Stiri despre mihaiu margarit

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Avertismentul tranşant al unui general de informaţii: „România este nominalizată de Rusia, în declaraţii, ca ţintă nucleară“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avertismentul tranşant al unui general de informaţii: „România este nominalizată de Rusia, în declaraţii, ca ţintă nucleară“

  Acţiunile Rusiei, din 2014 şi până în prezent, demonstrează intenţia lui Vladimir Putin de a se impune la masa marilor puteri, precum URSS-ul de altădată, iar instrumente de care uzitează liderul de la Moscova sunt exclusiv militare, susţine generalul (r) Mihaiu Mărgărit, unul dintre liderii informali ai comunităţii militare de intelligence. El susţine că Putin ameninţă chiar cu atacuri nucleare, România fiind una dintre posibilele ţinte.

 • VIDEO   Nu stăm liniştiţi, pe locurile noastre...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO   Nu stăm liniştiţi, pe locurile noastre...

  Clubul Militar Român de Reflecţie Euroatlantică este un think tank ofensiv, informal, cu o afirmare mediatică, care promovează interesul naţional al României, de stat membru al comunităţii euroatlantice, independent, suveran, a cărui integritate teritorială trebuie apărată, chiar cu preţul vieţii. A doua reuniune, de interes general, a Clubului Militar Român, s-a deosebit de prima prin nu puţinele schimburi de replici, între unii participanţi.

 • Clubul Militar Român de Reflecţie Euroatlantică invită autorităţile statului să mărească acum bugetul armatei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Clubul Militar Român de Reflecţie Euroatlantică invită autorităţile statului să mărească acum bugetul armatei

  Primul club militar, unde am înţeles importanţa dialogului între oameni cu experienţe complementare, a fost unul din Canada, acolo unde dialogul, nu monologul, genera respect pentru partenerul de discuţie, la fel de interesat în a înţelege o perspectivă, despre provocările lumii de azi, în bună măsură diferită de a lui. Apariţia primului club militar autohton, comparabil cu cele existente în comunitatea euroatlantică, constituie o premieră.

 • VIDEO Incoerenţa NATO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Incoerenţa NATO

  Privind spre focarul de tensiune geopolitică, aflat la Est de NATO, în seara zilei de 2 martie, 2015, se vor afla, din nou, în legătură telefonică, Vladimir Putin, Petro Poroşenko, Francois Hollande şi Angela Merkel, pentru a evalua măsurile convenite, la 12 februarie, la Minsk. La Sud de Alianţa Nord-Atlantică, 30.000 de soldaţi irakieni au luat azi, cu asalt, poziţiile extremiştilor ISIL, din jurul oraşului Tikrit.

 • Crima Ungariei este că s-a arătat dispusă să participe cu Federaţia Rusiei la ciopârţirea Ucrainei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Crima Ungariei este că s-a arătat dispusă să participe cu Federaţia Rusiei la ciopârţirea Ucrainei

  În fiecare săptămână se întâmplă ceva important, din punct de vedere militar, pe mapamond, care merită descifrat iniţial, prompt şi clar de conaţionali care au avut o evoluţie anterioară, profesională, semnificativă, percepută şi azi ca atare, în mediul militar. Astfel, „Ziua Z” a fost recent pe 31 octombrie, când bombardiere strategice ruseşti au testat vigilenţa NATO.

 • Americanii au un foarte interesant sentiment patriotic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Americanii au un foarte interesant sentiment patriotic

  Ziua Independenţei Statelor Unite ale Americii constituie ocazia de a ne raporta la standardele democratice existente peste Ocean. Din acest motiv am invitat la un brainstorming pe un ex-ministru de externe şi pe un lider informal al comunităţii militare de informaţii, formată din profesionişti activi şi experţi în rezervă.

 • Dan Dungaciu, la Adevărul Live: Iulia Timoşenko e politicianul care ar putea aduce pacea în Ucraina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dan Dungaciu, la Adevărul Live: Iulia Timoşenko e politicianul care ar putea aduce pacea în Ucraina

  Generalul Mihaiu Mărgărit, fost şef al Direcţiei de Informaţii Militare, şi Dan Dungaciu, director al Institutului de Ştiinţe Politice al Academiei Române, au dezbătut, în ediţia „Adevărul Live”  moderată de jurnalistul Cristian Unteanu, dimensiunile crizei din Peninsula Crimeea şi implicaţiile unei posibile escaladări a conflictului, în următoarele zile.

 • Brainstorming cu John Mullen, despre securitatea cibernetică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Brainstorming cu John Mullen, despre securitatea cibernetică

  Care este efectul atacurile cibernetice asupra structurilor militare? Chiar nu a ştiut cancelarul german că îi este ascultat telefonul mobil? Poate fi monitorizat un calculator personal, care nu are nicio conexiune cu cel utilizat de un simplu cetăţean, la serviciu? Cum a pătruns virusul electronic în facilităţile nucleare iraniene? Iată doar câteva din întrebările la care au fost oferite nuanţate răspunsuri, la un brainstorming inedit.

 • INTERVIU Parteneriatul strategic al României cu Polonia? Doar declarativ...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Parteneriatul strategic al României cu Polonia? Doar declarativ...

  În mod paradoxal, în timp ce la Chişinău, la o palidă marcare a Zilei Europei, noul premier, Iurie Leancă, nu a rostit un cuvinţel despre România, dar a amintit vremea când Varşovia temporar subordona Moldova, la Bucureşti, Parteneriatul strategic româno-polon nu mai este pomenit ca un reper util consolidării flancului răsăritean al NATO. De ce?

 • INTERVIU Coabitarea este străină politicii de la Kremlin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Coabitarea este străină politicii de la Kremlin

  Pe 2 mai, ministrul apărării, de la Chişinău, Vitalie Marinuţa, a avut o întrevedere cu comandantul Gărzii Naţionale a Carolinei de Nord, din SUA, generalul-maior Gregory Lusk, care a remarcat începerea cooperării iniţiale, dintre cele două state, la nivel militar, Republica Moldova fiind azi un partener de încredere. Vizita fiind practic o replică americană, la spectacolul organizat de ambasada rusă, pe 9 mai, la  Chişinău. Quo vadis, Rusia?...

Modifică Setările