Stiri despre melancolie

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Melancolii de primăvară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Melancolii de primăvară

  „A-nceput de ieri să cadă/ cîte-un fulg, acum a stat,/ Norii s-au mai răzbunat/  Spre apus, dar stau grămadă/ Peste sat.” Scuze, scuze, scuze! De fapt este vorba despre: „Sus prin crângul adormit,/ A trecut în taină mare,/ De cu noapte, risipind/ Şiruri de mărgăritare/ Din panere de argint,/ Stol bălai/ De îngeraşi,/ Cu alai/ De toporaşi./ Primăvară, cui le dai?/ Primăvară, cui le laşi?“

 • VIDEO Directorul artistic al TIFF, la ceremonia de deschidere: „Ediţia aceasta stă sub semnul provocării“. Ce nu trebuie să rataţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Directorul artistic al TIFF, la ceremonia de deschidere: „Ediţia aceasta stă sub semnul provocării“. Ce nu trebuie să rataţi

  TIFF 2018 aduce 227 de filme şi nenumărate evenimente conexe, a anunţat directorul Tudor Giurgiu în faţa a circa 3.000 de persoane prezente la ceremonia de deschidere, în ciuda ploii. Potrivit directorului artistic Mihai Chirilov, ediţia de anul acesta stă sub semnul provocării, una dintre acestea fiind competiţia TIFF, care aduce la Cluj cel mai controversat film românesc al momentului, dar şi datorită noilor secţiuni pregătite.

 • Leonard Cohen şi amintirea a ceea este mai înalt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Leonard Cohen şi amintirea a ceea este mai înalt

  Avem nevoie de sentimente mai înalte. Nu putem trăi mereu în persiflare... Aflând că a murit Leonard Cohen, am avut aceeaşi senzaţie de ireal şi de farsă ca atunci când când a murit Cioran. M-am întrebat atunci, mă întreb şi acum dacă cel care şi-a trăit până la capăt melancolia poate să moară cu adevărat. Din nefericire sau poate din fericire, nimeni nu-şi trăieşte melancolia până la capăt.

 • Ploaia dintre gânduri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ploaia dintre gânduri

  Plouă de mai puţin de o săptămână. Îi plăcu acest gând. Privi pe geamul care părea opac. Nu era murdar, dar griul de afară, împreună cu ceaţa dimineţii, îl făceau inutil. Pur şi simplu nu era nimic de văzut dincolo de el. Îşi strânse în palme cana de cafea şi i se adresă motanului, care dormea pe pervazul de deasupra caloriferului, cu spinarea la geam:

 • O sinucidere de neuitat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O sinucidere de neuitat

  Se împlinesc azi doi ani de la unul dintre cele mai neliniştitoare gesturi de autosuprimare pe care o personalitate le-a comis în zilele noastre: sinuciderea lui Robin Williams.

 • Spectacol de muzică şi poezie cu pensionari din Baia Mare şi Satu Mare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacol de muzică şi poezie cu pensionari din Baia Mare şi Satu Mare

  Muzica şi poezia nu au vârstă. O demonstrează spectacolul care va avea loc la mijlocul acestei săptămâni în Baia Mare, mai exact miercuri, 12 noiembrie, cu începere de la ora 13, când Asociaţia CASPEV, în parteneriat cu Serviciul Public Asistenţă Socială şi Teatrul Municipal Baia Mare, organizează, la sala Teatrului de Păpuşi, spectacolul de muzică şi poezie „Seniori pentru seniori”.

 • Terapia prin shopping alungă tristeţea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Terapia prin shopping alungă tristeţea

  Terapia prin shopping, departe de a fi un fenomen social superficial, este "o modalitate eficientă de reducere a tristeţii" şi poate creşte de până la trei ori sentimentul de fericire, arată concluziile unui studiu recent.

 • Izvorul vîntului. Despre Sissi şi Şuşară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Izvorul vîntului. Despre Sissi şi Şuşară

  Dacă îl citeşti pe Pavel Şuşară, intri într-o lume a fanteziei, unde mortul se întoarce la familia lui şi e alungat din nou, unde eroii literari îl vizitează pe bietul protagonist speriat, unde ne întîlnim cu femei care apar dintr-o dată şi dispar tot aşa de brusc cum au apărut.

 • Nostalgia este hit: comunismul n-a murit!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nostalgia este hit: comunismul n-a murit!

  Foarte mulţi români se gândesc cu melancolie la perioada de dinainte de 1989. Companiile au înţeles fenomenul şi profită de nostalgia comunismului pentru a-şi vinde produsele.

 • Tristeţea nu înseamnă depresie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tristeţea nu înseamnă depresie

  Melancolia este o stare fiziologică normală pentru orice persoană sănătoasă psihic. Alături de bucurie şi de entuziasm, tristeţea este un semn de sănătate psihică şi afectivă.  Absenţa acestor stări poate indica instalarea depresiei, avertizează medicii psihiatri.