Stiri despre meritocratie

  21 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Nevoia de igienă morală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nevoia de igienă morală

  Toate studiile despre leadership, indiferent de aria geografică în care sunt făcute, dacă se referă la preferinţele anumitor generaţii sau dacă iau în discuţie leadershipul feminin arată cu cifre, cu validare statistică faptul că oamenii aşteaptă de la leaderii lor integritate, pe primul loc.

 • O ţară care şi-ar iubi copiii…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O ţară care şi-ar iubi copiii…

  O ţară care şi-ar iubi copiii s-ar îngriji întâi de toate ca familiile ţării să aibă încredere în viitor. S-ar îngriji ca ele să aibă încredere în propriile puteri, în modul în care funcţionează instituţiile statului şi să câştige o credinţă oarbă în câteva principii fundamentale de convieţuire: justiţia e obiectivă, promptă, proprietatea privată individuală e sfântă, munca e răsplătită, inovaţia e valorizată, educaţia e cea mai bună investiţie.

 • Avangarda #12 - invitat, prof. Lazăr Vlăsceanu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avangarda #12 - invitat, prof. Lazăr Vlăsceanu

  Episodul XII al podcast-ului „Avangarda, cu Ionuţ Vulpescu”, aduce în faţa publicului una dintre figurile de prim-plan ale învăţământului românesc: profesorul şi sociologul Lazăr Vlăsceanu.

 • Meritocraţia – ca o
fată frumoasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Meritocraţia – ca o fată frumoasă

  Trăim într-un prezent tulbure şi alert, cu sisteme de valori torsionate, cu false modele şi cu foarte multă ipocrizie. Non-valoarea, împachetată strălucitor, este prezentată adesea ca virtute, iar criteriile de accedere pe scara politică ţin mai degrabă de avere decât de merit.

 • Pseudoreforma lui Alexandrescu şi Romaşcanu pe înţelesul tuturor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pseudoreforma lui Alexandrescu şi Romaşcanu pe înţelesul tuturor

  Doi foşti miniştri ai culturii, Vlad Alexandrescu de la USR şi Lucian Romaşcanu de la PSD (nefirească alianţă), lucrează de zor, încă de la începutul anului, la modificarea unei ordonanţe de urgenţă (nr. 189/2008) prin care este stabilit cadrul legal al numirii directorilor de instituţii culturale.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Epidemia şi meritocraţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Epidemia şi meritocraţia

  Meritocraţia selectivă e cam jenantă în general, dar e de-a dreptul şocantă în vremurile astea. Sigur, ar fi ideal dacă toate numirile pe criterii imprecise şi fără merit ar putea fi constituţional cenzurate.

 • Sub copitele PSD
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sub copitele PSD

  Una dintre cele mai mari ticăloşii pe care a făcut-o adunătura de partid numită PSD este instituţionalizarea clientelismului şi nepotismului la cel mai înalt nivel al politicii de stat.

 • Pe viaţă şi pe moarte. Mediocritate versus meritocraţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pe viaţă şi pe moarte. Mediocritate versus meritocraţie

  Şocul a fost să realizez că până când nu omoară-arde-pângăreşte tot de jur-împrejur, mediocritatea nu are linişte. Mărturisesc, în inocenţa mea, uimirea de a vedea împlinirea programatică a răului înzidită visceral în vieţuitorul mediocru. Frica naşte ură. Ura răscoleşte din hăuri atavismul prey-predator. Încolţită, prada (mediocritatea, adică) are un gând şi numai unul: să şteargă de pe faţa pământului ameninţarea de moarte. Meritocraţia, adică.

 • O ţară proastă, plină de intelectuali deştepţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O ţară proastă, plină de intelectuali deştepţi

  Ministrul Muncii, doctorul în sociologie, deci intelectualul Olguţa Vasilescu, a făcut următoarea observaţie profundă: închisorile din România sunt pline de intelectuali. De fapt România geme de falşi universitari şi de pseudo-specialişti. Pretutindeni avem cercetători în apă de ploaie şi analişti ai găurilor din covrigi. Catastrofa intelectuală a României nu se vede în puşcării, ci în universităţi.

