
Documentarul „Regele Mihai: Drumul către casă“, prezentat la Braşov în premieră
Producătorul John Florescu şi asociatul său, Dan Drăghicescu, au adus la Braşov documentarul istoric „Regele Mihai: Drumul către casă”.
Producătorul John Florescu şi asociatul său, Dan Drăghicescu, au adus la Braşov documentarul istoric „Regele Mihai: Drumul către casă”.
Poliţistul din Buzău care a fost reţinut după ce a comis mai multe fapte incompatibile cu uniforma pe care o îmbrăca de şase ani rămâne după gratii. La expirarea celor 24 de ore de la reţinere, luni, 17 ianuarie, instanţa a dispus arestarea preventivă a agentului de poliţie pentru 30 de zile.
La împlinirea a 480 de ani de la înfiinţarea şcolii lor şi a 100 de ani de la naşterea regelui Mihai I, două eleve din Braşov au pornit în căutarea urmaşilor colegului braşovean de liceu al regelui.
Pe Mihai şi Elwira dansul i-a unit pentru toată viaţa. Dragostea dintre ei a venit treptat, căci iniţial fiecare îşi căuta câte un partener de dans. Mihai şi Elwira s-au căsătorit în 2008, iar în 2012 au devenit părinţii unei fetiţe. Şase ani mai târziu familia li s-a mărit cu încă o fetiţă. Elwira Duda s-a născut în localitatea poloneză Koszalin. Frumoasa coregrafă a moştenit dragostea pentru dans de la unchiul ei, şi el dansator.
Botoşăneanul Mihai Ciucă a fost unul dintre cei mai străluciţi savanţi români ai secolului XX şi unul dintre părinţii vaccinării, având, sub îndrumarea profesorului Ion Cantacuzino, o contribuţie importantă la realizarea serului antistreptococic şi a vaccinului împotriva holerei. Vaccinarea în masă a soldaţilor în 1913, şi nu numai, a fost un succes răsunător.
Mihai Coteţ, un antreprenor intrat de trei ani în politică şi devenit, în 2020, consilier local (PNL), a iscat rumori când, la început de mandat, a anunţat că, lună de lună, îşi va dona indemnizaţia de ales local, ceea ce şi face. A încercat să-i motiveze şi pe colegi să-i urmeze gestul, dar nimeni nu s-a „molipsit”.
Considerat a fi unul dintre cele mai impunătoare monumente din ţară, Mausoleul de la Mărăşeşti, pe frontispiciul căruia stă scris „Întru slava eroilor neamului", a fost construit pe locul în care, în vara anului 1917, armata română i-a ţinut piept cu eroism celei germane.
Şeful Gărzii Forestiere Suceava şi-a făcut un selfie, stând la soare, la bustul gol, şi i-a trimis imaginea activistului de mediu Tiberiu Boşutar, însoţită de un mesaj.
Procuratura din Amines a anunţat, marţi, că i-a prins pe criminalii lui Mihai, şoferul român de TIR asasinat în parcare, acum o lună, în Franţa. E vorba despre doi tineri de 27 de ani, scrie France Bleu.
În comuna Şendriceni, judeţul Botoşani, se află o biserică-monument cu o poveste fabuloasă şi totodată unul dintre puţinele lăcaşuri de cult în care poate fi găsit un portret în mărime naturală a regelui Mihai I. Totodată pictura este de factură renascentistă, deşi biserica este de rit ortodox.
Politehnica Iaşi a pierdut aseară, scor 0-3, partida din optimile Cupei României, disputată la Ploieşti, iar în clasamentul Ligii 1 ocupă ultima poziţie.
Carol al II-lea a ajuns rege al României, aşa cum arată documentele, încălcând testamentul tatălui său şi înlăturându-şi propriul fiu de pe tron. Şi asta după ce, în mare parte pe considerente amoroase, renunţase de patru ori la dreptul său regal.
Un călugăr greco-catolic este propus de Biserica Greco-Catolică pentru beatificare. Mihai Neamţu a decedat în 23 iunie 2000, la vârsta de 75 de ani
Neculai Brocea, din Bicaz, şi fostul rege al României, Mihai I, s-au născut amândoi pe 25 octombrie 1921. Peste ani aveau să se vadă de două ori, în Crimeea.
România interbelică sărbătorea, în 10 mai, Ziua Regelui. Despre Mihai I îşi amintesc doi nemţeni, care au avut prilejul să îl cunoască.
