Stiri despre mendelssohn

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • INTERVIU Pianistul Daniel Ciobanu: „Versiunea cu mandolină a Concertului pentru vioară şi pian de Mendelssohn e un pact cu diavolul”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Pianistul Daniel Ciobanu: „Versiunea cu mandolină a Concertului pentru vioară şi pian de Mendelssohn e un pact cu diavolul”

  Joi şi vineri, de la ora 19.00, la Ateneu, Orchestra Filarmonicii „George Enescu", condusă de  Horia Andreescu, va avea în program Concertul pentru mandolină, pian şi orchestră de Felix Mendelssohn şi Simfonia nr. 1 de Gustav Mahler. Pianistul Daniel Ciobanu, care a susţinut, recent, trei recitaluri de succes în Festivalul Europalia, povesteşte despre cum poate fi abordată muzica în mod nonconformist.

 • Trei muzicieni, Horia Andreescu, Daniel Ciobanu şi Jacob Reuven, propun o „abordare exotică” a muzicii lui Mendelssohn
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei muzicieni, Horia Andreescu, Daniel Ciobanu şi Jacob Reuven, propun o „abordare exotică” a muzicii lui Mendelssohn

  Joi şi vineri, 22 noiembrie, de la  ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu", condusă de maestrul Horia Andreescu, va avea în program Concertul în re minor pentru mandolină, pian şi orchestră de Felix Mendelssohn şi Simfonia nr. 1 în re major de Gustav Mahler. Solişti vor fi Jacob Reuven (mandolină) şi Daniel Ciobanu (pian).

 • Un proiect cu finalitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un proiect cu finalitate

  Scriu constant pe acest blog despre campania “Votează discul de muzică clasică al anului”, un proiect singular în România, iniţiat de Radio România Muzical, care îşi propune să prezinte cele mai noi şi interesante discuri care circulă pe piaţa românească: albumele pot fi ascultate la radio, sunt arhivate pe site-ul campaniei de pe pagina www.romania-muzical.ro şi ascultătorii sunt cei care hotărăsc albumul câştigător prin votul lor.

 • Discul de muzică clasică al anului 2013
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Discul de muzică clasică al anului 2013

  Discul cu cea mai mare notă din cele mai multe voturi exprimate de public în cadrul campaniei „Votează discul de muzică clasică al anului 2013” derulată pe site-ul www.romania-muzical.ro este semnat de violoncelista Laura Buruiană şi pianistul Ferenc Vizi; cuprinde integrala integrala lucrărilor pentru violoncel şi pian de Felix Mendelssohn şi a apărut la casa germană Coviello Classics în martie 2013.

 • CRONICĂ Visul unei nopţi de sâmbătă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CRONICĂ Visul unei nopţi de sâmbătă

  Al doilea concert susţinut de faimoasa orchestră engleză Academia Saint Martin in the Fields, condusă chiar de cel care a înfiinţat-o în 1959, Sir Neville Marriner, a propus un inspirat program Mendelssohn.

 • Concert pentru vibrafon la Filarmonica Piteşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concert pentru vibrafon la Filarmonica Piteşti

  Filrmonica Piteşti, organizează, joi, 21 ianuarie, la Casa Sindicatelor Piteşti, un nou concert simfonic. Dirijor este Răzvan Luculescu  iar pe scenă vor urca şi soliştii Paul Luculescu (vibrafon) şi Roxana Niţe (soprană).

Modifică Setările