Stiri despre mihail bulgakov

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Fatalitatea pozitivă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fatalitatea pozitivă

  În micuţul caiet de sală al spectacolului Inimă de câine de la Teatrul de Nord din Satu Mare, sunt inserate câteva gânduri ale regizorului acestuia, Cristian Ioan. Aflăm, printre altele, că montarea se fundamentează pe „o adaptare” a celebrei nuvele a lui Mihail Bulgakov.

 • Fugi şi fii fericit!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fugi şi fii fericit!

  Sunt zile în care îţi vine să fugi. Asta e una din acele zile. În care nu mai suporţi să trăieşti printre ei. Eşti în pragul uşii, pregătit. Mai zăboveşti o clipă, două. Nu eşti primul care fuge. Au mai fugit şi alţii.

 • O carte poate
schimba o lume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O carte poate schimba o lume

  O carte poate schimba o lume. E o idee care nu îmi aparţine, au spus-o mulţi alţi învăţaţi înaintea mea, dar subscriu din toată inima la acest lucru. Şi cred că Sărbătorile de Paşte sunt un răgaz cum nu se poate mai bun pentru a ne întoarce spre sine. Putem transcende înţelesul pe care ni-l oferă şi să vorbim despre sensul Reînvierii sau putem să privim totul ca pe câteva zile libere în care putem fi liniştiţi cu noi înşine.

 • FOTO Un Bulgakov kafkian
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Un Bulgakov kafkian

  „Roman teatral“, scriere în registru epic pe care Mihail Bulgakov a creat-o între anii 1936-1937, îl confirmă ‒ a câta oară? ‒ pe Friedrich Dürrenmatt, cel care spunea că nenumărate sunt cazurile în care tragicul se naşte din comic.

 • „Maestrul şi Margareta“, romanul ars şi 
rescris din memorie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Maestrul şi Margareta“, romanul ars şi rescris din memorie

  În timpul regimului dictatorial al lui Stalin, romanul scris de Mihail Afanasievici Bulgakov a fost interzis şi distrus. Scriitorul de origine ucraineană l-a rescris, apoi, din minte –„îl ştiu pe de rost!“ – romanul devenind unul dintre cele mai bune din literatura universală. Săptămâna viitoare, cartea va fi oferită împreună cu ziarul „Weekend Adevărul“ la preţul de 7,99 lei.

 • FOTO Cronică de teatru: De ce fascinează ascunsul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Cronică de teatru: De ce fascinează ascunsul

  „Ascunsul fascinează”. Cu această propoziţie simplă, alcătuită numai din subiect şi predicat, îşi începea Jean Statobinski cartea Textul şi interpretul, apărută şi în limba română graţie traducerii profesorului Ion Pop (Editura Univers, Bucureşti, 1985). „Ascunsul – continua criticul francez - este cealaltă latură a unei prezenţe”. E firesc, e omenesc să doreşti să vezi mai mult.

 • Romanul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Romanul "Maestrul şi Margareta“ se distribuie joi cu "Adevărul"

  Romanul „Maestrul şi Margareta“, de Mihail Bulgakov, va fi distribuit joi cu „Adevărul“, la preţul de 12,99 lei. Fabulă mistică şi satiră acidă la adresa sistemului comunist, cartea este una dintre operele fundamentale ale literaturii ruse ale secolului al XX-lea.

Modifică Setările