mezeluri - ultimele știri
Obiceiurile alimentare ale românilor nu sunt dintre cele mai sănătoase. O spune Institutul Național de Statistică, instituție care precizează că cea mai frecventă variantă de consum la micul dejun o reprezintă mezelurile. Total greșit, avertizează medicii.
Șunca, salamul, cârnaţii şi toate alimentele care au trecut printr-un proces de prelucrare au un potenţial cancerigen, avertizează specialiștii. De exemplu, obiceiul de a consuma zilnic 50 de grame mezeluri este deosebit de periculos pentru sănătate.
Mai multe alimente, pe care le consumăm zilnic, conțin cel puțin zece nitrozamine, compuşi care se pot forma în timpul preparării şi procesării acestor produse. Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor a avertizat că acestea pot reprezenta mari riscuri pentru sănătate.
Mediul online găzduiește o nouă dispută. Implicați sunt Mihaela Bilic, medic nutriționist, și Andrei Roșu, maratonistul care are și o companie de produse vegane.
Autorităţile sanitare franceze confirmă "existenţa unei asocieri între riscul de cancer colorectal şi expunerea la nitraţi şi nitriţi", în special prin intermediul cărnii procesate, într-un aviz publicat marţi, în care se recomandă reducerea expuneri...
Producătorul de mezeluri Agra’s din judeţul Alba a fost cumpărat integral de Grupul Scandia Food. Valoarea tranzacţiei ar fi de circa 10 milioane de euro.
E un lucru bine-cunoscut că foarte multe mezeluri şi produse din carne procesată nu sunt benefice pentru sănătate şi că trebuie evitate. Cu toate acestea, tentaţia este mare şi îi cedăm. Dacă nu rezişti unui sandviş apetisant, află ce trebuie neapăra...
Marcel Martin a plecat la muncă în Spania de la 18 ani, în 2003, iar de câţiva ani are o afacere de succes: propriul brand de produse din carne - Martxel (Marcel în limba bască) şi trei magazine în Ţara Bascilor. Produsele sale basce se vând ca pâine...
Compania Family Butchers Germany GmbH (TFB) a anunţat că retrage două tipuri de mezeluri Reinert Bärchen Mortadella şi Reinert Bärchen pentru că ar putea fi contaminate de cantităţi mici de praf de metal.
Performanţele producătorilor locali de mezeluri şi lactate pot fi afectate semnificativ, pe termen lung, de pandemia COVID-19, arată concluziile unui studiu realizat de Horváth & Partners în perioada mai – iulie 2020.
Pentru producătorii de lactate şi mezeluri, creşterea populaţiei datorată revenirii în ţară a circa 1,3 milioane de români poate genera o majorare a vânzărilor de circa 340 milioane lei, respectiv 550 milioane lei pentru următoarele 12 luni.
Vin Sărbătorile de Crăciun şi chiar dacă tradiţia s-a mai pierdut, prin satele din Banat încă mai sunt săteni care îşi pregătesc mezeluri de porc aşa cum au învăţat de la bătrâni....
Printre mezelurile pregătite acasă din carne de porc se află şi maioşul sau măieşul, cum i se spune în unele părţi ale Banatului.
N-o să mai avem niciodată pe masă alimente curate, spune cu regret Valentin Petre, de 84 de ani, fost director timp de trei decenii la una dintre cele mai mari fabrici de mezeluri din ţară. Povesteşte că după Revoluţie a jurat că nu va mai mânca sala...
Un mare producător român de mezeluri a primit certificarea „fără gluten“. Ce boli provoacă substanţa
Unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din România a fost certificat de către Asociaţia Română pentru Intoleranţă la Gluten (ARIG) , asociaţie membră cu drepturi depline al Asociaţiei Societăţilor Europene de Celiachie.
O nutriţie sănătoasă are la bază un consum echilibrat de legume, fructe, cereale, lapte şi mai puţin carne. În special dacă este vorba despre cei mici....
Lidl a anunţat că va continua să investească în calitatea produselor marcă proprie şi că va îmbunătăţi reţetele mezelurilor, eliminând din lista de ingrediente 6 aditivi: soia, amidon, MDM, monoglutamat, gluten şi coloranţi sintetici.
Sarea este
esenţială pentru buna funcţionare a organismului. Câtă sare ar trebui să
mănânce un copil
În lumea modernă, excesul de sare în alimentaţie este foarte frecvent. El se asociază în principal cu risc crescut de hipertensiune arterială şi de boală renală....
Crenvurştii sunt delicioşi, dar nu sunt deloc un preparat îndrăgit de către nutriţionişti. Acest mezel este consideraţi unul din cele mai nesănătoase produse pe bază din carne de pe piaţă.
