
Avocaţii din Serbia în grevă, după asasinarea unui coleg ce l-a apărat pe Miloşevici
Avocaţii din Serbia au anunţat că vor fi în grevă timp de o săptămână în semn de protest faţă de uciderea unui coleg proeminent.
Avocaţii din Serbia au anunţat că vor fi în grevă timp de o săptămână în semn de protest faţă de uciderea unui coleg proeminent.
Premierul sârb Aleksandar Vucici, fost ministrul informaţiilor în regimul Milosevici , a fost ales preşedinte al Serbiei încă din primul tur de scrutin, într-o peroadă tublure pentru Balcani.
Pe data de 24 martie 2015, Serbia a comemorat a 16-a aniversare a bombardamentului NATO împotriva, pe atunci a Republicii Federative Iugoslavia (statele federale Serbia şi Muntenegru) care a avut loc în 1999. Atacurile NATO au continuat timp de 78 de zile şi, conform informaţiilor oficiale din partea Serbiei, bilanţul a fost de 2.500 de morţi şi 12.500 de răniţi.
Precum George Orwell care, în anii ’30, aducea un elogiu Cataloniei anarhiste, ne exprimăm şi noi admiraţia pentru rezistenţa unui popor blamat ca niciun altul în istoria recentă. Într-o situaţie fără precedent în lumea contemporană, Serbiei i se refuză ajutorul necesar în catastrofa umanitară cu care se confruntă, probabil pentru că statul vecin trebuie încă să plătească pentru acţiunile criminale din războiul de acum 15 ani şi mai bine.
Avocatul francez Jacques Verges, supranumit "avocatul Diavolului", a murit la vârstă de 88 de ani. Bărbatul şi-a câştigat renumele datorită cazurilor controversate pe care le-a acceptat.
Parlamentul sârb a recunoscut organizarea şi executarea de către sârbi a celui mai grav incident din războiul bosniac, masacrul a 8.000 de musulmani, la Srebrenica, în iulie 1995.