Cu o viaţă articulată de valori precum vitejia, disciplina, credinţa şi înţelepciunea, Mihai Apafi I a fost supus şi unor pasiuni şi vicii cărora cu greu le-a putut rezista.
Născut cu numele de familie Mihai, băiatul a primit la botez prenumele Eminescu, la dorinţa unchiului său, cel care l-a şi creştinat.
În data de 9 noiembrie 1944, ziarul comunist Scânteia i-a dedicat regelui Mihai un articol, cu ocazia zilei sale onomastice, în care monarhul era elogiat. Textul abundă în cuvinte de laudă la adresa regelui Mihai.
Relaţia tensionată, ba chiar distantă, aproape ca între doi duşmani, dintre Mihai şi tatăl său, Carol al II-lea, nu era un secret pentru nimeni, nici în epocă şi nici mai târziu.
Reprezentanţii ISU Cluj fac un apel umanitar pe contul de Facebook pentru ajutorarea lui Mihai Hirişcău, un tânăr de 28 de ani, inginer în robotică şi voluntar al Asociaţiei pentru Câini de Salvare Transilvania, grav bolnav.
Regina Maria a României, soţia regelui Ferdinand, şi-a trăit ultimele clipe din viaţă la Pelişor, la Sinaia. Deşi se afla în Germania la tratament, Maria a cerut expres să se întoarcă în ţară când a simţit că niciun medic nu-i mai poate oferi un leac pentru boala care o ţintuia la pat. A murit chiar a doua zi după ce a revenit în România după o călătorie chinuitoare cu trenul.
Relaţia dintre Elena Lupescu şi regele Carol al II-lea a afectat mai mult decât vieţile lor şi ale familiei regale, a schimbat chiar cursul istoriei, de la demisia prim-miniştrilor până la schimbarea societăţii româneşti în perioada interbelică. Însă, chiar şi în faţa dezastrului, n-au renunţat unul la celălalt, şi-au văzut împreună de propriul drum. Din exil au venit şi în exil s-au întors
Iuliu Maniu, condamnat în comunism de Tribunalul Militar al Regiunii a II-a Bucureşti la închisoare pe viaţă pentru „crimă de complot“ şi „înaltă trădare“, şi-a trăit ultimii ani în penitenciarul din Sighet. Înainte de arestare, îndepărtase Transilvania de Austro-Ungaria şi o îndreptase, în 1918, spre Unirea cu Vechiul Regat al României, iar în 1944 îl sfătuise pe Regele Mihai să-l demită pe mareşalul Ion Antonescu.
Florin Marin (24 de ani) aruncă săgeţi înspre (încă) soţul său, preotul pensionar Philip Clements (79 de ani) cu care a avut o relaţie timp de 2 ani. Acesta spune că relaţia fostului vicar cu ieşeanul de 22 de ani, student la biologie, scârţâie, pentru că bătrânul nu ştie ce vrea de la viaţă.
Mihai Şora le propune tinerilor români, care vor să lupte împotriva corupţiei, să adere la programul „Adoptă un PSD-ist!“. Mai cu seamă, filozoful îi îndeamnă pe aceştia să vorbească cu rudele din generaţiile mai înaintate (care ar putea fi simpatizanţi PSD) despre politică şi, implicit, despre probleme actuale din justiţie.
Marcăm împlinirea a 70 de ani de la abdicarea Regelui Mihai şi de la proclamarea Republicii Populare Române la nici o lună de la dispariţia principalului protagonist al evenimentului. Maiestatea Sa, Regele Mihai al României.
Taximetriştii bucureşteni nu vor mai avea voie să fumeze în maşini şi nici să asculte muzică tare sau să trimită SMS-uri. Aşa a decis marţi Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB). În şedinţă s-a discutat şi despre schimbarea numelui Parcului Herăstrău în ,,Parcul Regele Mihai I“, cât şi despre realizarea unui drum de acces spre cartierul Greenfield şi preluarea Parcului Gara de Nord.
Regele Mihai I a fost citat vineri, 15 decembrie 2017, la Tribunalul Arad, deşi mâine urmează să fie înmormântat la Curtea de Argeş. Ultimul suveran al României a fost dat în judecată de către un pedofil.
Moartea Regeleui Mihai al României a întristat-o şi pe Simona Halep, care încă se bucură de câteva zile de vacanţă.
Mulţi arădeni au fotografii cu Regele Mihai şi multe amintiri de la diferite evenimente care au avut loc în judeţ. Acum toţi îşi exprimă regretul şi postează pe site-urile de socializare amănunte despre întâlnirile lor cu Regele.