Stiri despre miere

  343 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Poveste de succes: şi-a lăsat serviciul şi s-a apucat de albinărit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poveste de succes: şi-a lăsat serviciul şi s-a apucat de albinărit

  Alexandru Demjen (53 de ani) s-a lăsat de tâmplărie şi a pornit propria sa afacere cu albine. Afacerea a fost pusă pe roate în urmă cu mai bine de 18 ani şi a început ca un hobby.  De la numai trei stupi a ajuns în prezent la 160, iar producţia de miere este de circa 30-40 de kg anual pe stup.

 • De ce este bine să mănânci zilnic miere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce este bine să mănânci zilnic miere

  Folosit la temperatura camerei, produsul stupului vindecă rănile, stimulează imunitatea şi reglează activitatea glandelor endocrine. Un medicament natural cu multiple indicaţii terapeutice, dar şi cu câteva contraindicaţii, mierea este disponibilă într-o gamă bogată de sortimente.

 • Cum se prepară şi cum se bea corect ceaiul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se prepară şi cum se bea corect ceaiul

  Se ştie că unele ceaiuri sunt mai bune decât altele într-o anumită problemă de sănătate, dar este mai puţin cunoscut că eficienţa acestora depinde într-o mare măsură de modul de preparare şi de momentul în care le bem.

 • Mierea cu OMG se vinde doar cu autorizare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mierea cu OMG se vinde doar cu autorizare

  Mierea şi suplimentele alimentare obţinute din polen rezultat dintr-un organism modificat genetic nu pot fi comercializate fără autorizare prealabilă, anunţă Curtea Supremă de Justiţie.

 • Lapte, corn şi miere pentru elevi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lapte, corn şi miere pentru elevi

  Consilierii judeţeni au votat, ieri, rectificarea bugetară prin care se aprobă alocarea sumei necesare achiziţionării de lapte, cornuri şi miere pentru elevii buzoieni.

 • Bistriţa: Păstorii de albine încep transhumanţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bistriţa: Păstorii de albine încep transhumanţa

  Doi tineri apicultori din Bistriţa şi un stupar sibian pleacă în această seară (duminică) cu peste 130 de stupi de albine prin ţară. Aceştia practică vechiul obicei al stupăritului pastoral şi spun că numai aşa obţin producţii bune de miere. Drumul cu albinele, dus-întors, îi costă în jur de 3.200 de lei.

 • Am putea rămâne fără miere anul acesta. Mor albinele din stupinele ieşene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Am putea rămâne fără miere anul acesta. Mor albinele din stupinele ieşene

  Tratamentele cu pesticide realizate în ultimele săptămâni pe culturile din judeţ ucid mii de albine. Cei de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor au intrat în alertă şi recomandă proprietarilor de stupine să anunţe primăriile cu privire la locul de amplasare al acestora.

 • «Alergia trece odată cu vârsta?»
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  «Alergia trece odată cu vârsta?»

  Ai nevoie de un sfat la una dintre problemele ­tale medicale? Scrie-ne pe adresa redacţiei sau trimite-ne un e-mail şi, în scurt timp, vei primi răspuns de la unul dintre specialiştii noştri.

 • Bistriţa: Mierea se vinde în sticle de plastic ca şi laptele ţăranilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bistriţa: Mierea se vinde în sticle de plastic ca şi laptele ţăranilor

  Mierea de albine se vinde în Piaţa Decebal din Bistriţa şi la preţuri destul de scumpe, spun oamenii, şi în sticle de plastic de 2 litri, asemeni laptelui comercializat de ţărani. Teodor Rus, un apicultor împătimit de peste 20 de ani, vinde miere certificată ecologic la 30 lei kg, iar o sticlă de miere de salcâm la 2 l costă în jur de 70 de lei.

 • GIURGIU / Albinele îi ajută să iasă din criză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  GIURGIU / Albinele îi ajută să iasă din criză

  Irodian (44 de ani) şi soţia sa Aristiţa (44 de ani) au început să se ocupe de albinărit în urmă cu zece ani, din curiozitate. Între timp, cei doi soţi au urmat cursuri de specialitate, şi-au convins cei doi băieţi să îi ajute şi recunosc faptul că apicultura i-a scos din criză.