 • Despre oameni mici, cu bani, şi oameni mari, fără
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre oameni mici, cu bani, şi oameni mari, fără

  „Dacă ceva o să lipsească la muncă, la cine crezi că o să se uite primul?”. Din cei 50 de ani de muncă, tatăl meu a petrecut 40 de ani în acelaşi loc. A început ca muncitor docher în port şi, în ciuda celor 7 clase ale sale, a ieşit la pensie ca responsabil încărcări - descărcări. Îi trecea prin mână toată marfa pe care România o trimitea la export prin portul de la Galaţi şi semnătura lui era precum pecetea lui Sfântu’ Petru.

 • Băsizarea lui Iohannis?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băsizarea lui Iohannis?

  Numirea unei jurnaliste în funcţia de purtător de cuvânt al Preşedinţiei nu este un lucru rău. Dar dacă această jurnalistă a fost „moderator” într-o campanie electorală pe care acelaşi Preşedinte a câştigat-o, prezumţia de nevinovăţie se transformă în suspiciune. Practicile discreţionare, mai degrabă specifice unui stil fanariot-balcanic decât modelului promis de Preşedintele teuton, pun sub semnul întrebării echidistanţa acestei administraţii.

 • Despre meritocraţie şi alţi demoni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre meritocraţie şi alţi demoni

  Dacă aş avea talent la desen, aş înfăţişa meritocraţia numai piele şi os, cu obrajii scobiţi şi ochii înfundaţi în orbite, gata întinsă pe năsălie, dormind somnul de veci şi aşteptându-şi îngropăciunea. adusă în starea asta de două evenimente ale actualităţii neamului, unul deja petrecut, celălalt pe cale să se petreacă.

 • Domnule
Cioloş, opriţi impostura (o scrisoare deschisă)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Domnule Cioloş, opriţi impostura (o scrisoare deschisă)

  Cel mai important obiectiv al guvernului Cioloş trebuie să fie schimbarea administraţiei publice. „Sistemul” trebuie curăţat de mizeria incompetenţei care s-a adunat în ultimii 25 de ani.

 • Maternitatea, cotele şi meritocraţia în politică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maternitatea, cotele şi meritocraţia în politică

  Se zice că drumul către iad este pavat cu intenţii bune. Zilele acestea s-a descătuşat furia în online  fiindcă Andreea Paul Vass a scris pe pagina de Facebook nişte cuvinte care aparţin unor zone lingvistice şi existenţiale în care trebuie păşit cu grijă.

 • Compania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Compania

  Sunt acea companie care de-a lungul deceniilor duce mai departe valori, tradiţii şi oferă oamenilor locuri de muncă, în care simt că meritocraţia există şi, mai ales, mereu mi-am dorit ca oamenii să se bucure de rezultatele mele, de produsele mele.

 • La stat salariile nu se merită, ci se decid
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La stat salariile nu se merită, ci se decid

  Ori de câte ori apare cuvântul „salariu“, în vorbe sau în scris, alte două cuvinte sunt aproape întotdeauna în imediata apropiere: „decent“ şi „merit“.

 • 14-15
iunie 2013: CongreSUL Educaţiei.
Aşteptările mele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  14-15 iunie 2013: CongreSUL Educaţiei. Aşteptările mele

  Eu, cetăţeanul prezent în conversaţia publică despre Educaţie, cer establishment-ului şi clasei politice ca evenimentul de săptămâna viitoare să marcheze punctul de inflexiune istorică dintre Şcoala revolută de ieri şi de azi, şi Şcoala de mâine. O Şcoală cu mult mai bună pentru copiii noştri.

Modifică Setările