Şunca de Praga din comerţ este plină de sare. Aşa arată cel mai recent studiu făcut de InfoCons - Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, în cadrul căruia au fost analizate 13 produse tip şuncă de Praga.
Cei mai puternici duşmani ai sănătăţii ficatului sunt cartofii prăjiţi, fast-food-ul şi mezelurile. Printre aliaţi se numără fibrele, legumele de tip broccoli, cafeaua, ceaiul verde şi ierburile aromatice....
Un producător român de mezeluri a lansat „Eticheta curată”. Procentele de carne sunt afişate la raft
Compania a lansat „Eticheta curată”, afişând procentele de carne pe ambalajele a peste 80 dintre produsele sale, ceea ce îi va ajuta pe consumatori să aleagă în cunoştinţă de cauză produsele.
Aportul zilnic de sare recomandat este de 3-5 grame pe zi. Excesul de sodiu este periculos ducând la hipertensiune arterială şi boli cardiovasculare....
Oamenii legii continuă să efectueze măsuri de prevenire şi contracarare a ilegalităţilor în domeniul procesării cărnii, fabricării mezelurilor şi afumăturilor din carne pe piaţa internă de consum. Poliţiştii împreună cu specialiştii ANSA au efectuat ...
Ofiţerii din cadrul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău şi specialiştii de la ANSA au efectuat controale inopinate la 11 agenţi economici şi două persoane fizice, specializaţi în comercializarea produselor din carne şi mezeluri.
După numeroasele scandaluri legate de provenienţa cărnii utilizată în prepararea mzelurilor, mulţi români au redus considerabil consumul acestor produse. Pentru a vă bucura de gustul acestora, fără a vă pune sănătatea în pericol, vă prezentăm reţeta ...
Oamenii legii au efectuat marţi, 6 februarie, un control inopinat la o întreprindere din raionul Ialoveni, specializată în producerea mezelurilor şi afumăturilor. În rezultat, au fost depistate încălcări grave privind regulile şi normele sanitare. De...
Miercuri dimineaţă, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române efectuează şase percheziţii în judeţele Argeş, Olt şi Dolj, la sediile unor societăţi c...
Excesul alimentar şi mesele bogate în grăsimi sunt factori declanşatori ai colicii biliare. Un regim alimentar adecvat şi cumpătarea ne feresc de astfel de neplăceri....
Dacă nu adaugi sare în mâncăruri, parcă nu au gust. Nici dacă pui prea multă nu e bine, fiindcă duce la probleme serioase de sănătate.
Luna decembrie e sezonul în care se taie porcul în mod tradiţional şi se pregăteşte după reţetele vechi, transmise din generaţie în generaţie....
Trei persoane au fost reţinute în cadrul unei cauze penale pornite în luna mai pentru neachitarea către bugetul de stat a impozitelor şi taxelor în proporţii deosebit de mari de către un şir de companii specializate în producerea mezelurilor. De asem...
Pentru cei care obişnuiesc să consume dulciuri, mâncăruri prăjite şi carne procesată veştile nu sunt bune. Aparatul cardiovascular are de suferit, mai ales în cazul exceselor. De aceea, ar fi indicat, spun specialiştii, să le evităm.
Mezelurile, pentru că sunt alimente procesate, conţin foarte multe substanţe periculoase folosite pentru a da un gust plăcut şi un aspect apetisant. Chiar dacă sunt legale, sunt nocive pentru organism....
Consumul exagerat de carne poate duce la consecinţe grave asupra sănătăţii. Afectează metabolismul, nivelul de calciu din organism, dar şi funcţionarea rinichilor. Nu renunţa la proteinele animale, dar respectă cantităţile corecte!...
Există o strânsă legătură între randamentul cerebral şi calitatea alimentelor din dieta noastră zilnică, în special în perioadele în care organismul este supus unui stres psihic suplimentar. Astfel de perioade sunt, de obicei, cele cu teze, admiterea...
De prea multe ori nu ne gândim la ceea ce luăm în grabă de pe rafturile supermarketurilor, dar acest lucru ne poate pune în pericol sănătatea. Bright Side ne arată care sunt produsele pe care nu ar trebui niciodată să le puneţi în coş şi motivele pen...
Anumite obiceiuri alimentare ne cresc riscul de a dezvolta boli grave precum cele cardiovasculare, vascular-cerebrale sau diabet, arată un nou studiu. Ce şi cât este recomandat de medicii nutriţionişti....
Bombardat cu tot felul de chimicale şi grăsimi din mâncare sau condamnat de inaniţie pentru simplul fapt că vrem să arătăm fabulos în costum de baie, ficatul lucrează în fiecare zi ca o uzină de detoxifiere a organismului. Atunci când dă semne de obo...
