Stiri despre minerale

  244 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cât de bune sunt suplimentele alimentare pentru copii?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de bune sunt suplimentele alimentare pentru copii?

  Copilul tău nu e fericit mereu cu ceea ce-i dai să mănânce? Eşti tentată să-i administrezi vitamine, cu gândul că i-ar mai creşte un pic apetitul? Ai grijă! Luate fără prescripţie medicală, acestea pot deregla organismul micuţilor.

 • Mâncare crudă? Ce crudă dilemă!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mâncare crudă? Ce crudă dilemă!

  În vreme ce preparatele fast-food şi mâncarea chinezească apar tot mai des în meniuri, unele voci susţinătoare ale alimentaţiei naturale încearcă să ne facă să credem că mâncărurile crude sunt mult mai bune pentru sănătate. Să fie într-adevăr aşa?

 • Secretul unei digestii uşoare: salatele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Secretul unei digestii uşoare: salatele

  Multe dintre problemele digestive precum crampele şi constipaţia ar putea fi prevenite dacă am include salatele mai des în meniul nostru. Iată câteva motive ca să te convingi de acest lucru!

 • Cât de bune sunt suplimentele cu vitamine pentru copii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de bune sunt suplimentele cu vitamine pentru copii

  Mulţi părinţi cred că, pentru a creşte sănătos, copilul are nevoie de suplimente cu vitamine şi cu minerale. Administrate incorect, ele pot face mai mult rău decât bine, atrag atenţia specialiştii!

 • Expoziţie de minerale la Braşov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Expoziţie de minerale la Braşov

  O surprinzătoare colecţie de flori de mină a fost etalată pentru prima dată la noi în oraş, la Muzeul Casa Mureşenilor.

 • Minerale puţin cunoscute şi totuşi esenţiale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Minerale puţin cunoscute şi totuşi esenţiale

  Chiar dacă sunt mai puţin populare decât „suratele“ lor calciul sau magneziul,  substanţele precum seleniul, zincul, siliciul şi cromul au roluri-cheie în funcţionarea organismului.

 • Orezul alb ne poate îmbolnăvi de diabet
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orezul alb ne poate îmbolnăvi de diabet

  La fiecare 150 de grame de orez alb pe care le consumi, riscul tău de a face diabet creşte cu aproximativ 10%, semnalează un studiu realizat de cercetătorii de la „Harvard".

 • Seleniul poate crește riscul de diabet de tip 2
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Seleniul poate crește riscul de diabet de tip 2

  Suplimentele alimentare cu seleniu, recomandate pentru creșterea părului și a unghiilor, pot fi dăunătoare pentru persoanele care au un surplus al acestui mineral în organism.

 • Ce indicaţii au suplimentele alimentare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce indicaţii au suplimentele alimentare

  În anumite situaţii, carenţele nutriţionale pot fi acoperite cu ajutorul suplimentelor alimentare. Se recomandă însă ca administrarea de vitamine şi de minerale să nu se facă după ureche, deoarece pot pune sănătatea în pericol. Prin urmare, cere sfatul medicului, ba, mai mult, cumpără astfel de produse numai din farmacii.

 • Ce poate ascunde pofta de dulciuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce poate ascunde pofta de dulciuri

  Dorinţa de a mânca dulciuri este cauzată uneori de carenţe de crom, magneziu sau de zinc. Alteori, ea semnalează o problemă de natură psihică.

 • Sarea de mare nu este mai bună decât cea de masă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sarea de mare nu este mai bună decât cea de masă

  Compoziţia chimică nu diferă prea mult între sarea marină şi cea obişnuită, potrivit unei analize britanice. Specialiştii spun că ambele sunt la fel de nesănătoase în cantitate mare.

 • Cum să-ţi cureţi organismul de toxine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să-ţi cureţi organismul de toxine

  Un organism obosit şi secătuit de energie are nevoie de o perioadă de relaxare pentru a funcţiona în continuare la parametrii optimi. Un astfel de răgaz îi poţi oferi corpului tău dacă faci o cură de detoxifiere cu fructe şi cu legume proaspete, dar şi cu plante. Prin eliminarea toxinelor, ajuţi sistemul imunitar să-şi păstreze „muniţia" pentru perioada următoare, când va fi „atacat" de o varietate de agenţi patogeni, pri

 • Podoabe exotice din India la Bistriţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Podoabe exotice din India la Bistriţa

  Artizani din toată ţara expun, de azi şi până duminică inclusiv, la Salonul de minerale, fosile şi geme, organizat la muzeul din Bistriţa. Împătimiţii îşi pot cumpăra podoabe, unele unicat, confecţionate din peste 40 de tipuri de minerale provenite de pe aproape întreg mapamondul.

