Stiri despre miere

  344 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Tratamente simple pentru ten luminos. Cum se prepară pasta din bicarbonat de sodiu şi miere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tratamente simple pentru ten luminos. Cum se prepară pasta din bicarbonat de sodiu şi miere

  Nutriţioniştii spun că în fiecare zi trebuie să ne îngrijim tenul dacă dorim ca acesta să rămână luminos şi să nu-şi piardă din elasticitate. Medicul nutriţionst Camelia Rotaru este de părere că cele mai bune remedii naturale pentru a avea un ten sănătos şi bine îngrijit sunt cele bazate pe ulei de cocos, lămâie, miere şi bicarbonat de sodiu.

 • De ce nu avem miere românească în hipermarketuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu avem miere românească în hipermarketuri

  Mierea românească, certificată de Asociaţia Crescătorilor de Albine din România (ACA), lipseşte cu desăvârşire din marile lanţuri de magazine. Motivul: retailerii impun „discounturi extraordinari de mari“, de până la 50%. Acesta este şi motivul pentru care consumatorii o pot achiziţiona doar în târgurile de profil sau în magazinele proprii ale asociaţiei, atrag atenţia apicultorii.

 • Pui cu sos de miere şi muştar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pui cu sos de miere şi muştar

  Poţi să serveşti carnea alături de o garnitură precum legume soté, piure sau cartofi la cuptor. Cu siguranţă vei da lovitura cu această reţetă.

 • FOTO Viaţa cu albine. Un silvicultor s-a făcut apicultor din pasiune:
„Dacă
am munci şi am fi toţi ca ele,
am fi departe“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Viaţa cu albine. Un silvicultor s-a făcut apicultor din pasiune: „Dacă am munci şi am fi toţi ca ele, am fi departe“

  De mai bine de zece ani, într-o comună unde mai toţi poartă numele Ban, Ionel Ban are în grijă circa 140 de familii de albine. Silvicultor de profesie, se declară fascinat de lumea acestor harnice insecte, pe care le hrăneşte cu miere, nu zahăr. Face totul din pasiune, iar în această îndeletnicire şi-a împlicat întreaga familie.

 • Tratamente naturale care combat constipaţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tratamente naturale care combat constipaţia

  Laxativele n-ar trebui să fie prima alegere când te confrunţi cu o constipaţie. Dieta şi remediile naturale te pot ajuta dacă nu este cauzată de o afecţiune digestivă care s-a cronicizat.

 • Slăbeşti mai uşor cu miere şi hrean
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Slăbeşti mai uşor cu miere şi hrean

  Combinaţia de miere, hrean şi lămâie te susţine în perioada în care îţi schimbi stilul alimentar şi de viaţă din dorinţa de a slăbi. Dacă le iei zilnic, dai jos ai câteva kilograme şi-ţi întăreşti imunitatea.

 • Cele mai bune alternative pentru zahărul din cafea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune alternative pentru zahărul din cafea

  Cafeaua este băutura cu care majoritatea ne începem ziua. Dar, în general, există două tipuri de oameni când vine vorba de cafea; cei care o beau cu zahăr, şi cei care nu adaugă zahăr. Dacă eşti una dintre cele care pun trei linguri de zahăr la o ceaşcă de cafea, ar trebui să renunţi. Iată ce alte alternative mai sănătoase ai:

 • Băutura care topeşte kilogramele în plus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băutura care topeşte kilogramele în plus

  Poate că nu eşti mereu într-o formă de zile mari, însă îţi doreşti acest lucru. Stresul, un regim alimentar dezechilibrat, sedentarismul sau mâncatul la ore târzii pot fi câţiva factori care determină apariţia kilogramelor în plus. Vestea bună e că poţi slăbi cu ajutorul unui remediu natural.

 • Alimente care-ţi îmbunătăţesc starea de spirit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care-ţi îmbunătăţesc starea de spirit

  Schimbările de dispoziţie sunt cauzate cel mai des de fluctuaţiile hormonale asupra cărora nu avem niciun control. Problemele personale şi stresul sunt alţi factori implicaţi în modul în care ne simţim, dar ei pot fi ”rezolvaţi” prin consumul de alimente potrivite.

 • Leacuri din natură cu proprietăţi asemănătoare pastilelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Leacuri din natură cu proprietăţi asemănătoare pastilelor

  Înainte de existenţa industriei farmaceutice, oamenii obişnuiau să se folosească de leacurile din natură pentru a se trata de diverse afecţiuni. Chiar şi în prezent, pentru cei care au sensibilitate la anumite medicamente, există plante care îi pot ajuta să îşi îmbunătăţească starea de sănătate.

 • Aloe vera cu miere – mixul-minune pentru sănătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aloe vera cu miere – mixul-minune pentru sănătate

  În ultima sută de ani, oamenii au fost descurajaţi să mai creadă în remediile naturale şi, încet dar sigur, li s-a inoculat ideea că medicamentele chimice sunt mai eficiente. Cu toate astea, cercetări recente arată că oamenii încep să se întoarcă înspre simplitate şi natură. Au înţeles ei ceva. Au înţeles că natura nu minte niciodată.

 • Beneficiile consumului de produse apicole
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Beneficiile consumului de produse apicole

  Pe lângă folosirea mierii ca îndulcitor natural în alimente şi băuturi, produsele apicole, în general, au şi incredibile virtuţi vindecătoare. Mai multe studii au arătat că bacteriile din stomacul albinelor pot furniza o alternativă la  antibioticele moderne, sugerându-se chiar că produsele apicole ar putea ajuta în  tratarea artritei, sclerozei multiple, bolii Lyme, HPV, maladiei Alzheimer, cancer şi o varietate de boli autoimune.

 • Cum poţi scăpa naturist de tusea seacă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum poţi scăpa naturist de tusea seacă

  Nimic nu este mai deranjant decât tusea seacă, în special noaptea când ar trebui să te bucuri de un somn profund şi odihnitor.