Stiri despre mencinicopschi

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • VIDEO Tu ştii ce apă bei? Cum să alegi cea mai bună apă
pentru băut şi gătit frecvent
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Tu ştii ce apă bei? Cum să alegi cea mai bună apă pentru băut şi gătit frecvent

  Organismul are nevoie, fără îndoială, de aproximativ 2 litri de lichide zilnic. Fie că e apă minerală, de la robinet sau supă făcută în casă tot cu apă de la robinet. În România, poluarea cu nutrienţi a apelor potabile este o reală problemă, mai serioasă decât în alte state europene care au luat măsuri de mai mulţi ani.

 • E bine sau nu să mâncăm margarină?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  E bine sau nu să mâncăm margarină?

  Margarina a devenit un subiect intens de dezbateri în ultima vreme. Ba că este un produs pe care organismul nu îl tolerează, ba că este sursă de nutrienţi de care organismul are nevoie. Iată ce spun specialiştii!

 • Mic
ghid pentru Sărbători fără drumuri la spital
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mic ghid pentru Sărbători fără drumuri la spital

  Pentru a evita neplăcerile măcar de Paşte, specialiştii ne sfătuiesc să mâncăm fără să ne săturăm şi să ne plimbăm în natură 10-20 de minute după fiecare masă.

 • De ce este mai bine să mănânci fructe şi legume româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce este mai bine să mănânci fructe şi legume româneşti

  Este adevărat că, în ultimii ani, oferta de fructe şi de legume din supermarketuri este foarte variată indiferent de sezon. Cu toate acestea, specialiştii recomandă să ne adaptăm dieta la sezon, mai exact să consumăm în special ce produce ţara noastră.

 • Dr. Menci: Nu săriți calul cu mâncarea şi băutura de Paşte!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dr. Menci: Nu săriți calul cu mâncarea şi băutura de Paşte!

  Mâncarea de Paşte, bazată pe carne de miel, este foarte greu de digerat, la fel şi alcoolul în exces, de aceea "să nu se sară calul, pentru a nu ajunge de la bal la spital", consumul să fie eşalonat, în porţii mici, alternând cu salate de sezon, fructe şi mişcare, recomandă doctorul Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

 • Ce conţine pâinea şi cum alegem un produs de calitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce conţine pâinea şi cum alegem un produs de calitate

  Un român mănâncă, anual, în medie 97 de kilograme de pâine, ţara noastră fiind fruntaşă în topul consumului de pâine din Uniunea Europeană. Dincolo de cantitate, specialiştii atrag atenţia şi asupra calităţii „pâinii noastre cea de toate zilele".

 • Cât de bune sunt produsele probiotice pentru copii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de bune sunt produsele probiotice pentru copii

  Probioticele cele mai cunoscute pentru majoritatea sunt iaurturile. Atât de promovate sunt beneficiile aduse asupra sănătăţii, încât mulţi nu se gândesc de două ori când vine vorba să-şi hrănească micuţii cu astfel de alimente. Dar cât de sănătoase sunt de fapt ele?

 • Paştele şi pericolele din farfurie: Mielul care “cade ca bolovanul” pentru organism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Paştele şi pericolele din farfurie: Mielul care “cade ca bolovanul” pentru organism

  Poate iubirea nu trece întotdeauna prin stomac, dar sărbătorile - cu siguranţă - trec. Preparatele tradiţionale atrag toată familia, indiferent de vârstă, în jurul mesei, atât de Crăciun, cât şi de Paşte. Delicatesele la care poftim supun, însă, organismul la încercări care se manifestă, adesea, prin complicaţii gastro-intestinale şi hepato-renale.

 • Fructele şi legumele în exces pot face rău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fructele şi legumele în exces pot face rău

  Prea multe crudităţi pot crea disconfort digestiv, mai ales persoanelor care suferă de colită, de gastrită sau de ulcer. Unele fructe, precum strugurii şi bananele, pot să ne aducă kilograme în plus dacă sunt consumate în exces.