 • Expoziţia „Feeria cristalelor” poposeşte pentru a doua oară la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Expoziţia „Feeria cristalelor” poposeşte pentru a doua oară la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi

  Timp de trei zile, în holul mare de la parterul muzeului vor fi prezentate şi oferite spre vânzare publicului o mare diveristate de bijuterii - bijuterii unicat din pietre naturale, sidef, corali, perle sau chihlimbar - pietre semipreţioase, cristale, colecţii de minerale, eşantioane minerale, minerale şlefuite, geme, fosile, produse ornamentale din piatră, obiecte decorative si ornamente.

 • Lintea, bogată în vitamine şi în minerale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lintea, bogată în vitamine şi în minerale

  Apreciată de nutriţionişti pentru bogăţia substanţelor active, lintea conţine vitaminele C, PP şi cele din complexul B, potasiu, fosfor, fier, zinc şi magneziu.

 • Bijuterii, minerale, fosile şi pietre preţioase, la „Cluj Expo Bijoux“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bijuterii, minerale, fosile şi pietre preţioase, la „Cluj Expo Bijoux“

  Expoziţia internaţională cu vânzare „Cluj Expo Bijoux" de la Expo Transilvania a ajuns la cea de-a şasea ediţie. În urma succesului pe care l-a avut ediţia precedentă, din primăvară, organizatorii au adus din nou în atenţia clujenilor bijuterii inedite, minerale, pietre preţioase şi fosile.

 • Berea rehidratează organismul după efort fizic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Berea rehidratează organismul după efort fizic

  Consumul moderat de bere, cu sau fără alcool, ajută la recuperarea pierderilor de apă şi de minerale determinate de transpiraţie, arată un studiu recent realizat de cercetătorii spanioli.

 • Fructe de sezon cu efect terapeutic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fructe de sezon cu efect terapeutic

  Bunătăţile din natură furnizează organismului vitamine, minerale şi enzime. Iar substanţe din compoziţia lor acţionează asupra unor funcţii-cheie.

 • Bistriţa: Târg de geme, minerale şi fosile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bistriţa: Târg de geme, minerale şi fosile

  Bistriţenii îşi pot cumpăra suveniruri la târgul de vară al colecţionarilor şi comercianţilor de minerale, fosile şi geme din ţară. Manifestarea este organizată de Muzeul Judeţean, în perioada 11-13 iunie.

 • Piteşti: Expoziţie de minerale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Piteşti: Expoziţie de minerale

  În acest sfârşit de săptămână puteţi face o incursiune în lumea strălucitoare a mineralelor. Muzeul Judeţean Argeş găzduieşte expoziţia “Mineralia”, organizată de pasionaţii şi colecţionare de pietre semipreţioase.

 • Terapeutică:Regimul cu ulei din sâmburi de strugure
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Terapeutică:Regimul cu ulei din sâmburi de strugure

  Obţinut din sâmburi de strugure, prin presare la rece, acest ulei conţine cantităţi importante de vitamine E şi F, de minerale precum zinc, cupru, seleniu şi procianidine, o substanţă cu proprietăţi antiîmbătrânire, fiind de 50 de ori mai puternică decât vitamina E şi de 20 de ori mai puternică decât vitamina C.

 • Cristale şi pietre preţioase pentru timişorence la Universitatea de Vest
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cristale şi pietre preţioase pentru timişorence la Universitatea de Vest

  Pietre semipreţioase, bijuterii unicat şi roci deosebite la Salonul de Minerale, Fosile şi Geme care se desfăşoară şi astăzi la Universitatea de Vest din Timişoara. Pe parcursul celor trei zile, de când s-a deschis expoziţia, sute de timişoreni au venit să admire, unii să şi cumpere, preţioasele obiecte.

Modifică Setările