Stiri despre mentalitati

  14 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Povestea unei tinere care părăseşte dezamăgită România. „Sunt curajoşi cei care rămân aici şi pot să ducă ce urmează“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea unei tinere care părăseşte dezamăgită România. „Sunt curajoşi cei care rămân aici şi pot să ducă ce urmează“

  După cinci ani petrecuţi în Anglia şi Germania, Mihaela Moldovan şi soţul ei, Marcell, s-au întors în România la finalul lui 2017, cu gândul la un trai liniştit alături de fetiţa lor. Socoteala de acasă nu s-a potrivit, însă, cu cea din târg, iar acum soţii Moldovan sunt iarăşi cu bagajele făcute, de data asta pentru a părăsi definitiv România.

 • Marius
Moga: Cum te cheamă? De unde eşti? Ce muzică îţi place? Pe ce aplicaţie te găsesc?
Muzica, IT si mentalităţi. 1997 Vs 2017
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marius Moga: Cum te cheamă? De unde eşti? Ce muzică îţi place? Pe ce aplicaţie te găsesc? Muzica, IT si mentalităţi. 1997 Vs 2017

  Cam astea sunt întrebările pe care le întâlneşti frecvent atunci când îţi faci prieteni noi azi. Exista şi în anii ‘90 o reţea de socializare, se chema Mirc şi era un fel de bunicul Facebook-ului, dar era destul de rudimentar. Funcţiona pe “asl pls”, dacă vă amintiţi faimoasa expresie. Dar şi atunci, muzica era tot ca şi azi, parte din identitatea personală.

 • Moise, te înşeli!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moise, te înşeli!

  L-am privit astăzi pe Moise Guran cum abandona lupta şi îşi recunoştea înfrângerea armatei lui de optimism şi cum capota în faţa deiluziei fotbalistice. De aici, concluzionează că eşecul este al nostru, al tuturor.

 • Ce
este cu adevărat fericirea şi cum ajungem la ea. Preot: „Hristos
a venit să şocheze, să scandalizeze, să dărâme mentalităţi“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce este cu adevărat fericirea şi cum ajungem la ea. Preot: „Hristos a venit să şocheze, să scandalizeze, să dărâme mentalităţi“

  Cu toţii căutăm să fim fericiţi. Iar fericirea o căutăm în cărţi, în filme, în ochii persoanelor dragi, în anumite stări. Nu există o „reţetă“ a fericirii, ci doar reţete, aşa cum fiecare om e genetic diferit de celălalt. Însă cum putem găsi şi păstra fericirea? Împreună cu un preot din Cluj am luat acel pasaj din Biblie numit „Fericirile“ şi l-am tradus în limbajul anului 2016.

 • Violul şi comunitatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Violul şi comunitatea

  Deocamdată putem să observăm că la noi normele "comune" sunt, de fapt, extrem de diverse de-a lungul şi de-a latul teritoriului naţional; adică avem mai multe norme, valori şi credinţe care nu numai că nu sunt comune, dar sunt radical în conflict unele cu altele.

 • Cum s-a schimbat România în 25 de ani. Severinul, un oraş al contrastelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum s-a schimbat România în 25 de ani. Severinul, un oraş al contrastelor

  Un oraş al contrastelor, cu mulţi oameni săraci, care abia supravieţuiesc, dar şi cu îmbogăţiţii tranziţiei, care trăiesc în vile somptuoase şi se plimbă la volanul unor autoturisme de lux. Cam aşa s-ar putea caracteriza Severinul, după 25 de ani de libertate.

 • Adopţia în concepţia românilor: „Oamenii caută doar copii sănătoşi şi care să nu aparţină vreunei etnii”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adopţia în concepţia românilor: „Oamenii caută doar copii sănătoşi şi care să nu aparţină vreunei etnii”

  Dincolo de procedura extrem de complicată pe care o presupune, adopţia este viciată de mentalităţi. În România, cele mai multe şanse de a trăi într-o familie normală le au copiii instituţionalizaţi fără probleme medicale şi care nu provin din rândul etniei rome. Restul sunt condamnaţi să trăiască într-o aşteptare fără sfârşit.

 • Sper că m-am mutat în OTTOLAND
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sper că m-am mutat în OTTOLAND

  În articolele anterioare, nu ştiu dacă aţi sesizat, dar timid şi neagresiv am criticat nesimţirea. Am criticat campania murdară, atacul la persoană, atacurile care pot jigni grupuri întregi de oameni, atacuri care pornesc din prostie, şi nu din strategii inteligente.

 • Curajul sau îndrăzneala de a face ceva
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Curajul sau îndrăzneala de a face ceva

  Acutizarea disfuncţionalităţilor din învăţământ din ultimii ani (după ciclonul Andrei Marga, ce a eliminat filosofia din jumătate din licee, după furtuna numită Liviu Pop, ce a spulberat întregul consiliu al CNATDCU, după uraganul Ecaterina Andronescu ce a pus la pământ toată şandramaua etc.) a condus la o situaţie interesantă care, văzută dintr-o perspectivă filosofică, conduce la problema curajului.

 • Identitate naţională şi război istoriografic în Ucraina sau care sunt rădăcinile actualei situaţii de azi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Identitate naţională şi război istoriografic în Ucraina sau care sunt rădăcinile actualei situaţii de azi

  O ţară frontieră situată la confluenţa dintre UE şi Rusia, o fostă republică sovietică având o populaţie de 46 de milioane de locuitori, independentă din 1991, cunoscută în afara graniţelor prin stereotipii de genul „grânarul fostei URSS”, „catastrofa de la Cernobîl”, „criza gazelor” sau „revoluţia portocalie”, Ucraina încearcă să-şi construiască o identitate.

 • Democraţia fără garduri şi demenţa socială
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Democraţia fără garduri şi demenţa socială

  Ne-am obişnuit în ultimii 24 de ani să răstălmăcim totul. Şi culmea, am avut pretenţia să credem că aceasta este normalitatea, că toată lumea e pe dos, doar noi suntem perfecţi! Cum altfel ai putea, om cu toate facultăţile mintale pe-acasă fiind, să fi fost de acord că nişte câini fără stăpân, dobitoace flămânde şi nedomesticite, fie ele chiar  sterilizate pot fi lăsate libere pe străzi, printre copii, bătrâni, femei însărcinate, oameni?