Stiri despre metafizica

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Metafizica învierii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Metafizica învierii

  Învierea este fără îndoială un arhetip prezent în cultele orientale care sărbătoreau zeii vegetaţiei (Inanna la sumerieni, Iştar la accadieni, Marduk la babilonieni, Adonis la fenicieni, Osiris la egipteni etc.) încă din mileniul III a. Chr[1].

 • Mircea Dumitru lansează volumul „Lumi ale gândirii. Zece
eseuri logico-metafizice“. Când are loc lansarea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Dumitru lansează volumul „Lumi ale gândirii. Zece eseuri logico-metafizice“. Când are loc lansarea

  Joi, 30 ianuarie, de la ora 19.00, la Librăria Cărtureşti Verona Demisol, va avea loc o întâlnire cu Mircea Dumitru, cu prilejul lansării volumului „Lumi ale gândirii. Zece eseuri logico-metafizice“, cuvânt‑înainte de Andrei Pleşu, volum recent apărut la Editura Polirom, în colecţia „Plural M“. Vor vorbi, alături de Mircea Dumitru: Marius Andruh, Dana Jalobeanu şi Ioan Pânzaru, iar discuţia va fi moderată de George Onofrei.

 • O polaritate deschisă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O polaritate deschisă

  Încă nu se ştie precis când anume au apărut sărbătorile. În timpul care se scurgea liniar, omogen, de-a lunul veşniciei lui, s-a ivit o fisură. O fisură şi o articulare de planuri. Un savant (Mircea Eliade) şi un filosof (Hegel) asociază apariţia sărbătorilor cu ritualurile de înmormântare, deci cu nevoia omului de a fi nemuritor.

 • Filosoful
Timothy Williamson de la Oxford, decorat de Universitatea din Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Filosoful Timothy Williamson de la Oxford, decorat de Universitatea din Bucureşti

  Timothy WilliamsonTimothy Williamson", cel mai cunoscut metafizician de la Universitatea Oxford din Marea Britanie a primit joi, 10 decembrie, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii din Bucureşti. Filosoful va susţine o conferinţă vineri, de la ora 11.00, la sediul Facultăţii de Filosofie.

 • Jocul vieţii – la Radio Gaia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jocul vieţii – la Radio Gaia

  Jocul… Este oare un joc? Sau nu? Şi al cui? Are reguli? Şi, dacă da, ar fi oare bine să i le cunoaştem mai devreme decât mai târziu?

 • „Crede
şi nu cerceta“, o gogoriţă ştiinţifico-teologică. Dumnezeu şi
ştiinţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Crede şi nu cerceta“, o gogoriţă ştiinţifico-teologică. Dumnezeu şi ştiinţa

  Prima Duminică după Înviere este închinată Sf. Ap. Toma. Atât de importantă este transformarea necredinţei lui în credinţă, încât Biserica îi oferă acest loc de cinste şi îi recunoaşte capacitatea uimitoare de a rezolva multe şi false conflicte în relaţia dintre Ştiinţe şi Credinţă. Iar „crede şi nu cerceta“ va fi practic desfiinţat. Căci Toma este calea desăvârşirii omului de ştiinţă autentic.

 • Metafizică în blugi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Metafizică în blugi

  Apărută la Editura Litera în 1981, „Aer cu diamante“ se numără printre puţinele cărţi-cult din literatura română contemporană. Versurile, republicate acum la Editura Humanitas, şi-au menţinut atu-urile: sunt exuberante, dezinvolte şi nonconformiste.

Modifică Setările