Mesele copioase de Revelion nu mai sunt o provocare pentru digestie dacă le alături băuturile potrivite, unele cu efect protector pentru ficat şi stomac.
Preţurile mezelurilor ar putea creşte în perioada următoare cu cel puţin 3-5%, din cauza scumpirii materiilor prime pentru producătorii românii de preparate din carne, au declarat, pentru News.ro, mai mulţi producători de preparate din carne.
Specialiştii au stabilit deja o legătură între mezeluri şi cancer. Acum, ei afirmă că unele persoane cu astm riscă o înrăutăţire a simptomelor în cazul în care consumă carne procesată....
Preţurile mezelurilor ar putea creşte în perioada următoare din cauza scumpirii materiilor prime pentru producătorii românii de preparate din carne, a declarat directorul departamentului de Marketing al Agricola Bacău, Carmen Gavrilescu....
Când faci cumpărăturile la hypermarket, de multe ori umpli coşul cu produse nesănătoase, care pot afecta calitatea vieţii familiei tale. Aici sunt 5 alimente pe care trebuie să le eviţi tot timpul....
În şcoli şi grădiniţe s-a interzis consumul produselor din carne cu adaos de aditivi alimentari – mezeluri şi salamuri. Odată cu publicarea în Monitorul Oficial, pe 3 iunie, a acestui ordin, alimentele din această categorie urmează a fi excluse din m...
Chiar dacă nu sunt produsele alimentare indicate pentru o dietă sănătoasă, mulţi preferă o masă rapidă formată dintr-un şandviş cu salam, parizer, cu şuncă afumată sau pastramă. În ciuda faptului că sunt alegeri alimentare la îndemână şi că le consid...
Anul trecut, 8 români din 10 consumau mezeluri, în scădere faţă de datele înregistrate în anul anterior, în timp ce 4 din 5 români s-au declarat cumpărători ai unor astfel de produse, relevă rezultatele unui studiu dat publicităţii, joi, de compania ...
Specialiştii avertizează că putem să ne distrugem sănătatea dacă alegem să consumăm anumite alimente care sunt total nesănătoase, deşi foarte gustoase....
Deşi nu sunt deloc sănătoase, mezelurile au un gust care ne face să le punem în coşul de cumpărături la fiecare vizită într-un supermarket. Specialiştii sunt de părere că aceste alimente ar trebui să se regăsească cât mai rar pe lista noastră de cump...
Mezelurile tradiţionale pot fi consumate cu moderaţie dacă ştim să alegem produsul potrivit, explică specialiştii.
Un număr mare de produse alimentare sunt falsificate în fiecare zi, dar producătorii preferă să scoată profit, decât să se gândească la sănătatea noastră. Uleiul e „îndoit“ cu alte grăsimi vegetale care au preţ mai mic....
După ce a pus pe jar întreaga planetă cu avertismentul că mezelurile şi carnea roşie sunt cancerigene, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) simte nevoie să se apere. Potrivit unui nou comunicat, OMS nu a făcut apel la consumatori să nu mai mănânce ...
Îndureraţi consumatori, întristată adunare, ne-am întâlnit aici ca să comemorăm intrarea cârnaţilor, kaizerului şi slăninuţei afumate în nefiinţă, că nu ne mai lasă OMS să le mâncăm fiindcă DAU CANCER. Ce ştiinţific şi precis! fix ca pe site-urile de...
Zahărul rafinat, făina albă, mezelurile care conţin săruri nitrice, uleiul rafinat, organismele modificate genetic se află pe lista alimentelor consumate zilnic de români. Numai că acestea trebuie consumate cu moderaţie sau chiar eliminate, pentru că...
Una dintre cele mai importante şi puţin cunoscute afaceri din România interbelică a fost dezvoltată la Botoşani de un investitor pe nume Ştefan Gheorghiu. Fabrica sa producea anual în jur de 55.000 de kilograme de mezeluri după reţete unicat, transmi...
Cel mai bogat om din Bărăgan, George Naghi, fondatorul imperiului Aldis, are de astăzi statuie. La 4 ani de la moartea fulgerătoare într-un accident nautic pe braţul Borcea, „Regele mezelurilor” nu a fost uitat. Nicolae Dragu, fost primar al Călăraş...
Smithfield Foods, deţinută integral de grupul chinez WH Group, cel mai mare productor de carne de porc la nivel mondial, a convenit vânzarea participaţiei de 37% deţinută la Campofrio, companiei mexicane Alfa, pentru 354 de milioane de dolari, în num...