Stiri despre medicina alternativa

  55 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Remedii homeopatice împotriva sinuzitei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii homeopatice împotriva sinuzitei

  Temperaturile scăzute şi-au intrat în drepturi, la fel şi răcelile sezoniere. Acestea din urmă se pot complica cu o inflamaţie a sinusurilor ducând la sinuzită. O parte din sinuzitele acute se pot vindeca fără tratament, dar o proporţie importantă ajung să se cronicizeze, în lipsa tratamentului. Apar complicaţii care pot fi severe – abcese orbitale, meningite, tromboze de os cavernos.

 • Remediile homeopatice pot ajuta în tratamentul tiroidei
dereglate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remediile homeopatice pot ajuta în tratamentul tiroidei dereglate

  Este bine recunoscut azi faptul că disfuncţiile tiroidiene afectează semnificativ statusul mental şi emoţional. Atât hipertiroidia - producerea în exces a hormonilor tiroidieni, cât şi hipotiroidia -  insuficienţa hormonilor tiroidieni -  pot fi implicate în tulburări comportamentale.

 • Cum poate fi
stimulată fertilitatea prin reflexologie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum poate fi stimulată fertilitatea prin reflexologie

  Reducerea stresului şi îmbunătăţirea echilibrului hormonal au un impact semnificativ asupra fertilităţii. Acasă, se poate realiza un masaj reflexologic de trei ori pe săptămână, dacă timpul permite.

 • Minunatele acceleratoare de particule: de la Big Bang şi extradimensiuni la... distrugerea tumorilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Minunatele acceleratoare de particule: de la Big Bang şi extradimensiuni la... distrugerea tumorilor

  Hadroterapia foloseşte aparatură şi tehnologii care provin direct din laboratoarele de fizică în care se studiază secretele Universului şi demonstrează cum utilizarea acceleratoarelor de particule şi înţelegerea proceselor prin care radiaţia  interacţionează cu materia, în special cu ţesuturile vii, nu mai sunt apanajul exclusiv al fizicienilor. Ba dimpotrivă – o societate modernă le foloseşte pentru bunăstarea propriilor cetăţeni.

 • 15 beneficii ale muşeţelului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  15 beneficii ale muşeţelului

  Aroma şi savoarea ceaiului de muşeţel sunt inconfundabile, însă dincolo de ele, muşeţelul este remediul pentru o gamă largă de afecţiuni.

 • Picioare grele şi umflate? Iată soluţiile naturale!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Picioare grele şi umflate? Iată soluţiile naturale!

  Gelurile şi unguentele pe bază de plante cu efect antiinflamator, duşurile scoţiene şi plimbările zilnice sunt modalităţi la îndemână pentru îmbunătăţirea circulaţiei venoase. De asemenea, este foarte important să se evite expunerea prelungită la soare.

 • Electroterapia, de ajutor în combaterea durerii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Electroterapia, de ajutor în combaterea durerii

  Curenţii electrici de joasă frecvenţă sau diadinamici pot atenua şi controla durerea în caz de entorse, de întinderi musculare şi de artroză, însă se aplică numai cu recomandarea specialistului

 • Ce indicaţii are terapia cu lumină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce indicaţii are terapia cu lumină

  Vremea mohorâtă îţi strică dispoziţia şi te face să te simţi secătuit de energie, suferi de insomnie ori ai probleme dermatologice? Pentru oricare dintre aceste neplăceri, poţi recurge la o metodă eficientă şi lipsită de efecte adverse: luminoterapia.

 • Oncolog de la Harvard: Steve Jobs și-a săpat singur groapa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oncolog de la Harvard: Steve Jobs și-a săpat singur groapa

  Steve Jobs avea o formă medie de cancer, deci boala sa nu era chiar în ultimul stadiu. Se pare însă că fondatorul Apple și-a grăbit moartea, recurgând la tratamente neconventionale, susține un cercetător de la Harvard Medical School.

 • Varza, un aliment cu forţă de medicament
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Varza, un aliment cu forţă de medicament

  Această legumă este benefică în caz de tulburări digestive, de ulcer gastric sau de boli de piele. În scop terapeutic, varza este recomandată mai ales pentru proprietăţile ei de stimulare a digestiei, energizante, tonice, vitaminizante şi remineralizante. 

 • Acupunctura electrică atenuează durerile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Acupunctura electrică atenuează durerile

  Combinaţia dintre acupunctura clasică şi electroterapie oferă mai multe beneficii terapeutice. Avantajul principal este că prin electroterapie se stimulează o zonă mai mare decât prin simpla introducere a acelor în punctele energetice ale corpului.

 • Curele cu struguri întârzie îmbătrânirea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Curele cu struguri întârzie îmbătrânirea

  Bogate în antioxidanţi, aceste fructe previn deteriorarea prematură a organismului şi ne protejează inima şi vasele sangvine. Este esenţial ca strugurii să fie bine spălaţi înainte de a fi mâncaţi, deoarece 71% din aceste fructe sunt contaminate cu pesticide, conform unui raport al Comisiei Europene.

 • Leacuri naturale contra paraziţilor intestinali
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Leacuri naturale contra paraziţilor intestinali

  Preparatele din usturoi şi din propolis favorizează eliminarea viermilor intestinali şi împiedică dezvoltarea altora noi. Remediile din plante pentru eliminarea viermilor intestinali trebuie luate de toţi membrii familiei, deoarece există un risc crescut să fie şi ei infectaţi.

 • Remedii contra pietrelor la rinichi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii contra pietrelor la rinichi

  Măceşul, mesteacănul şi mătasea de porumb se numără printre plantele care favorizează eliminarea calculilor renali şi previn formarea altora noi. Persoanele care se confruntă cu litiază renală pot folosi, ca adjuvant la tratamentul clasic, remedii naturale cu efect diuretic şi antiinflamator.

 • Terapia „cu ger“ ne fortifică în mijlocul verii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Terapia „cu ger“ ne fortifică în mijlocul verii

  Folosită până nu demult doar în medicina sportivă, criosauna este accesibilă şi saloanelor de întreţinere, pentru revigorarea organismului. Metoda se bazează pe expunerea corpului la temperaturi de până la minus 180 de grade Celsius, pe durate de cel mult trei minute. Cum era de aşteptat, este interzisă cardiacilor. 

 • Trifoiul, un tonic general pentru orice vârstă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trifoiul, un tonic general pentru orice vârstă

  Când vine vorba despre sănătate, trifoiul poartă cu adevărat noroc. Alb sau roşu, are acţiune tonică asupra întregului organism şi are indicaţii pentru afecţiuni diverse, de la boli ginecologice până la reumatism şi spondiloze.

 • Biofeedback-ul, arta de a-ţi înţelege organismul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Biofeedback-ul, arta de a-ţi înţelege organismul

  Cu ajutorul dispozitivelor de biofeedback şi al unui terapeut, putem conştientiza şi descifra mesajele pe care ni le transmite organismul. De asemenea, putem învăţa să ne controlăm reacţiile fiziologice în anumite situaţii, pentru a preveni bolile.

 • Cele mai bune remedii pentru tratarea vânătăilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune remedii pentru tratarea vânătăilor

  Dacă te învineţeşti uşor şi ai mai mereu pete inestetice pe picioare şi pe braţe, există câteva soluţii la îndemână care te pot ajuta să scapi rapid de ele. Secretul este să iei măsuri la scurt timp după lovitură.

Modifică Setările