Stiri despre migrene

  84 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Te doare capul? Ai grijă ce mănânci!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Te doare capul? Ai grijă ce mănânci!

  Durerile de cap care apar când te aştepţi mai puţin pot fi prevenite cu ajutorul unei alimentaţii echilibrate. Specialiştii vă spun ce trebuie să evitaţi şi cum trebuie să preparaţi mâncarea pentru a vă proteja sănătatea.

 • Cinci alimente
care te pot ajuta să scapi de durerile de cap
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cinci alimente care te pot ajuta să scapi de durerile de cap

  Nutriţioniştii susţin că un rol esenţial în tratarea durerilor de cap este cunoaşterea propriului organism, dar pe lângă acest element trebuie luate în considerare şi diferite alimente care acţionează pozitiv în tratarea afecţiunilor întâlnite la acest nivel.

 • Cât de bună este cafeaua?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de bună este cafeaua?

  Aroma ei îmbietoare ne trezeşte  şi ne face dimineaţa mai frumoasă. E cea mai apreciată băutură din lume – dar ne ajută ea cu adevărat sau, dimpotrivă, ne face mai mult rău? Cum ne afectează silueta consumul frecvent de cafea? Îţi oferim răspunsuri în cele ce urmează.

 • Alungă durerile de cap cu ulei de levănţică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alungă durerile de cap cu ulei de levănţică

  Eşti agitat, obosit şi te doare capul cumplit? Nu te repezi la cutia cu medicamente! De cele mai multe ori, o migrenă îşi găseşte leacul într-o ceaşcă fierbinte de ceai. Iată cum se manifestă migrenele şi care sunt plantele medicinale recomandate.

 • Terapia magnetică, o nouă soluţie împotriva migrenelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Terapia magnetică, o nouă soluţie împotriva migrenelor

  Un dispozitiv care emite un puls magnetic poate fi folosit pentru a trata anumite tipuri de migrenă, spun cercetătorii britanici. Stimularea Magnetică Transcraniană se poate dovedi utilă, mai ales asupra pacienţilor asupra cărora nu funcţionează tratamentele tradiţionale.

 • Adevărul Live: Boala timpului liber sau de ce ne îmbolnăvim în vacanţă?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: Boala timpului liber sau de ce ne îmbolnăvim în vacanţă?

  După un an în care ne-am străduit să respectăm termene-limită, să ducem la capăt proiecte şi să ne îndeplinim toate sarcinile profesionale, aşteptăm vacanţa ca pe o recompensă. Timp în care să ne odihnim, să ne relaxăm şi să ne încărcăm bateriile pentru perioada următoare. Uneori, însă, planurile ne sunt date peste cap şi organismul reacţionează altfel decât ne aşteptam.

 • Ce semnale îţi transmite corpul în sarcină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce semnale îţi transmite corpul în sarcină

  Aştepţi un copil – ce fericire! Învaţă să deosebeşti micile neplăceri – care apar, inevitabil, pe parcusul celor nouă luni – de alarmele care ar trebui să te trimită direct la doctor. Iată câteva din situaţiile care te avertizează că trebuie să iei măsuri.

 • Migrenele pot provoca leziuni pe creier
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Migrenele pot provoca leziuni pe creier

  Oamenii de ştiinţă au descoperit că migrenele pot afecta pe termen lung structura creierului şi chiar creşte riscul de leziuni cerebrale.

 • De ce somnul prost dă dureri de cap
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce somnul prost dă dureri de cap

  Un somn odihnitor poate fi de o importanţă majoră pentru cei care suferă de migrene. Calitatea somnului este asociată cu frecvenţa durerilor de cap, susţine un nou studiu american.

 • Ce boli se agravează vara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce boli se agravează vara

  Migrenele, leşinurile, căderile de calciu, colicile renale şi crizele cardiace sunt mult mai frecvente în timpul verii decât în restul anului. Află ce măsuri poţi lua pentru a fi în afara pericolului.

 • Infuzii vindecătoare cu plante de vară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Infuzii vindecătoare cu plante de vară

  Înainte de a da buzna la dulăpiorul cu medicamente, profită de puterea naturii şi de virtuţile ei terapeutice pentru a linişti afecţiunile care te supără în perioada estivală. Infuziile cu plante alungă migrenele, calmează durerile provocate de statul în soare şi răul de maşină.

 • Boli frecvente ale omului modern
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Boli frecvente ale omului modern

  Te împarţi între responsabilităţile profesionale şi îndatoririle casnice. Când stresul face parte din cotidian, apar problemele de sănătate. Specialistul nostru îţi spune care sunt afecţiunile cauzate de modul de viaţă în societatea modernă şi ce remedii există pentru ele.

 • Zece cauze mai puţin cunoscute ale durerii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zece cauze mai puţin cunoscute ale durerii

  Probabil nu te-ai gândit niciodată că ceaşca de cafea de dimineaţă sau perna ta confortabilă ar putea fi sursa durerilor tale. Dar în timp ce anumite stări de disconfort devin mai pronunţate odată cu înaintarea în vârstă, durerea poate fi declanşată şi de obiceiurile ori de stilul de viaţă aparent sănătos.

 • Chilli, remediul în cazul migrenelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chilli, remediul în cazul migrenelor

  Cercetătorii au descoperit că există o legătură între ce se întâmplă cu creierul uman în timpul unei migrene şi modul în cre pielea reacţionează la uleiul de chilli.

 • Deochiul: superstiţie sau nu?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deochiul: superstiţie sau nu?

  Mai mult de jumătate din români sunt convinşi că anumite persoane le pot provoca stări de rău doar privindu-i cu admiraţie ori cu invidie şi că „Tatăl Nostru“ îi scapă de deochi.

 • 60 de secunde pe
zi: de atât ai nevoie ca să fii mai sănătos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  60 de secunde pe zi: de atât ai nevoie ca să fii mai sănătos

  Mulţi dintre noi nu iau sănătatea în serios decât atunci când starea lor se agravează atât de mult, încât sunt nevoiţi să meargă la doctor. Este mult mai uşor să previi decât să vindeci, mai ales când ai tot timpul din lume la dispoziţie şi poţi face paşi mici pentru o viaţă mai sănătoasă. Există câteva trucuri care nu-ţi răpesc mai mult de un minut în fiecare zi.