nu au haz. Împreună ne ţin cu ochii pe micul ecran. Chiar dacă azi au alte nume...

 • Necoabitarea dintre Forţele Aeriene Române şi unii guvernanţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Necoabitarea dintre Forţele Aeriene Române şi unii guvernanţi

  Sunt momente în viaţă când nu poţi umbla cu mănuşi, la modul figurat, atunci când impostura trece din arealul societăţii în care trăim, în interiorul organismului militar, sub forma tragicomică a exercitării controlului civil, nu şi competent, asupra armatei.

 • INTERVIU Premierul să nu ezite să ia contact cu militarii!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Premierul să nu ezite să ia contact cu militarii!

  Înainte de decembrie 1989, la Teatrul Foarte Mic avea succes piesa "Mârâiala", de Paul Cornel Chitic. Ceea ce nu putea comenta la serviciu, personajul principal, o făcea acasă. Acum, armata tace chitic. Ceea ce nu înseamnă că nu există o nemulţumire, chiar dacă aceasta este bine monitorizată de structurile abilitate. Despre câteva indicii ale acestei stări de spirit am purtat un dialog, cu un interlocutor avizat. Şi ponderat.

 • Mircea Duşa:''În România ar putea ajunge avioanele de tip F-16''
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Duşa:''În România ar putea ajunge avioanele de tip F-16''

  Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale, a declarat astăzi la Craiova, că în acest moment se negociează cu doi parteneri din Portugalia şi Grecia în vederea achiziţionării unor avioane de tip F-16 pentru Poliţia aeriană.

Modifică Setările