Stiri despre minerale

  244 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Trucuri pentru a ţine bolile la distanţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trucuri pentru a ţine bolile la distanţă

  Tusea, durerile în gât şi problemele respiratorii sunt doar câteva dintre neplăcerile pe care le asociem anotimpului friguros. Pentru a le ţine la distanţă îţi venim în întâmpinare cu sfaturi simple, dar care şi-au dovedit eficienţa.

 • Oala sub presiune distruge toate vitaminele din mâncare?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oala sub presiune distruge toate vitaminele din mâncare?

  Este adevărat că prin orice tip de preparare termică se pierd o parte dintre substanţele nutritive ale legumelor şi verdeţurilor. Dar pentru cei care nu le tolerează sau agreează, nutriţioniştii le recomandă pe cele gătite decât deloc, fiindcă rămân surse mai importante de vitamine şi minerale decât suplimentele alimentare.

 • „Elixirul tinereţii” – beneficiile fructelor Goji
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Elixirul tinereţii” – beneficiile fructelor Goji

  Fructele Goji, numite şi „elixirul tinereţii” în spaţiul asiatic, fac parte din produsele alimentare puţin cunoscute în România, cu toate că reprezintă surse importante de nutriţie şi de remedii care pot tratat hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, cancerul de prostată, colesterolul din sânge sau problemele de vedere.

 • E bine sau nu să mănânci alimente cu vitamine adăugate?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  E bine sau nu să mănânci alimente cu vitamine adăugate?

  Industria alimentară apelează, în ultimii ani, la un nou truc, pentru a atrage consumatorii interesaţi de un stil de viaţă sănătos: îşi fortifică produsele prin adaos de vitamine, minerale şi de antioxidanţi. Dar această practică este îndoielnică, mai ales în cazul biscuiţilor, cerealelor şi sucurilor, spun specialiştii.

 • De ce este
indicat să consumăm sfeclă roşie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce este indicat să consumăm sfeclă roşie

  Sfecla roşie este una din legumele recunoscute pentru proprietăţile sale în tratarea bolilor de ficat şi de sânge, lupta împotriva cancerului, pentru conţinutul ridicat de vitamine, minerale si fibre care stimulează sistemul imunitar, echilibrează organismul si reduce procesul de îmbătrânire.

 • Ce poţi trata cu oţet de mere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce poţi trata cu oţet de mere

  Datorită substanţelor pe care le conţine (minerale, vitamine, antoxidanţi), oţetul nu ar trebui să lipsească din „farmacia“ casei, întrucât are numeroase beneficii asupra organismului. Află cum îl poţi folosi în funcţie de problemele cu care te confrunţi.

 • Suplimentele ,,prietene” ale femeilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suplimentele ,,prietene” ale femeilor

  Spre deosebire de organismul bărbaţilor, cel al femeilor trece prin mai multe schimbări de-a lungul timpului. De aceea, nevoia de suplimente de vitamine şi de minerale este mai mare în cazul reprezentantelor sexului frumos. Află din rândurile de mai jos care sunt cele mai bune suplimente pentru femei!

 • „Apa miraculoasă“, băutura care cucereşte lumea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Apa miraculoasă“, băutura care cucereşte lumea

  Băştinaşii din zonele tropicale ale lumii au numit-o „apa miraculoasă“ sau „elixirul vieţii“, după ce au descoperit beneficiile extraordinare ale apei de nucă de cocos. Lichidul extras din fructul încă necopt are tot mai mulţi adepţi în Europa, în vreme ce americanii au făcut o adevărată pasiune pentru această băutură considerată un energizant natural.

 • Ce rişti dacă te deshidratezi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce rişti dacă te deshidratezi

  Apa joacă un rol major în fiecare proces biologic al corpului tău. Gândeşte-te că reprezintă mai mult de jumătate din greutatea ta, mai precis 65%. Impresionant, nu? Vara, dacă pierzi chiar şi numai 2% din acest procent, ai de suferit din cauza eliminării mai intense a lichidelor.

 • Eşti fumător? Ai grijă ce mănânci!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eşti fumător? Ai grijă ce mănânci!

  Printre problemele de sănătate care pot apărea în urma fumatului se numără şi deficitele nutriţionale. Află de mai jos ce alimente nu ar trebui să-ţi lipsească dacă fumezi!

 • Beneficiile supei de carne
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Beneficiile supei de carne

  Evreii foloseau supa de pui ca un remediu împotriva răcelii, iar acum cercetătorii au arătat care sunt beneficiile supelor de carne asupra sănătăţii noastre.

 • VIDEO Cel mai etic smartphone din lume: Fairphone
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Cel mai etic smartphone din lume: Fairphone

  O firmă bazată în Olanda vrea să construiască un smartphone după principii diferite faţă de marile corporaţii care domină piaţa în acest moment. Fairphone vrea să construiască primul smartphone responsabil din punct de vedere social, printr-o selecţie foarte atentă a materialelor din care este construit.

 • Când avem cu adevărat nevoie de suplimente alimentare?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când avem cu adevărat nevoie de suplimente alimentare?

  Vitaminele şi mineralele asigură buna funcţionare a organismului, dar dacă le iei în cantităţi mari sau în combinaţii nepotrivite, poţi avea parte de reacţii adverse neplăcute. În plus, există anumite categorii de persoane cărora li se recomandă precauţie crescută.

 • Ce să mănânci ca să ai ochi sănătoşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce să mănânci ca să ai ochi sănătoşi

  Importanţa menţinerii unor ochi sănătoşi o conştientizăm, adesea, abia atunci când remarcăm cât de obosiţi ne simţim când citim la o lumină prea slabă, când stăm prea mult în faţa calculatorului sau a televizorului, ori când ne forţăm să citim literele mici când navigăm pe internet de pe telefonul mobil.

 • Vitamine şi minerale care ajută la slăbit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vitamine şi minerale care ajută la slăbit

  Dacă vrei să slăbeşti uşor, este necesar să incluzi în dieta de zi cu zi alimente bogate în substanţe nutritive. În cele ce urmează, descoperă ce vitamine şi minerale au grijă de silueta ta.

 • 4 beneficii ale castanelor pe care nu le știi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  4 beneficii ale castanelor pe care nu le știi

  Roadele unui arbore cu o longevitate remarcabilă, de peste 1.000 de ani, îţi oferă din beneficiile lor pentru ca tu să trăieşti mai mult şi să ţii la distanţă bolile.

 • Cura cu argilă, un leac miraculos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cura cu argilă, un leac miraculos

  Iei tot felul de medicamente, dar ştii că o simplă cură cu argilă te poate feri de multe afecţiuni? Iată câte calităţi terapeutice are aceasta!

 • Dieta sănătoasă pentru viitoarele mămici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dieta sănătoasă pentru viitoarele mămici

  Eşti atât de fericită că vei deveni mamă, încât ai face orice să te asiguri că bebeluşul va fi sănătos şi, de ce nu, puţin dolofan. Totuşi, ai grijă ce şi cât mănânci în timpul sarcinii!

 • Alimente pentru tinereţe fără bătrâneţe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente pentru tinereţe fără bătrâneţe

  Credeai că nu s-a descoperit până acum elixirul longevităţii? Consumate în mod regulat, legumele şi fructele de vară, carnea albă şi lactatele ţin longevitatea de partea ta!

 • Dieta de toamnă cu struguri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dieta de toamnă cu struguri

  Cauţi o dieta care să nu te vlăguiască? Optează pentru o cură de slăbire de o săptămână care te ajută să scapi de 2 kg. Ingredientele principale sunt strugurii, fructe de toamnă pline de vitamine şi minerale.

 • 101 motive pentru o cură cu borş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  101 motive pentru o cură cu borş

  Ştiai că deliciosul borş care dă gust ciorbelor româneşti este un ingredient cu numeroase virtuţi terapeutice?O cură cu borş de câteva săptămânipoate alunga numeroase boli. .

 • Ce mâncăm pentru o piele mai tânără?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce mâncăm pentru o piele mai tânără?

  Pielea are nevoie de vitamine, minerale şi acizi graşi pentru a fi elastică şi tânără. Celulele pielii se reînnoiesc constant, iar pentru a compensa pierderile organismului avem nevoie de valori nutriţionale ridicate şi de o dietă echilibrată, axată în special pe fructe, legume şi peşte.

 • Profită de bogăţia fructelor de sezon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Profită de bogăţia fructelor de sezon

  Pline de vitamine şi minerale, fructele sunt ideale pentru menţinerea unui corp şi a unui ten frumos şi sănătos. Încearcă-le şi tu!

Modifică Setările